VIDEO: Prohra s Kanadou? Kluci tam nechali všechno, říká trenér Petr

Foto: cslh.cz

20. dubna 2015, 10:00

Jan Šimek

(ZUG, od našeho zpravodaje) Česká osmnáctka na mistrovství světa v Zugu na vítězství nad Lotyšskem nenavázala. Ve třetím utkání na turnaji se střetla s nabušenou Kanadou, které byla nadmíru vyrovnaným soupeřem. Bohužel ze zápasu nevytěžili čeští mladíci, kteří nastoupili bez kapitána Davida Kašeho a obránce Jakuba Zbořila, ani bod. Co může těšit je fakt, že výkon Čechů rozhodně nebyl k zahození. Dá se od něj odpíchnout směrem k dalším utkáním.

„Vzhledem k okolnostem před utkáním se nám lepí smůla na paty. Vazby se nám zatím nepodařilo zacelit, což má to vliv na souhru v přesilových hrách. Secvičené věci nemůžeme přenést do zápasu. Nyní se zranil Svoboda, což nás mrzí. Mančaft ale musím vyzdvihnout, hrál parádně. Dařilo se nám dodržovat herní systém, který jsme si na Kanadu připravili. Ve finále jsme však bez bodu,“ mrzí českého kouče Jakuba Petra.

„Góly, které padly, vychází z osobních soubojů. Kanaďané kralují u mantinelů a v předbrankovém prostoru, s tím se musí počítat. S výjimkou čtyř, pěti minut ve druhé třetině a úseků po první a třetí inkasované brance, se s tím kluci vypořádali parádně. Možná jsme měli trochu smůly v koncovce, bohužel jsme bez bodu, ale do kabiny jde poděkování a slova uznání,“ pokračuje.

Čeští borci v utkání vedli, pak Kanada skóre otočila, ale v polovině duelu srovnal Koblížek. Javorové listy však na startu třetí části znovu odskočily a přidat třetí gól už Češi nedokázali. „Power play sehráli kluci dobře. Měli jsme signál přes modrou čáru, ten nám Kanaďani zablokovali, ale střely tam byly. Je to hodně o štěstí. Podařila se nám i závěrečná fáze. Když to porovnám s prvním utkáním s Finskem, výkon má stoupající tendenci. Zvládli jsme utkání s Lotyši, Kanadě jsme byli více než vyrovnaným soupeřem a hlavně ještě není konec turnaje,“ zvedá prst trenér, které vedle osmnáctky působí i ve Vítkovicích.

Jsme smutní, když sehrajeme vyrovnané zápasy s Kanadou a je to blízko, člověka to zamrzí. Prohráli jsme s nimi ve finále Memoriálu Ivana Hlinky a motivace v kabině byla obrovská. Za kluky můžu říct, že tam nechali všechno,“ dodává Petr.

Český tým v pondělí nehraje, čeká jej volný den. V úterý se pak Češi utkají s domácím Švýcarskem. „Čeká nás velice podobný program jako v posledním volném dni – léčit šrámy. Nyní je otázka v jakém složení se budeme připravovat. Do obrany by se měl snad vrátit Kuba Zbořil, jestli tady na nás něco nepřipraví. To myslím v legraci. Den bude spíše o regeneraci. Plán na Švýcary už máme, večer bude video. Dáme do toho všechno, protože příběh trvá. Pořád ještě nejsme s jistotou ve čtvrtfinále,“ uzavírá jedenačtyřicetiletý kouč.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz