• Česká pojišťovna play off
  • 22.3.2014 17:00
  • Čtvrtfinále 3. kolo
  • stav série 1:2

Vlasák odmítl prodloužení, jeho gól zlomil Kometu v závěru třetí třetiny. Sérii poprvé vede Plzeň

22. března 2014, 19:47

ČTK

Brno se představilo ve stejné sestavě jako v posledním duelu v Plzni, hostující kouč Razým při absenci Tomáše Sýkory pozměnil druhou a čtvrtou útočnou řadu. Kromě bojovnosti se oba soupeři zaměřili na pozorné bránění středního pásma. K vedení pomohla Plzni v 15. minutě hned první přesilovka. Po akci Lva a Kratěny se ocitl zcela volný před brankou Kašpařík, který překonal gólmana Čiliaka.

Kometa po inkasovaném gólu přidala na důrazu a za pouhých 76 sekund rovněž při přesilovce vyrovnala. Tvrdou střelu obránce Kováčika od modré čáry tečoval Pivko a na změnu směru kotouče už hostující brankář Machovský nedokázal zareagovat.

Ve druhé třetině se tempo zvýšilo, oba týmy přidaly na agresivitě a také zvýšily útočnou sílu. Plzeň sice na chvíli získala územní převahu, o tu se ale připravila zbytečnými vyloučeními. Brňané už ovšem v přesilovkách nenavázali na úspěšnou první početní výhodu.

Jejich kombinační akce nevedly k bezprostřednímu ohrožení branky, stejně si počínala při přesilovkách i Plzeň. V závěru druhého dějství dostali Brňané soupeře pod tlak, Machovský byl ale pilířem svého týmu. Chytl střely Hrušky, Zohorny i obránců Žižky a Kempného.

Vynikl i jeho protějšek Čiliak, jenž zlikvidoval šance Kratěny a Schleisse. Ve třetí třetině už převládal oboustranně opatrnější hokej se snahou neudělat chybu. Té se nakonec dopustili Brňané. Pět minut před koncem se ubránili po vyloučení Žižky v oslabení, jenže v poslední minutě ujel po pravé straně Lev a po přihrávce Kratěny z bezprostřední blízkosti Vlasák překonal Čiliaka podruhé. Na vyrovnáni už Brňanům nezbyl čas.

Hlasy trenérů po utkání:

Karel Beran (Brno): "Těžko se mi hodnotí utkání, ve kterém jsme dostali branku v poslední minutě a prohráli. Každopádně byl zápas vyrovnaný. Měli jsme dost přesilovek na to, abychom dali druhý gól. Ten jsme bohužel nevstřelili. Zítra je nový zápas a věříme, že sérii srovnáme. Branka padla po naší chybě u středové čáry, kdy po kotouči vystartovali dva hráči Plzně. Odjeli nám, následovala přihrávka před branku na nepokrytého hráče. A bylo rozhodnuto."

Michal Straka (Plzeň): "Začali jsme dobře. Věděli jsme, že bude Kometa hrát aktivně, s touto taktikou jsme se hlavně v první třetině vypořádali. Oba týmy proměnily přesilovku. Na rozdíl od první třetiny bylo ve druhé lepší Brno. My jsme hodně faulovali, v této části jsme hráli čtyřikrát v oslabení. Hlavně v závěru druhé třetiny, kdy jsme měli daleko střídačku, nás dostal soupeř pod tlak. Důležité bylo, že jsme se v oslabeních ubránili. Ve třetí třetině bylo jasné, že zápas rozhodne jedna branka. Štěstí se přiklonilo na naši stranu."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz