• 1. liga
  • 7.12.2002 17:00
  • 24. kolo

Kapitán Mladé Boleslavi rozhodl o nejtěsnějším vítězství v Hradci Králové

7. prosince 2002, 22:24

Daniel Višňák ml.
Úvodní třetina skončila na hradeckém ledě jak už je v posledních domácích zápasech Energetiků snad tradicí 0:0, za zmínku stojí střela domácího Radka Bělky, který dnes nastoupil v první pětce na místo zraněného Jardy Poláka. Jeho dělovku těsně nad ledem zastavila až levá Šindelářova tyč. Ve druhé třetině pokračoval velmi opatrný hokej a oba celky vyčkávaly takticky na chybu soupeře. Velikou šanci k otevření skóre měli hosté chvíli po polovině zápasu, kdy dostali výhodu čtyřminutové přesilové hry.

Všechny pokusy Škodováků ale končily v náručí dnes opět výborně chytajícího Tomáše Duška a tak Hradec toto dlouhé oslabení přežil a bezbrankový stav trval i nadále. V závěru prostřední třetiny mohli jít do vedení hradečtí, Michal Nohejl se řítil sám na Filipa Šindeláře, provedl perfektní blafák, ale gólman v zeleném dresu si se štěstím poradil a držel tak i do 4O minutách pro hosty příznivý stav. V poslední části hry Mladá Boleslav měla oproti minulým třetinám mírnou převahu, ale opět neskórovala, protože proti byl hradecký gólman Tomáš Dušek. Ten měl stejně jako v zápase s Chomutovem velmi blízko k první prvoligové vychytané nule. Ani dnes se mu to však nepovedlo, v 54.minutě v přesilové hře ujela hostující trojice hráčů v čele s kapitánem Lukášem Králem a ten sice se štěstím, ale přeci jen překonal Tomáše Duška a Boleslav vedla v Hradci šest minut před koncem 1:0. Svoje vedení si uhlídala a nic na tom nezměnil ani závěrečný tlak domácích při minutu trvajícím power-play. Výborný výkon předvedl hlavně hostující gólman Filip Šindelář, který byl hlavním strůjcem úspěchu Škodováků.

Názory trenérů po utkání:Zdeněk Vinopal (Hradec Králové): "Chtěli jsme potvrdit vítězství v Berouně kvalitním výkonem s velmi dobrou Mladou Boleslaví. Řekl bych, že výkon byl dobrý, hráči dřeli a to je dobré, ale opět nás zklamala koncovka, nedáme góly a pak soupeři stačí jedna šance a z té rozhodne zápas. V poslední třetině jsme věděli to, že nesmíme udělat chybu a to Vám hrozně svazovalo ruce. Teď je před námi moc důležitý zápas v pondělí s Brnem v dohrávce 13.kola, půjde o hodně a my se na to teď musíme co nejzodpovědněji připravit."

Josef Horešovský (Mladá Boleslav): "Jeli jsme sem s cílem vyhrát a Hradec nás moc potrápil, dvě třetiny byli minimálně vyrovnaným protivníkem a bojovali až do samého závěru. Můžeme být rádi, že jsme dali branku šest minut před koncem protože jejich gólman chytal velmi dobře. Musím pochválit také našeho Filipa, protože dnes svoji nulou přispěl výrazně k našemu vítězství."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz