WSM Liga: Úspěšné návraty z marodky. Reichel sestřelil Třebíč

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Jan Plodek a Luboš Rob vynechali polovinu základní části. V sobotu se vrátili zpátky do sestavy. Benátky nad Jizerou i České Budějovice sice prohrály, výkony uzdravených marodů jsou ale pro jejich týmy příslibem do dalších kol – oba zaznamenali po gólu a asistenci.

Události 49. kola WSM Ligy

Výsledky

Pondělní exhibice v Ústí nad Labem
Týdny příprav vrcholí – v pondělí se odehraje v Ústí nad Labem exhibice se spoustou známých jmen. Slavnostní buly navíc vhodí známý fanoušek s maskou Fantomase. 

Utkání hvězd připomene sedmdesát sezon ústeckého klubu. Z každé prodané vstupenky půjde určitá částka na charitativní účely (pro Plamínek naděje). Před zápasem, který startuje v 18:00, proběhne autogramiáda.

Sestava Hvězd Slovanu: Ptáček, Sáblík - Klobouček, Zápotočný, Jakub Evan, Kudrna, Hnízdo, Merta, Cícha - Janků, Antoš, Pazourek, Mikeš, Martin Tvrzník, Slížek, Kudrna, Morvay, Antonín Hanzl, Buďa, Marek Trončinský. Trenéři: Hynek, Vrba, Davídek, Evan, Gross, Kodrle, Mareš starší.

Sestava Hvězd České republiky: Orct, Salfický - Šlégr, Štěpánek, Kučera, Procházka, Škoula, Ščerban, v jednání Kubát, Roth, Trončinský, Karel Pilař - Čaloun, Martin Procházka, Alinč, Reichel, Straka, Vlasák, Beránek, Janecký (?), Roubík, Robin Hanzl. Trenéři: Martinec, Nový, Kameš.

Hokejisté Motoru na zamrzlé Malši
Mitch Fillman, Ben Walker, Jiří Fronk a Petr Kváča si ve čtvrtek zahráli na slepém rameni řeky Malše. Právě tam začala historie českobudějovického hokeje. Čtveřice hráčů A-týmu vyzvala na souboj malé hokejisty a hokejistky.

Zpátky v čase 
Na začátku ledna nastoupil Slovan v retro dresech v Jihlavě, o měsíc později je znovu navlékl – tentokrát doma proti Kladnu. Zápas ozvláštnil i pěstní souboj Patrika Husáka s Petrem Ulrychem.

Havířov potěšil seniory
Milá akce za účasti mládežnických hokejistů se odehrála v havířovském domově důchodců. Hráči AZetu vytvořili dvojice se seniory a zasoutěžili si ve čtvrtém ročníku mezigenerační olympiády. Přijel také manažer klubu Patrik Rimmel. 

Manažer AZetu Patrik Rimmel pomáhá se střelbou seniorce z havířovského domova důchodců.

Manažer AZetu Patrik Rimmel pomáhá se střelbou seniorce z havířovského domova důchodců. | Foto: Michal Polák, eMPefoto.cz

Vítězná dvojice – Božena Chovancová a Adam Ščerba.

Vítězná dvojice – Božena Chovancová a Adam Ščerba. | Foto: Michal Polák, eMPefoto.cz

Pomohlo se Romanu Bernatovi
Motor má vlastní sušenky – koruna z každé prodané krabičky míří na účet Romana Bernata, bývalého hráče Českých Budějovic, který při tréninku na kolech po srážce s nákladním vozem přišel o nohu. O přestávce zápasu s Litoměřicemi dostal šek na dvacet tisíc korun, jako zmíněný výtěžek z prodaných sušenek.

Roman Bernat (druhý zleva) se se zraněním popral skvěle a dál žije šťastným životem.

Roman Bernat (druhý zleva) se se zraněním popral skvěle a dál žije šťastným životem. | Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Přetahovaná o play off pokračuje
Mezi osmým a jedenáctým týmem tabulky je rozdíl čtyř bodů. O předkolo se tak ve zbytku základní části poperou Frýdek-Místek, Benátky nad Jizerou, Přerov a Litoměřice. Zubři a Stadion v sobotním kole uspěli – Hanáci zvládli malé derby s Havířovem, kališníci dobyli Budvar arénu.

Přestupové novinky

Cvrk s Charouskem míří do Polska
Na odchodu z Mostu jsou obránci Kamil Charousek a David Cvrk. Podle informací webu hokej.net se upsali Katovicím, které hrají druhou polskou ligu pod názvem Naprzod Janow. Jednatřicetiletý Charousek naskočil v probíhající sezoně WSM Ligy ke 28 utkáním s bilancí 0+2. Dvaadvacetiletý Cvrk pendloval mezi Mostem (12 utkání, 0+1) a Bílinou.

Matějka pomůže David servisu
Trápící se druholigový klub David servis České Budějovice získal na střídavé starty útočníka Davida Matějku. Matějka byl jedním ze slávistických juniorů, kteří si odbyli debut ve WSM Lize porážkou 0:13 v Prostějově. Od té doby odehrál další tři prvoligové zápasy (0+0), jinak vypomáhá sešívané juniorce (36 zápasů, 9+17).

Andrlík jde na střídavé starty do Kobry
Dalším hokejistou Slavie, který má střídavé starty do druhé ligy, je jednadvacetiletý obránce Tomáš Andrlík. V letošním ročníku WSM Ligy odehrál 29 utkání a zapsal čtyři asistence. V sobotu už nastoupil za Kobru Praha. 

Kacetl za Litoměřice
V dresu Stadionu se po třech měsících objevil Ondřej Kacetl. Mezitím chytal za Pardubice a před časem se vrátil zpět do hradecké organizace. Litoměřice v Českých Budějovicích vyhrály, přestože dostaly čtyři góly.

Kamil Charousek.

Kamil Charousek. | Foto: Dalibor Kachlík, skkadan.cz

Ze statistik

Robův gólový návrat do sestavy
Jednadvacetiletý centr Luboš Rob chyběl Motoru od 14. prosince. V sobotu se do jeho sestavy vrátil a fanouškům se okamžitě připomněl gólem a asistencí.

To je posila!
Filip Stoklasa se Litoměřicím vyplácí – posila z Jihlavy pomohla k výhře v Budvar aréně gólem a asistencí. Stoklasa má po pěti zápasech v barvách Stadionu bilanci 4+2 a Litoměřice jsou stále ve hře o play off.

Tříbodový Plášil
Karel Plášil zažil zřejmě nejlepší zápas sezony. Na výhře Litoměřic v Českých Budějovicích, kde s hokejem začínal, se podílel dvěma asistencemi a navíc rozhodl prodloužení (sporným gólem, asi po ofsajdu – viz čas 2:33 v sestřihu výše, hráči Motoru ale školácky přestali hrát). Po 26 zápasech WSM Ligy má mladý bek bilanci 1+5. Za jeden večer ji tedy zdvojnásobil. 

Reichel dal Mostu naději
Osmnáctiletý útočník Kristian Reichel byl v zápase mezi Mostem a Třebíčí hodně vidět. Výkonem převýšil většinu hráčů na ledě. Povedený večer se odrazil i v osobních statistikách – účastník letošního mistrovství světa juniorů dal dvě ze tří mosteckých branek. Jednalo se o jeho první trefy ve WSM Lize, v níž dosud zaznamenal tři starty (2+1).

Po výhře nad Třebíčí, díky které snížili Severočeši ztrátu na předposlední Kadaň na deset bodů, se podepisoval malým fanouškům. „Hrozně moc mě to potěšilo. Nikdy se mi nic takového nestalo, aby za mnou při cestě do kabiny přiběhli fanoušci a chtěli něco podobného. Velmi mě to zahřálo a jsem moc rád, že jsem se jim mohl podepsat," řekl Reichel pro hcmost.cz.

Rytíř Tůma dal dva góly Slovanu
V Ústí nad Labem prožil krásné roky, teď David Tůma nastoupil v barvách soupeře. A bývalý klub nešetřil – stejně jako Peter Jánský skóroval dvakrát. Jan Kloz, další bývalá opora Slovanu, zaznamenal dvě asistence.

Matuš, Šlahař a Žálčík dál táhnou Prostějov
Tahle trojička si sedla, tentokrát pomohla Jestřábům k výhře 3:2 nad Benátkami. Všichni tři – Radim Matuš, Jakub Šlahař, Lukáš Žálčík – měli bilanci 1+1.

Plodkův povedený návrat z marodky
Kvůli zranění vynechal polovinu základní části, teď je Jan Plodek zpět v benátecké sestavě. A ve formě! Proti Prostějovu dal gól a na další přihrál, dokázal tak svou extratřídu. Pojizeřané přesto na Jestřáby nestačili. 

Pletka pomohl Slavii gólem
Václav Pletka odehrál za sešívané po příchodu z Litoměřic čtvrté utkání a dočkal se první branky. Slavia navíc veze z Frýdku-Místku tři body a čtvrté místo v tabulce by jí už nemělo uniknout.

Dvougóloví střelci
Krom Davida Tůmy, Kristiana Reichla a Petera Janského se v sobotu ze dvou branek radovali litoměřický Jaroslav Kalla a ústecký Zdeněk Doležal. Druhý jmenovaný rázem poskočil na druhé místo ligové tabulky střelců. Za Janem Klozem zaostává o jediný gól.

Říha dorovnal Kloboučka na třetím místě historické produktivity obránců
Jihlavský bek Jiří Říha zaznamenal v duelu s Kadaní čtyřicátý bod v sezoně. Více jich z obránců v základní části nasbírali pouze Tomáš Sedlák (2013/2014, Šumperk, 41 b) a Brendon Nash (2015/2016, Kladno, 43 b).

Historické bodování obránců WSM Ligy
1. Brendon Nash (2015/2016, Kladno), 43 b
2. Tomáš Sedlák (2013/2014, Šumperk), 41
3. Jan Klobouček (2011/2012, Ústí n/L), 40
3. Jiří Říha (2016/2017, Jihlava), 40
5. Lukáš Poživil (2012/2013, Ústí n/L), 39
6. Aleš Holík (2011/2012, Šumperk), 38 

Návštěva kola

5 309 diváků – ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Stadion Litoměřice
Přiznám se... Abych při tvorbě článků ušetřil trochu času, už si jako návštěvu kola automaticky nadepisuji každý domácí zápas Motoru. Ani tentokrát to nebylo potřeba měnit – do Budvar arény opět dorazilo nejvíce diváků.

Další návštěvy: 
HC Frýdek-Místek vs. HC Slavia Praha – 2 259
HC ZUBR Přerov vs. AZ Havířov – 2 183
Hokej Ústí nad Labem vs. Rytíři Kladno – 1 498
LHK Jestřábi Prostějov vs. HC Benátky nad Jizerou  – 1 420
SK Trhači Kadaň vs. HC Dukla Jihlava – 350
HC Most vs. SK Horácká Slavia Třebíč – 207

Fanoušci Motoru v zápase s Litoměřicemi.

Fanoušci Motoru v zápase s Litoměřicemi. | Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Šlágr 50. kola

17:30 HC Dukla Jihlava vs. HC Frýdek-Místek
V pondělí se hraje velmi důležité utkání mezi Benátkami nad Jizerou a Přerovem (v rámci 48. kola), ve středu jasný šlágr kola není. Atraktivní hokej by se mohl hrát v Jihlavě, kam přijedou mladíci z Frýdku-Místku. Zatímco Dukla bojuje o první místo v tabulce, nováček soutěže je na hraně postupu do play off. Podobně zajímavé střetnutí je také na Kladně, které se utká s Přerovem.

Další program WSM Ligy

Pondělí 6. února – dohrávka 48. kola:
17:30 HC Benátky nad Jizerou – HC ZUBR Přerov

Úterý 7. února – dohrávka 35. kola:
17:00 LHK Jestřábi Prostějov – ČEZ Motor České Budějovice

Středa 8. února – 50. kolo:
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – SK Trhači Kadaň
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Frýdek-Místek
17:30 HC Benátky nad Jizerou – ČEZ Motor České Budějovice
18:00 HC Stadion Litoměřice – HC Most
18:00 HC Slavia Praha – Hokej Ústí nad Labem
18:00 Rytíři Kladno – HC ZUBR Přerov
18:00 AZ Havířov – LHK Jestřábi Prostějov

Tabulka WSM Ligy po 49. kole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. ČEZ Motor České Budějovice 48 31 2 5 10 160:92 102
2. HC Dukla Jihlava 49 24 13 1 11 143:93 99
3. Rytíři Kladno 49 26 8 4 11 150:106 98
4. HC Slavia Praha 49 20 10 3 16 123:130 83
5. SK Horácká Slavia Třebíč 49 18 5 11 15 127:137 75
6. LHK Jestřábi Prostějov 48 18 6 7 17 156:146 73
7. Hokej Ústí nad Labem 49 16 9 7 17 138:152 73
8. HC Frýdek-Místek 49 16 7 6 20 137:147 68
9. HC ZUBR Přerov 48 16 5 9 18 128:133 67
10. HC Benátky nad Jizerou 48 16 5 9 18 116:130 67
11. HC Stadion Litoměřice 49 15 6 7 21 121:122 64
12. HC AZ Havířov 2010 49 15 5 4 25 119:124 58
13. SK Trhači Kadaň 49 15 1 6 27 111:149 53
14. HC Most 49 11 3 4 31 104:172 43

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz