Velké novinky v Orlové. Vrátí se v blízké době do 2. ligy?

Foto: Facebook MHK Slovan Orlová

11. června 2022, 12:30

Marek Hedbávný

Nový název, nové logo, zajímavé posily a hlavně smělý cíl. Hokej v Orlové aktuálně prochází velkými změnami – tradiční slezský klub se chce do pěti let probojovat zpátky z kraje do druhé ligy.

Loni v Orlové vedle sebe fungovaly dva seniorské týmy, oba se nyní v mužské kategorii spojují v jeden – hrát budou pod názvem MHK Slovan Orlová. 

„Řekli jsme si, že klub potřebuje nový impuls a změnu," vysvětluje na stránkách Orlové klubový prezident Daniel Marosz. 

„Chceme dát hokeji v Orlové novou tvář, zapojit co nejvíce odchovanců, mladých hráčů a podílet se společně na rozvoji hokeje v Orlové," doplňuje ho člen výkonného výboru Jiří Pavlát.

„Naše cíle jsou jasné: dostat znova do ochozů hokejového fanouška a vytvořit novou fanouškovskou základnu, hrát o ty nejvyšší příčky a dostat do pěti let klub zpět do druhé hokejové ligy," avizuje Pavlát. „To vše převážně za pomoci vlastních odchovanců a se zajištěným stabilním rozpočtem.“

„Chceme dát hokeji v Orlové novou tvář, zapojit co nejvíce odchovanců."

Slovan v příští sezoně povede coby hlavní kouč Filip Štefanka, někdejší obránce extraligového Třince nebo Havířova. Asistenta mu bude dělat Daniel Marosz.

V tvořícím se kádru Orlové je i několik jmen s prvoligovými zkušenostmi: například obránci Zdeněk Deutsch a Vojtěch Ševeček nebo útočníci Dominik Pawliczek s Matějem Potočným

„Chceme hrát o ty nejvyšší příčky a dostat do pěti let klub zpět do druhé hokejové ligy." 

Orlová se řadila k tradičním účastníkům 2. ligy, hrála ji nepřetržitě v letech 1995 až 2011. V jejím dresu se mimo jiné proháněl i olympijský šampión David Moravec.

Orlová se mihla ve 2. lize ještě v sezonách 2013/2014 a 2018/2019, tehdy se však potýkala s finančními problémy.

Nyní Slovan startuje novou éru.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz