• Extraliga - Playoff
  • 13.3.2003 17:00
  • Čtvrtfinále 5. kolo
  • stav série 3:2

Pavelkův životní gól

13. března 2003, 18:43

ČTK
Hosté zamíchali sestavou, do které se nevešel jediný legionář Gron, a v nové podobě ovládla vítkovická defenziva úvod pátého zápasu.

Tah kouče Svozila se neminul účinkem. Pozměněné útoky zvýšily údernost Vítkovic, které už netáhla jen první formace. Selingr mohl zavěsit hned při prvním pobytu na ledě ve čtvrté minutě, ale při bekhendovém blafáku nezvládl přehodit Lakosilův beton.

Další hrozbu seslal v 5. minutě na Lakosila Hubáček. Puk se po jeho střele obloučkem kuriózně snesl na brankovou čáru, odkud jej rukou na poslední chvíli odhodil Malinský.

Ve strhujícím a napínavém souboji znovu excelovali gólmani. Oceláři postupně vyrovnali hru a nápor i šance si vytvořili hlavně ve druhé části. V ní se Vítkovice dostaly pod tlak také proto, že hrály čtyři oslabení v řadě. Nepřekonatelnou překážkou byl však pro třinecké střelce vynikající Trvaj. Ztroskotali na něm postupně ve svých nájezdech Martynek, Král i Zadina a dvakrát hosty od pohromy uchránila po střelách Pletky s Čakajíkem tyčka.

Hosté se z defenzivy vymanili jednou a Kaděra byl při svém technickém výpadu ve 24. minutě centimetry od gólu. Poté, co se zbavil Malinského, oklamal i Lakosila, objel branku, ale bekhendem už kotouč nedokázal zasunout z opačné strany do prázdné klece.

Osud zápasu visel ve vzduchu do posledních sekund. Utkání nakonec rozhodla 56. minuta. V ní nejprve Ficenc pohrdl stoprocentní gólovou výzvou Burgera a zblízka trefil jen Lakosilův beton a z protiútoku zaskočil Trvaje lehkou střelou Pavelek. Puk se gólmanovi přes lapačku překvapivě převalil do sítě.

Hosté už 102 sekund před koncem odvolali brankáře, přikovali protivníka do svého útočného pásma, ale mohutný finiš nezúročil ani Moravec při šanci z bezprostřední blízkosti. Nápor Ostravanů uťal Selingrův faul u mantinelu a hosté už si další šanci nevypracovali.

Názory trenérů po utkání:

Pavel Marek (Třinec): "Byl to jednoznačně nejkvalitnější zápas celé série, hrálo se v neskutečném tempu. Především na začátku byly Vítkovice aktivnější, ale nás podržel famózní Lakosil. Ve druhé části už jsme začali mít převahu. Scházela nám jen lepší koncovka, ale hráče jsme stále nabádali k trpělivosti. Za perfektní kolektivní výkon musím pochválit celý tým."

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Znovu jsme odehráli velmi dobrý zápas. Nebýt dvou zbytečných chyb ve druhé třetině, nebyli jsme horší, ale Třinec je naštěstí nevyužil. To hrálo pro nás. Jenže nedokázali jsme proměnit žádnou z šancí, které jsme si vytvořili. V závěru už jsme nedostali možnost vyrovnat. Změny v sestavě naši hru určitě oživily, ale pořád nedáváme góly a trápíme se v koncovce."

 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz