Všechno funguje perfektně. Máme dost zkušený tým na titul, burcuje Sikora

Petr Sikora | Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Třinecký útočník Petr Sikora strávil velkou část sezony v juniorce, na play off se ovšem vrátil do kádru dorostu, se kterým teď dokráčel až do finále. Oproti loňské sezoně je to pro něj vítaná změna, navíc, když je teď jedním z lídrů týmu.

Petře, gratuluji k postupu do finále. Jak se ohlížíte za semifinálovou sérií?
Z mého pohledu to byla povedená šňůra. Spartu jsme teď víceméně roznesli, k ničemu jsme ji moc nepustili a byli jsme lepším týmem na hřišti. Sparta měla nepříjemné brejky, hrála zajímavý hokej, ale my jsme si je pohlídali, a díky tomu nakonec i vyhráli.

Ve dvou zápasech jste vůbec neinkasovali. Co bylo klíčem?
Hráli jsme parádně dozadu. Většinu času jsme trávili v útočném pásmu a do obrany jsme vlastně ani moc nemuseli. Občas nám ujeli, dali nám z toho vlastně dva góly, což bylo docela nepříjemné, ale nakonec jsme to ustáli a zápas jsme urvali.

„Po první třetině jsme prohrávali 1:2, v ten moment jsme se museli semknout.“

Který ze zápasů byl pro vás nejtěžší?
Určitě to byl ten druhý, ve kterém jsme zvítězili nejtěsnějším rozdílem až v prodloužení. Po první třetině jsme prohrávali 1:2, v ten moment jsme se museli semknout. Opět se nám ale podařilo utkání vyhrát, i když jsme ještě několikrát zachybovali nebo měli zbytečné vyloučení. Nakonec jsme to ale přece jen dokázali otočit ve svůj prospěch.

To utkání dospělo až do prodloužení. Nepadla na vás nervozita?
Z mého pohledu vůbec. Bral jsem to jako každý jiný zápas, nepřipouštěl jsem si, že je to prodloužení v semifinále. Potom to tam skvěle vzal Dravec (Vladimír Dravecký – pozn. red.) na sebe, kdy si poradil s bránícím hráčem a nekompromisně zakončil. Byla to z jeho pohledu super akce a vybojoval nám super mečbol do třetího zápasu.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Jak těžký byl pro vás třetí zápas?
Ve třetím zápase jsme byli opět lepším týmem. Dokázali jsme vstřelit jednu branku, která byla nakonec i rozhodující. Spartu jsme zase nepouštěli do pozic, z kterých by nás mohla nějak výrazněji ohrozit. Soupeř tam měl jednu tyč, ale jinak nic vážného tam Sparta nevymýšlela.

Zvítězili jste ale jen o gól...
Odehráli jsme ho skoro celý v útočném pásmu, měli jsme tři přesilovky, z toho jednu pět na tři. A právě v ní jsme vstřelili jediný gól utkání. Vyhráli jsme buly, první střela nám nevyšla, hned jsme se ale opět dostali k puku a Šimon Pohludka dobře trefil levé víko. To nakonec rozhodlo úplně celý zápas.

Jak jste zatím spokojený s vaší cestou v play off?
Myslím si, že hrajeme dobrý hokej a zatím nám to všechno sedí. Taky bych řekl, že Hradec byl ve čtvrtfinále o něco těžší soupeř než teď Sparta. Postup přes čtvrtfinále pro nás byl klíčový, ale Sparta teď taky kousala. Z naší strany to byly super zápasy, jen s Hradcem jsme jednou zaváhali, když jsme soupeře podcenili, protože jsme byli trošku namistrovaní. Nakonec jsme ale vyhráli 3:1 na zápasy, se Spartou jsme si teď taky poradili, teď nás čeká Plzeň a snad to dopadne úplně stejně.

„Přece jen my staří už to musíme vzít trochu na sebe, učit mladé, trochu je uklidnit a pomoct jim.“

Museli jste tedy do série se Spartou něco změnit?
Museli jsme se víc zamyslet nad defenzivou a držet střed. Proti Hradci jsme občas chybovali ve středu hřiště, což jsme si teď zajistili. Potom už jsme s tím neměli žádný problém a nemuseli jsme nic vyloženě měnit.

Teď vás čeká finále. Jak to zní? Těšíte se?
Těším se hodně. Vlastně nejsem ani nijak nervózní, i když před zápasem tam asi nějaká nervozita bude. Přece jen my staří už to musíme vzít trochu na sebe, učit mladé, trochu je uklidnit a pomoct jim. Emoce budou velké, doufám, že to bude dobrý hokej jak pro nás, tak pro diváky. Podle mě bude padat hodně gólů a snad zase vyhrajeme jako v předchozích sériích.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Cítíte třeba oproti loňsku větší zodpovědnost?
Určitě ano. Minulý rok jsem to nechával na starších, kteří měli hlavní roli a brali to na sebe. Akorát loni se nám sezona moc nepovedla, protože jsme vypadli ve čtvrtfinále. Tento rok to zkusíme vzít my staří zase na sebe, snad se nám to povede a uděláme úspěch.

Vyhovuje vám tato role?
Musím říct, že máme celkově super tým, který nemá moc slabin, takže komu by tady taková role nevyhovovala. Ale je nás víc takových, přes které hra jde.

„Myslím si, že máme v kádru dost zkušených hráčů na to, abychom mohli soutěž vyhrát.“

Spravil jste si tedy po loňském neúspěchu chuť?
Minulý rok jsme podle mě měli ještě lepší mančaft a nevím, kde se stala chyba. Asi jsme to špatně sehráli. Opravdu nevím, co se nepovedlo. Tento rok všechno funguje perfektně, takže doufám, že to klapne. Splněno bude totiž až v momentě, kdy vyhrajeme finále. Jinak je ale samozřejmě super, že jsme se dostali až takhle daleko. My ale jdeme vyhrát. Potom si můžeme letošní sezonu odškrnout.

Co vám pomůže vyhrát titul?
Myslím si, že máme v kádru dost zkušených hráčů na to, abychom mohli soutěž vyhrát. Taky máme super útok a dobré obránce a gólmana. Nicméně bych řekl, že bude padat hodně gólů, bude hodně rozhodovat ofenziva a zakončení.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz