Vysněná účast ve finále se hráčům New York Rangers mění v noční můru. Ještě není konec, shodují se

11. června 2014, 12:30

Jan Vacek

Dlouhých dvacet let usilovali o postup do finále play off, bitva o vysněný Stanley Cup však může pro hokejisty New York Rangers záhy skončit. Svěřenci trenéra Alaina Vigneualta totiž bleskově nabrali hrozivé mako, v sérii s našlapanými Los Angeles Kings prohrávají už 0:3 na zápasy. V noci na čtvrtek tak budou odvracet první hrozbu vyřazení. "Nezbývá nám nic jiného, než se dát dohromady," burcuje gólman Henrik Lundqvist.


Hokejisté New York Rangers před startem finálové série rozhodně neplatili za favority, tak jednoznačný průběh se ale nečekal. Tým kolem útočníka Martina St. Louise nejprve dvakrál podlehl v prodloužení na ledě Los Angeles, v noci na úterý pak dostal před svými fanoušky tvrdý direkt. Rangers podlehli výborně hrajícímu soupeři 0:3, stejným poměrem ztrácejí i v celé sérii. "Máme za sebou těžký den," konstatoval gólman Henrik Lundqvist.

Svěřenci trenéra Vigneaulta se sice svému soupeři dokáží vyrovnat v mezihře, v kličových momentech však má navrch kalifornský celek. Platilo to rovněž ve třetím utkání, kdy hráči Los Angeles dokázali využít své příležitosti, zatímco domácí ztroskotali na výtečně chytajícím Jonathanu Quickovi. "Nedá se nic dělat, je to těžká porážka, ale musíme jít dál," vykládal pro zámořské novináře elitní brankář newyorského klubu.

Rangers nyní stojí zády ke zdi, další zaváhání už si nepomohou dovolit. Pokud by přišlo, sezona pro ně skončí. "Uvědomujeme si, v jak vážné situaci se nacházíme. Musíme se zkrátka pokusit o obrat. Nyní ale nemá smysl koukat dál než k nejbližšímu zápasu. Čeká nás čtvrté utkání série, které potřebujeme zvládnout. A od toho se pak odrazit dál," burcoval Henrik Lundqvist.

Inspiraci mohou najít hokejisté newyorského klubu u svého finálového soupeře. Kings totiž v prvním kole play off prohrávali se San Jose rovněž 0:3 na zápasy, čtyřmi výhrami však dokázali sérii otočit. "Oba týmy si uvědomují, že k obratu může dojít. Soupeři se to už povedlo, my věříme, že jsme toho také schopní. Ve finále zatím hrajeme dobře, ale na výsledcích se to zatím neprojevuje," připomněl zkušený gólman.

Nejdůležitější domácí bude, aby se dokázali zkoncentrovat po psychické stránce. "Myslím, že toho nikdo z nás v posledních dnech moc nenaspal," přiznal ostřílený centr Brad Richards. "Je spousta věcí, které musíme v zápase udělat jinak. Je na každém z nás, aby si to uvědomil a na ledě pak podal ještě lepší výkon. Jsme ve finále, což je něco neuvěřitelného. Pořád ještě není konec," doplnil.

Podobně hovořil před čtvrtým utkáním série i hlavní trenér Alain Vigneault. "Všichni hráči vědí, co chceme hrát. Je to pouze o tom, abychom to názorně předvedli na ledě. Myslím si, že ve finále zatím hrajeme dobrý hokej. Bohužel jsme zatím nenašli způsob, jak dojít k vítězství. To se musí změnit," prohodil někdejší trenér Vancouveru, se kterým neuspěl ve finále před třemi lety proti Bostonu.

Ačkoli se pro ně zatím finále nevyvíjí vůbec dobře, snaží se hráči klubu z Manhattanu zůstat pozitivně naladění. "Je to složité, střídá se v nás spousta emocí, jednou z nich je samozřejmě i vztek. Ale není důvod se litovat. Jsme zklamaní a naštbaní, že jsme se dostali do téhle těžké pozice. Na druhou stranu nám nezbývá nic jiného, než se s tím vyrovnat a nachystat se na další zápas," uzavřel Henrik Lundqvist.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz