Vsetínští dorostenci jsou krůček od finále. Bruslaři získali v Chomutově bod

Momentka z prvního utkání série Chomutov – Havlíčkův Brod | Foto: Kateřina Kundertová, piratichomutov.cz

Semifinálové série Ligy dorostu za sebou mají první dvě utkání. Vsetín využil kouzla Lapače a po dvou těsných výhrách mu chybí poslední krok k účasti ve finále. Chomutov na vlastním ledě jedno utkání ztratil, série s Havlíčkovým Brodem se tak přesouvá do Kotliny za vyrovnaného stavu.

Němec s Cegliňskim přiblížili Vsetín k finále

V základní části vyhrála vzájemný duel Plzeň, která si ve čtvrtfinále relativně s přehledem poradila s Technikou. Vsetín sice skončil po základní části na prvním místě, přes Hvězdu ale postoupil až po obrovském boji. To, že by mohla bitva Vlků s Valachy přinést vyrovnanou a zajímavou podívanou, potvrdilo hned první utkání.

Do vedení se jako první dostali domácí, hostům se však v průběhu zápasu podařilo otočit skóre na svoji stranu. Vsetín nakonec vyrovnal až dvě a půl minuty před koncem při hře bez brankáře. V prodloužení valašský klub využil mentální převahy a urval první bod pro sebe. Hrdinou zápasu byl deváťák Adam Němec, který v utkání dvakrát vyrovnal, v prodloužení rozhodl, a celkem si tak připsal hattrick.

Také druhé utkání bylo velice vyrovnané. Dlouhou dobu bylo skóre bezbrankové, až na konci 24. minuty poslal domácí celek do vedení Štěpán Drozd. Valachy zdobí v sérii skvělá disciplína, vždyť si za dva zápasy odseděli jen dva menší tresty. Plzeň na tom není o moc hůře, Vsetín ale přesto tohoto malého rozdílu dokázal využít a v přesilové hře upravil skóre na konečných 2:0. Bezchybným výkonem se blýskl brankář Juliusz Tadeusz Cegliňski.

Vsetínu tak chybí poslední bod k postupu do finále. Oba dosavadní zápasy ale byly velice těsné a tentokrát budou mít Wolves výhodu domácího prostředí.

1. zápas: VHK ROBE Vsetín – HC Pilsen Wolves 4:3 po prodloužení (1:1, 1:1, 1:1  1:0)
Branky a nahrávky: 10. Kučný (Vaculík, Elich), 36. Němec (Dubec, Vaculík), 58. Němec, 67. Němec (Hynek, Vaculík) – 20. Chasák (Mlakar, Makarius), 30. Popovych (Černý), 44. Chasák (Popovych).

2. zápas: VHK ROBE Vsetín – HC Pilsen Wolves 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Drozd (Vinklárek, Vaněk), 54. Fusek (Kučný, Němec).

Bruslaři vydolovali na severu Čech slibný bod

Chomutov byl v základní části jasně nejlepším týmem a Havlíčkův Brod v ní porazil jasně 5:0. O to překvapivější bylo, když Piráti vyřadili ve čtvrtfinále Chrudim až v posledním rozhodujícím utkání. Havlíčkův Brod měl první kolo play off klidnější, rezervu Karlových Varů porazil 2:0 na zápasy.

Do úvodní semifinálové bitvy vstoupili lépe Bruslaři, kteří se zásluhou přesné trefy Matěje Kopeckého v přesilové hře dostali do vedení. Piráti vzápětí dvěma slepenými brankami otočili skóre na svoji stranu, jenže havlíčkobrodští hokejisté odpověděli soupeři stejnou mincí. Severočeši se ovšem nevzdali, když ve 47. minutě vyrovnal Oliver Kharboutli. Poslední slovo ale měli hosté. Na konečných 4:3 pro Broďáky upravil výsledek Denis Kraučuk.

„Věříme, že série bude dlouhá, a my ji budeme chtít ve čtvrtek srovnat,“ řekl po prvním utkání chomutovský trenér Petr Jíra. To se Pirátům také povedlo. Domácí se v první třetině zásluhou Filipa Havlíčka a Daniela Váni dostali do dvoubrankového vedení. Ve druhé části sice Severočeši neproměnili trestné střílení, zanedlouho se ale prosadili při dvounásobné přesilové hře. Ve 48. minutě upravil skóre svým druhým gólem na konečných 4:0 Josef ChládekDaniel Civiš tak vychytal již čtvrté čisté konto v sezoně.

Druhá semifinálová série se přesouvá do Havlíčkova Brodu za vyrovnaného stavu. Svěřencům trenéra Lukáše Bureše se v prvním zápase podařilo favorita zaskočit, ve druhém utkání ale naopak dominoval Chomutov. Dostanou se Piráti znovu na pokraj vyřazení?

1. zápas: Piráti Chomutov – BK Havlíčkův Brod 3:4 (2:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 15. Peksa (Nastoupil, Novák), 16. Beran (Váňa, Horák), 47. Kharboutli (Novák, Čermák) – 12. Kopecký (Frantl, Brožek), 35. Lédl (Konvalina, Kraučuk), 45. Duben, 54. Kraučuk (Lédl, Tecl).

2. zápas: Piráti Chomutov – BK Havlíčkův Brod 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Havlíček (Nastoupil), 17. Váňa (Beran, Malcovský), 38. Chládek (Pokorný, Malcovský), 48. Chládek (Nastoupil).

Další program semifinále play off

Neděle 24. března – 3. zápasy:
12:30 BK Havlíčkův Brod – Piráti Chomutov
17:10 HC Pilsen Wolves – VHK ROBE Vsetín

Pondělí 25. března – 4. zápas:
BK Havlíčkův Brod – Piráti Chomutov

Pondělí 25. března – případný 4. zápas:
17:00 HC Pilsen Wolves – VHK ROBE Vsetín

Středa 27. března – případné 5. zápasy:
Piráti Chomutov – BK Havlíčkův Brod
VHK ROBE Vsetín – HC Pilsen Wolves

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz