WSM Liga: Chlouba se vrátil do Kadaně. Štůrala za Přerov a Zajíc v Ústí

Foto: Petr Kraus

Patnácté kolo WSM Ligy nabídlo zajímavou podívanou na ledě, v hledišti, ale i v zákulisí. Urodily se totiž další zajímavé přestupy. Nejzásadnější zprávou je návrat Romana Chlouby do Kadaně.

Události 15. kola WSM Ligy

Výsledky

Retro zápas Motoru a Prostějova na ČT Sport
Utkání mezi Českými Budějovicemi a Prostějovem (7. listopadu) se bude vysílat na obrazovkách České televize. Zápas bude speciální i díky retro dresům a vzpomínce na 70. výročí od otevření zimního stadionu v Českých Budějovicích. Program začne už v neděli 6. listopadu, kdy proběhne otevřený trénink Motoru, prohlídka stadionu a autogramiáda. V pondělí odstartuje zápas velkou show na ledě.

Redlich opustil marodku
Poprvé v sezoně nastoupil za Rytíře útočník Tomáš Redlich. Kladenský odchovanec vynechal první čtvrtinu soutěže kvůli zranění. 

Sikora se uzdravil
V zápase na ledě Mostu už mohl Přerov využít služeb uzdravené opory Marka Sikory. Nastoupil i Vlastimil Dostálek, přestože v pátek nechyběl v sestavě Komety.

Mrázek se Zohornou zpátky v sestavě
Konečně. Horácké Slavii se z marodky vrátili nadějní útočníci brněnské Komety Petr Mrázek a Radim Zohorna. Na Mrázkovi nebyla měsíční absence vůbec znát. Hrál výborně a postaral se o jedinou branku Třebíče. 

Chorea v zápase Třebíč – Prostějov
Utkání mezi Horáckou Slavií a Jestřáby se hrálo ve výborné atmosféře. Oba tábory fanoušků si navíc připravily prezentace. 

Fanoušci Třebíče v zápase s Prostějovem.

Fanoušci Třebíče v zápase s Prostějovem. | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Fanoušci Prostějova v zápase s Třebíčí.

Fanoušci Prostějova v zápase s Třebíčí. | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Fanoušci Prostějova v zápase s Třebíčí.

Fanoušci Prostějova v zápase s Třebíčí. | Foto: Hokej.cz

Fanoušci Havířova na Kladně
AZet sice prohrál osm utkání v řadě, přesto do Kladna dorazily desítky jeho příznivců. Havířovští fanoušci hráčům vzkázali, že je nikdy neopustí. Na oplátku se dočkali kýženého vítězství.

Havířovští fanoušci v zápase s Kladnem.

Havířovští fanoušci v zápase s Kladnem. | Foto: Tomáš Kostečka, Benyho galerie

Dojemné přivítání Markoviče v Martině
Po konci v pražské Slavii se Jaroslav Markovič vrátil do rodného Martina. A fanoušci jej bouřlivě přivítali.

Chceme za Slavii bojovat, shodují se nové posily
Videorozhovor s Patrikem Marcelem, Patrikem Polívkou, Janem Holým a Vojtěchem Tulačkou od redakce hc-slavia.cz. 

Sestava Slavie
V zápase s Benátkami nad Jizerou nastoupili obránci Tomáš Andrlík a Patrik Marcel v útoku. Kvůli nemoci chyběl centr David Šafránek, do Kadaně odešel Roman Chlouba.

Slavia nedala tři zápasy gól
Po odchodu poloviny mužstva se Slavia ještě neprosadila. Gól nedala Prostějovu, Českým Budějovicím ani v sobotu Benátkám nad Jizerou (0:3).

Přestupové novinky

Chlouba posílil Kadaň
Dalším hráčem, který opustil Slavii, je Roman Chlouba. Vrací se do Kadaně. Trhači tedy získávají kanonýra, jaký jim dosud chyběl. Chlouba odehrál za Slavii dvanáct zápasů a získal pět bodů (1+4).

Zajíc v Ústí nad Labem
Loni hrál Josef Zajíc stabilně za Kladno, v létě jej vyměnil za Pardubice. Do sestavy A-týmu se ovšem devatenáctiletý obránce nevešel, a tak hrál za juniorku a ve druholigovém Kolíně. Nyní vypomohl Ústí nad Labem. 

Štůrala za Přerov
Do Mostu odcestoval se Zubry také Tomáš Štůrala. Přerov tímto krokem zareagoval na absenci Lukáše Klimeše. Jednatřicetiletý Štůrala je zlínskou dvojkou, letos odchytal necelé tři extraligové duely. V první lize v minulosti zářil v brance Vrchlabí, Třebíče a Šumperka. 

Szathmáry v Jihlavě
Do Dukly se vrátil další odchovanec. Zadní řady vyztužil Šimon Szathmáry, který poslední sezony strávil v Kadani. Více ZDE.

Grebeňuk opustil Duklu
Po příchodu Szathmáryho se Jihlava obratem dohodla na ukončení spolupráce s Alexandrem Grebeňukem. Více ZDE

Drtina a Bahenský v Nových Zámcích
Po konci v pražské Slavii se obránce Marek Drtina objevil v sestavě Nových Zámků. Stejně jako zkušený forvard Zdeněk Bahenský. Nové Zámky jsou ambiciózním nováčkem slovenské extraligy. 

Drtil poprvé za Havířov
Že má šumperský obránce Tomáš Drtil do AZetu vyřízené střídavé starty se ví dlouho. Až nyní ale v barvách Havířova odehrál první zápas sezony.  

Dufkova a Wienckova premiéra
Premiéru mezi muži v sobotu večer zažili Jan Dufek (Most) a Petr Wiencek (Benátky n/J).

Medek v záloze Prostějova
Jestřábi přijeli do Třebíče ve značně kombinované sestavě bez několika marodů. Ze druhé ligy tak Prostějov povolal Robina Medka. Do hry se ale nedostal.

Konec spekulacím, Roupec zůstává ve Frýdku-Místku
Od konce září chyběl v sestavě Frýdku-Místku. Teď se v ní znovu objevil. David Roupec zůstává i nadále na soupisce prvoligového nováčka.

Tomáš Štůrala

Tomáš Štůrala | Foto: hokej.zlin.cz

Ze statistik

Štumpf dvěma góly ukončil havířovské čekání
V pátek hrál Daniel Štumpf za Zlín, den nato pomohl dvěma brankami k vítězství Havířova na Kladně. AZet tak ukončil nepříjemnou osm zápasů trvající sérii bez vítězství.

Krejčík také dvougólový
Stejně jako Štumpf se v sobotu dvakrát radoval Lukáš Krejčík. Nejprve otevřel skóre, pak proměnil dva samostatné nájezdy a zařídil Prostějovu bonusový bod ze zápasu s Třebíčí. 

Chlouba se vrátil jako král
Angažmá ve Slavii Romanu Chloubovi nevyšlo, tým se rozpadl a místo o extraligu bude bojovat o záchranu. Podobně je na tom Kadaň, i jejím cílem je vyhnutí se sestupu. Právě k Trhačům se Chlouba po půl roce vrátil. A začal parádně. Na vítězství 4:3 s Ústím nad Labem se podílel brankou a asistencí.

Plášek ukončil čekání
V pátečním článku o hráčích, kteří stále čekají na první branku v sezoně, jsme napsali, že je jen otázkou času, kdy se dočká i Karel Plášek. Den nato se čtvrtý nejstarší hráč WSM Ligy prosadil. A jeho Přerov si z dalekého Mostu přivezl tři body.

Výborní Kantor a Jekel
Skvělý výkon předvedli v zápase Třebíče s Prostějovem oba brankáři. Jak Pavel Jekel, tak jeho jmenovec Kantor inkasovali po jedné brance. Po utkání byl šťastnější prostějovský gólman, Jestřábi totiž uspěli v nájezdech.

Svoboda dál zlepšuje statistiky
Miroslav Svoboda má vynikající formu. Tentokrát dovedl Jihlavu 42 zákroky k výhře 2:1 nad Českými Budějovicemi. Ani v sedmém zápase tak Svoboda nepoznal hořkost porážky.

Čistá konta pro Willa a Šimbocha
Do Edenu přijel s Benátkami nad Jizerou Roman Will. A opět potvrdil, proč si loni zachytal v NHL. Zneškodnil všech 42 pokusů Slavie. O něco méně práce měl ve frýdecko-místecké brance Juraj Šimboch, který dovedl Slezany k vítězství 2:0 nad Litoměřicemi. Bylo to pro něj už třetí čisté konto v sezoně. Nikdo jich nemá víc.

První Pavelkova porážka
Za Litoměřice odchytal čtyři duely a všechny dovedl k vítězství. Navíc s báječnými statistikami. Jaroslav Pavelka si skvěle vedl i v sobotu ve Frýdku-Místku, inkasoval jen jednou. Jenže jeho spoluhráči dát gól nedokázali. 

Návštěva kola

4 023 diváků – HC Dukla Jihlava vs. ČEZ Motor České Budějovice
Zápasy Jihlavy s Českými Budějovicemi mají zvuk už čtyři sezony. Vybudovala se určitá rivalita. Jednalo se navíc o souboj týmů z čela tabulky. Šlágr kola sledovaly z ochozů Horáckého zimního stadionu čtyři tisícovky diváků.

Další návštěvy:
Rytíři Kladno vs. AZ Havířov – 2 207
SK Horácká Slavia Třebíč vs. LHK Jestřábi Prostějov – 1 920
HC Frýdek-Místek vs. HC Stadion Litoměřice – 1 648
HC Slavia Praha vs. HC Benátky nad Jizerou – 917
SK Trhači Kadaň  vs. HC Slovan Ústí nad Labem – 500
HC Most vs. HC ZUBR Přerov – 255

Fanoušci Jihlavy v zápase s Českými Budějovicemi.

Fanoušci Jihlavy v zápase s Českými Budějovicemi. | Foto: Facebook HC Dukla Jihlava

Šlágr 16. kola

17:30 ČEZ Motor České Budějovice vs. SK Horácká Slavia Třebíč
České Budějovice dosud doma neztratily ani bod. Třebíč už ale v minulosti v Budvar aréně několikrát překvapila.

Zápasy 16. kola

Středa 19. října:
17:30 HC Benátky nad Jizerou – HC Dukla Jihlava
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – SK Horácká Slavia Třebíč
18:00 HC Stadion Litoměřice – Rytíři Kladno
18:00 AZ Havířov – HC Slavia Praha
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – HC Most
18:00 HC ZUBR Přerov – SK Trhači Kadaň
18:00 HC Slovan Ústí nad Labem – HC Frýdek-Místek

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz