Veterán Plodek skóroval po pěti letech: Měl jsem husí kůži!

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Stylovým způsobem si Bílí Tygři v utkání proti Zlínu pojistili zisk Prezidentského poháru a extraligového rekordu v počtu bodů během jedné sezony. Na osmigólové smršti se výrazně podíleli i netradiční střelci. Mezi ně jednoznačně patří veterán Jan Plodek, který skóroval v nejvyšší soutěži poprvé od sezony 2010/11.

Chvíle hokejového matadora přišla ve čtrnácté minutě. Zkušený forvard si najel do předbrankového prostoru a po přesném Dernerově pasu zamířil mimo dosah brankáře Zavadila. „Je to krásný pocit, jakmile začali fanoušci jásat, měl jsem husí kůži. Zápas jsem si užíval," oplýval štěstím sedmatřicetiletý útočník.

Skórovat však dokázal i další z nečekaných střelců. Obránce Lukáš Derner si v letošním extraligovém ročníku připsal teprve svou druhou trefu. „Je to naším systémem hry. Trenér po nás vyžaduje, abychom útok podporovali. Je pravda, že teď se dopředu dostávám častěji. Někdy to tam spadne, někdy ne. Jsem za to moc rád," usmíval se urostlý bek.

„Lhal bych, kdybych řekl, že jsme rekord překonat nechtěli. Nevíme, kdy se to povede dalšímu týmu. Jsme za to moc rádi. Musíme se připravovat na další zápasy, ale dnes si ten pocit určitě užijeme," pokračoval Lukáš Derner.

Výborným výkonem oslnilo diváky ale i pravé křídlo čtvrté formace Jan Stránský, které se prezentovalo takřka neuvěřitelným sólem. „Rozhodl jsem se v našem obranném pásmu. Byla velká vzdálenost mezi mnou a obránci, tak jsem si dovolil zakličkovat a naštěstí se zadařilo."

„Chtěli jsme to zvládnout už v tomto duelu, abychom nebyli ve stresu. Podařilo se nám to, za což jsme rádi. Výkon trochu kazí poslední třetina, ve které jsme zbytečně polevili, ale z Prezidentského poháru jsme nadšení," dodal Stránský.

Play off však bývá každoročně nevyzpytatelné, čehož si jsou Tygři dobře vědomi. „První místo je samozřejmě krásné, ale vůbec nic to neznamená. Pamatuju si, že jednou jsme byli suverénně první v základní části, ale narazili jsme ve čtvrtfinále na České Budějovice a vypadli jsme. Musíme hrát pořád stejně. Nesmíme nic podcenit. Bude to strašně těžké, tým posilněný vítězstvím v předkole nebude mít co ztratit. Myslím ale, že když budeme hrát pořád stejně, zvládneme to," uzavřel Jan Plodek.

Tygři mohou rekord extraligy ve zbývajících kolech navýšit o dalších šest bodů. Narazí na Vítkovice, které bojují o předkolo, a na poslední karlovarskou Energii. Té navíc svěřenci trenéra Filipa Pešána nastříleli v dosavadních třech zápasech hned devatenáct branek...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz