Zámorský opouští Rangers. Zvolí Zlín, Švédsko, či jiné angažmá?

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

18. listopadu 2015, 12:29

Václav Jáchim

Chtěl hrát NHL, ale teď boj o elitní ligu vzdává. Obránce Petr Zámorský předčasně končí angažmá u New York Rangers, dosud nastupoval za jejich farmu v Hartfordu, ovšem nadále tam působit nebude. "Petr se rozhodl pro návrat do Evropy. Jeho angažmá v Rangers jsme uzavřeli a nyní řešíme jeho další budoucnost," řekl hokej.cz hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Někdejší zlínský zadák a český reprezentant do organizace Jezdců nakoukl poprvé loni, skauty předtím zaujal v extraligovém play off a také na mistrovství světa v Minsku. Zámorský před rokem zvolil angažmá ve finském Espoo, sezonu posléze končil ve švédském Örebro.

V létě zvedl kotvy a vyrazil do zámoří odhodlán zabojovat o NHL. Jenomže z kempu následně putoval na farmu do Hartfordu, kde sehrál deset utkání s bilancí gólů a jedné nahrávky. Další čárky už nepřidá, šikovný bek se u Rangers rozloučil, ačkoli měl s klubem ještě dvouletou smlouvu.

"Petr se rozhodl pro návrat do Evropy, s vedením Rangers jsme věc dořešili. Zatím nedokážu říci, kde bude Zámorský pokračovat. Variant je víc, záleží především na přání hráče," uvedl Spálenka. Stopa by mohla vést do Švédska, kde byl český bek na jaře hodně spokojený, vyloučit však nejde ani mateřský Zlín.

Hokejisté PSG nevstoupili do Tipsport extraligy pozdě, elitní obránce a navíc odchovanec by se jim náramně hodil. "Hovořil jsem s generálním manažerem Patrikem Kamasem, tlumočil mi, že zlínský klub má o Petra velký zájem. Situaci jsme probrali, ve Zlíně vědí, jak se věci mají. S Petrem si sedneme, bude záležet na jeho rozhodnutí," doplnil Spálenka.

Zlín je bezpochyby nejvážnějším tuzemským uchazečem, kdyby chtěl Zámorského někdo jiný, musí mj. zaplatit tabulkové odstupné. Samotný hráč ale podle všeho zvažuje víc zahraničí - patrně Švédsko, na ruskou KHL to naopak asi moc nevypadá. "V tuto chvíli nemá cenu předbíhat. Určité varianty jsou ve hře. Pro nás bylo podstatné nejprve uzavřít Petrovo působení v Rangers, nyní nastane prostor k hledání nového působiště v Evropě," uzavírá Robert Spálenka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz