Kometa na lovu ve Švýcarsku? Z Bielu prý dorazí rakouský útočník

Foto: iihf.com

Brněnská Kometa pracuje na budování kádru doma i za hranicemi. Podle serveru Ring Hockey Magazin si jednu posilu vyhlédla ve švýcarské NLA, z Bielu by se měl do Komety stěhovat rakouský reprezentant Peter Schneider.

Bližší podrobnosti nejsou uvedeny. Brněnský klub transakci nepotvrdil, příchod nových hráčů může oficiálně oznámit nejdřív 1. května. Zmíněný zdroj ovšem uvádí, že jednou z nových tváří bude právě Schneider.

Devětadvacetiletý rodák z rakouského Klosterneuburgu to v tuzemských soutěžích zná, v letech 2007 až 2010 nastupoval za mládežnické týmy Českých Budějovic a Znojma. Schneider krátce oblékl dres juniorky Slovanu Bratislava, načež víc než sedm sezon strávil za Atlantikem.

Vynikající bruslař a technik prožil první zámořský rok v USHL, konkrétně v týmu Indiana Ice, tři sezony pak válel za mužstvo University Notre Dame v NCAA. Přechod do profesionálního hokeje absolvoval v nižší zámořské East Coat Hockey League, kde byl hráčem týmů Indy Fuel, Florida Everblades a Kalamazoo Wings.

Sen o posunu k NHL zůstal nesplněn, Schneider se tady na podzim 2017 vrátil do Rakouska a posílil Vídeň Capitals. Loni z EBEL odešel, podepsal smlouvu se švýcarským týmem EHC Biel-Bienne, kde ve 38 utkáních NLA zaznamenal 12 gólů a 11 nahrávek. Účastník dvou MS elitní kategorie kromě toho nasázel také šest branek v deseti bitvách Ligy mistrů.

Podle informací ze Švýcarska i Rakouska se bude brzy znovu stěhovat, novým působištěm Schneidera má být Kometa Brno. Pokud se tak stane, bude dalším rakouských krajánkem, který okusí TELH. Za Kladno letos nastupoval robustní obránce Andre Lakos, ve Znojmě zase část ročníku 2006-07 strávil útočník Christoph Harand.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz