VIDEO: Lístky na MS nemám. Čekal jsem, že budu hrát, culí se Bednář

Foto: Lenka Rybaříková, hc-slavia.cz

6. dubna 2015, 15:15

Adam Bagar

Už prvního května odstartuje světový šampionát v Praze a Ostravě. Akce, která se do České republiky vrací po dlouhých jedenácti letech a na kterou se fanoušci už nesmírně těší. A nejen oni. Velký svátek hokeje si nenechá uniknout ani většina hokejistů elitní tuzemské soutěže, i když tentokrát v roli diváků. Jak přímo v obou dějištích turnaje, tak především před televizními obrazovkami. To postupně potvrdili Jiří Trvaj, Jaroslav Bednář, Jakub Jeřábek, Martin Cibák nebo Jakub Koreis.

Startovat na světovém šampionátu, navíc v domácím prostředí. Tak to je asi sen každého hokejisty. Jenže něco takového se podaří pouhé hrstce nejlepších. Většina hráčů nejvyšší soutěže se tak bude muset spokojit se sledováním zápasů v divácké roli, mezi nimi třeba i opora pražské Slavie Jaroslav Bednář. "Lístky nemám. Čekal jsem, že budu hrát," žertuje zkušený hokejista, který možná bude fandit na chalupě.

Lístky totiž nemá, aspoň zatím. Stejně jako třeba brněnský Jakub Koreis, jenž si obrovský turnaj nenechá uniknout před televizní obrazovkou. "Budu sledovat speciálně duely našich hokejistů," má jasno Koreis. Podobně na tom bude i olomoucký gólman Jiří Trvaj či zadák Plzně Jakub Jeřábek. A kde bude sledovat mistrovství světa v Praze a Ostravě olomoucký útočník Martin Cibák? "Možná někde na dovolené," líčí.

Domácí šampionát startuje už v pátek 1. května, to čeští hokejisté změří síly se Švédskem. Svěřenci respektovaného trenéra Vladimíra Růžičky se dále v základní skupině utkají v O2 Areně s Lotyšskem, Kanadou, Francií, Rakouskem, Německem a Švýcarskem. Ve hře je i překonání loňského diváckého rekordu běloruského Minsku. Pokud ještě nemáte lupeny v kapse, zakoupit je můžete zde. Musíte to vidět zblízka!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz