• Extraliga - Playoff
  • 10.3.2003 17:00
  • Čtvrtfinále 4. kolo
  • stav série 0:4

Slavia si hladce poradila se Vsetínem a jde dál

10. března 2003, 20:03

ČTK
Vsetínští povzbuzeni vyrovnaným vývojem nedělního utkání přitom začali ofenzivněji a na konci druhé minuty Kotásek zblízka řádně prověřil Málkovu lapačku. Obrovská příležitost se naskytla Vsetínu vzápětí, kdy měl možnost hrát minutu a 25 sekund v početní výhodě pěti proti třem, ale nevyužil ji a aktivitu začali pomalu přebírat hosté. Hruška vyzval ke skórování Fadrného, avšak střelec rozhodující branky v předchozím duelu tentokrát proti Bieglovi neuspěl.

Oba celky znovu spoléhaly na těsnou defenzívu, příliš šancí na obou stranách nebylo. V závěru úvodního dějství se dostal čárový rozhodčí Čížek do souboje dvou hráčů a skončil s tržnou ránou v obličeji, která si vyžádala ošetření. Zbývající minutu a jednu sekundu odehrála obě mužstva až po úpravě ledu.

Vyčkávací taktika se Slavii vyplatila. Do útoku se vyhrnula až při přesilové hře a Dubcovo vyloučení potrestal po pouhých 31 sekundách obránce Hejda, jenž si najel na ideální Krátoškovu přihrávku. Vsetínští museli otevřít hru a to byla voda na mlýn pražského celku. Tři minuty po úvodní brance slavila úspěch vydařená kombinace první řady hostí, kterou zakončil Sup, a tentýž hráč zasadil domácím i třetí ránu dokonce ve vlastním oslabení po Bieglově chybné rozehrávce.

Závěrečná třetina se nesla ve znamení marné snahy domácího celku o ztečení Málkovy svatyně, naopak v další početní výhodě domácích se trefil z dálky Posmyk a po něm ještě Antoš s Dlouhým podtrhli konečné skóre zápasu. Diváci brzy pochopili, že v letošní sezoně viděli svůj tým naposledy a skandovaným potleskem odměnili jeho postup do play off. Brankář hostí Málek udržel podruhé v tomto čtvrtfinálovém měření sil čisté konto, vsetínští střelci ho ve čtyřech zápasech překonali pouze dvakrát.

Ohlasy trenérů po utkání:

Zdislav Tabara (Vsetín): "Utkání jsme sice dobře začali, ale Kotásek svoji šanci neproměnil a do kolen nás dostala nevyužitá přesilovka pět na tři. Nesehráli jsme ji dobře, naopak Slavia svojí početní výhody využila a pak už hrála to, co potřebovala. V poslední třetině jsme už hráče prosili, aby utkání jen neodklouzali, aby si neutrhli ostudu, protože za celou sezonu jinak zaslouží pochvalu. Musíme ale současně uznat kvality soupeře, který celou sérii jasně vyhrál."

Jiří Kalous (Slavia Praha): "V úvodu nás podržel brankář Málek, rozhodly tři naše branky v druhé třetině. Pak už jsme dohrávali relativně v klidu a možný tlak domácích v závěrečné třetině eliminovali čtvrtou brankou, po níž už jsme si výsledek jen hlídali. Výsledek utkání i celé série nás pochopitelně velice těší."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz