• Česká pojišťovna play off
  • 16.3.2014 18:20
  • Předkolo 5. kolo
  • stav série 3:2

Hokejisté Pardubic v rozhodující bitvě udolali Slavii, dvěma góly se blýskl útočník Radoslav Tybor

16. března 2014, 21:16

ČTK

Kouč Vladimír Růžička se tak rozloučil se střídačkou Slavie porážkou, teď převezme reprezentaci místo Aloise Hadamczika. Výsledek zápasu rozhodl i o tom, že Sparta se ve čtvrtfinále střetne s Vítkovicemi.

V sestavě Pražanů v rozhodujícím duelu opět chyběl kapitán Kadlec, na marodku se vrátil i střelec vítězné branky v pátečním souboji Tomica.

Přesto se hostům ideálně vydařil vstup do utkání. Již po jedenácti sekundách dostal Slavii do vedení Bednář, který přešel přes Benáka a prostřelil Hudáčka.

Pardubice se následně tlačily do útoku, ale narážely na pozorně a obětavě bránícího soupeře. A spolehlivého brankáře Furcha. V 7. minutě se navíc po individuální akci prosadil Skokan a Slavia vedla 2:0.

Domácí poté nevyžili úvodní přesilovou hru, v 16. minutě se jim ale již podařilo snížit. Furcha překonal střelou od modré obránce Kočí. V závěru první třetiny se Východočechům povedlo skórovat podruhé, Vašíčkův gól ale rozhodčí Minář neuznal pro předešlý kontakt pardubického beka s Furchem v brankovišti.

Ve 26. minutě se již domácím podařilo se Slavií srovnat krok, když Kočího střelu tečoval Semorád. Vzápětí měli domácí další výhodu přesilové hry, ale místo dokonání obratu sami inkasovali. Radilovu zpětnou přihrávku převzal Jelínek a samostatný nájezd bezpečně proměnil. Gól inkasovaný v oslabení ale Pardubice nepoložil. O 50 sekund později po krásné kombinační akci vyrovnal Zohorna.

Přestože se hrálo o hodně, oba týmy si nečekaně vytvářely řadu slibných brejků. Samostatný nájezd ale neproměnili domácí Sýkora ani bezprostředně po návratu z trestné lavice hostující Šenkeřík. Podruhé do kabin šli opět spokojenější hosté. Na konci 39. minuty si na Bednářovu přihrávku najel obránce Wharton a vrátil vedení na stranu Slavie.

I s tímto psychologickým úderem se ale domácí vyrovnali. Již po 23 sekundách třetí části vyrovnal Sýkora a poté si vzal dvakrát slovo Tybor a posunul domácí do dvoubrankového vedení. Hrdina prvního a druhého zápasu série se dvakrát prosadil po samostatných akcích. Nejprve v přesilovce, pak při hře čtyři na čtyři. Za tři minuty a 13 sekund Pardubice dokázaly zápas otočit ze 3:4 na 6:4.

Následně už se domácí soustředili na pozornou obranu a kontrolovali postup. Pražané se snažili snížit při dlouhé power play, pátý gól ale nepřidali. Naopak mohli inkasovat, Tybor ani Sýkora však netrefili prázdnou branku.

Hlasy trenérů po utkání:

Zdeněk Venera (Pardubice): "Ukázalo se, že poslední rozhodující zápas je hodně ošidný. Byla to psychická záležitost. Na obou stranách bylo hodně chyb, hodně samostatných nájezdů. Za celou sérii jsme neudělali tolik chyb v obraně jako dnes. Nevstoupili jsme do zápasu dobře, hned z prvního střídání jsme dostali gól, poté rychle druhý. Třikrát jsme prohrávali, třikrát jsme srovnali. Nakonec hráči předvedli obrovské úsilí. Série byla celkově dobrá. Slavia hrála dobře, dnes se mohlo štěstí přiklonit k ní. Věřím, že si to fanoušci užijí a doufám, že nám forma vydrží i dále a potrápíme Třinec."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Ze začátku to pro nás dnes vypadalo dobře, podařilo se nám rychle odskočit na 2:0. Bohužel rozhodující okamžik se odehrál na začátku třetí třetiny, kdy jsme během tří a půl minuty dostali tři rychlé góly. To už jsme nebyli schopni zvládnout. Klukům ale musím poděkovat za bojovný výkon. Doma jsme museli nechat tři hráče ze základní sestavy, tady ještě dva odstoupili z utkání. Dohrávali jsme hodně zdecimovaní. Ale nemáme se za co stydět. Série byla celkově zajímavá, zápasy byly vyrovnané. I když Pardubice byly aktivnější, více bruslily. My jsme se soustředili na obranu a čekali na brejky. Udělali jsme více hrubých chyb a Pardubice je dokázaly potrestat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz