VIDEO: Juraj Majdan kolenem sestřelil Jakuba Orsavu, útočník Litvínova si nezahraje v šesti utkáních

30. prosince 2013, 11:04

Jan Vacek

Pořádně napilno má v závěru kalendářního roku Disciplinární komise Tipsport extraliga. Jeji předseda Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval dalšími dvěma zákroky, jedním z nich byl faul kolenem litvínovského útočníka Juraje Majdana (na snímku) na třineckého Jakuba Orsavu. Majdan obdržel od rozhodčích trest na pět minut a do konce utkání, disciplinární komise mu pak vyměřila dodatečný trest ve výši pěti zápasů. Majdan tak Vervě bude chybět hned v šesti duelech. Zákrok libereckého Jana Výtiska na Stanislava Balána z Karlových Varů se komise rozhodla dál netrestat.

K inkriminovanému zákroku Juraje Majdana došlo v závěru sobotního utkání mezi Litvínovem a Třincem. Verva bránila nejtěsnější vedení, při střetu ve středu hřiště Majdan kolenem nevybíravě sestřelil protihráče Jakuba Orsavu. Mladý útočník zůstal ležet na ledové ploše, následně hřiště opustil za podpory svých spoluhráčů. Rozhodčí neváhali a přímo v utkání udělili Majdanovi vyšší trest na pět minut a do konce zápasu.

Ten pak ještě navýšil předseda Disciplinární komise Karel Holý, který se zákrokem zabýval ve zkráceném řízení. "Po prostudování videozáznamu došel k závěru, že zákrok byl veden čelně na protihráče v držení kotouče, který se mu snažil prudkým pohybem do strany vyhnout. Hráč přitom učinil ve snaze protihráče zastavit vědomý a aktivní pohyb nohou, v jehož důsledku došlo k nárazu kolena na koleno," stojí v oficiálním rozhodnutí komise.

Šikovný útočník Vervy proto za své počínání obdržel dodatečný trest. "Hráč Juraj Majdan, HC VERVA Litvínov, byl proto potrestán nepodmíněným zákazem činnosti na pět soutěžních utkání do 17. 1. 2014 včetně, který nabude účinnosti po vypršení automatického zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání za dva vyšší tresty v soutěži," objasnil předseda Disciplinární komise.

Komise při udělování trestu přihlédla i ke skutečnosti, že již byl Majdan v minulosti disciplinárně trestán. Předseda komise Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval rovněž zákrokem libereckého zadáka Jana Výtiska na karlovarského Stanislava Balána, po shlédnutí videozáznamu se však rozhodl obránce Bílých Tygrů dál netrestat.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz