• Baráž o extraligu
  • 25.3.2003 17:30
  • 3. kolo
  • stav série 2:1

Kladno opět otočilo utkání a vývoj série

25. března 2003, 20:33

ČTK
Třetí minuta zápasu a na světelné kostce svítí stav 0:2, lepší úvod si Panteři snad nemohli přát. Jenže Kladno po oddechovém času přidalo a do přestávky vyrovnalo. Přesto do závěrečné části hry vstoupili po Šakarovově teči s jednobrankovým náskokem opět hosté. V poslední třetině ale kladenští šli více za vítězstvím a brankami Klimta, Havla a Jankových se ujali vedení v sérii.

Hosté vstoupili do zápasu famózně, neuběhla ani třetí minuta a Panteři se ujali dvoubrankového vedení. Nejdříve v úvodu třetí minuty našel přihrávkou od modré čáry Hodek před kladenskou bránou volného Appela, který zakončením z otočky k bližší tyči překvapil Orcta. O 34 vteřin později rozebrala Sršňova formace kladenskou obranu podruhé a Kopecký nekompromisně zblízka zvýšil. Kladenští trenéři tuto úvodní studenou sprchu řešili oddechovým časem. Domácí se uklidnili a také oni začali ohrožovat Maříkovu branku, ale Kasík trefil pouze tyč a Bílkovo zakončení při nájezdu dvou na jednoho skončilo na Maříkově betonu. Kladno se vrátilo do zápasu brankou v osmé minutě, kdy Mojžíšovu střelu od modré před havířovskou brankou sklepl tečí Kysela. Na sklonku 14. minuty mohl zvýšit havířovský Martin Čech, ale při dorážce do zcela odkryté brány trefil pouze brusli kladenského obránce. Hra byla od začátku velmi nervózní a ze hry také vyplynula řada vzájemných potyček a následných vyloučení. Jednu z přesilových her nakonec také kladenští využili k vyrovnání minutu před první sirénou, když po ostřelování Maříkovy svatyně se pod horní tyč trefil Klimt.

Hned v úvodu druhé části hry ale hosté opět strhli vedení na svoji stranu hosté, když při vyloučení Kysely uspěl tečí Vlčkovy střely Šakarov. Kladenští si ale i nadále udržovali převahu, ale rány Špeldy, Zajíce ani Klimta svůj cíl nenašly. Ve 34. minutě oplácel při hře čtyř proti čtyřem Kruliš a jelikož se vyloučený Hrbek měl za 4 vteřiny vrátit na led, nabídl tak Havířovu téměř dvouminutovou dvojnásobnou početní výhodu. Tento verdikt neunesli kladenští diváci, kteří zaházeli led odpadky a tak se pokračovalo až po úpravě ledu. Hostům se ale nabídnutá početní výhoda nevyvedla, naopak brejk kladenských vyřešil Kopecký až za cenu faulu. Minutu před koncem druhé třetiny vypjatého zápasu si slabší chvilku vybral hostující útočník Sršeň, který si po faulu na Michálka navíc neodpustil úder hokejkou do obličeje ležícího protihráče a zápas pro něj trestem 2+5+dku skončil.

Ve třetí třetině šlo Kladno za vyrovnáním a obrana Panterů začínala mít vážné potíže. V její první minutě mohli děkovat Maříkovi, který při zakončení Klimta do prázdné brány stačil tygřím skokem ukořistit prudký puk do své lapačky, ale ve 46. minutě později už na jeho střelu nestačil a Kladno tak až v závěru přesilové hry potrestalo vyrovnáním Sršňův zkrat. Kladno nepřestávalo útočit, přesto se vedení mohli ujmout znovu hosté, ale mohutný závar před Orctovou brankou ukončilo vyloučení Šakarova za hru bez helmy. V 53. minutě přišla rozhodující branka, když Kysela našel z rohu útočného pásma před brankou volného Havla, který, ač s holí za zády, tečoval úspěšně puk za překvapeného Maříka. Hosté už na obrat neměli dost sil, navíc Michal Mařík zachránil havířovské naděje zlikvidováním dvou sólových nájezdů Horny a střel Klimta a Mojžíše. Havířovu se podařilo odvolat brankáře až pouhých 14 vteřin před třetí sirénou, ale k ohrožení kladenské branky se nedostali, naopak čtyři vteřiny před koncem pečetil skóre utkání střelou přes celé kluziště Jankových.


Řekli po utkání:

Radomír Kužílek (HC HAVÍŘOV Panthers): "Vstoupili jsme výborně do zápasu, ale rychlé vedení jsme ztratili. Rozhodujícím momentem je naše nevyužitá přesilovka 5:3 za našeho jednobrankového vedení."

Zdeněk Müller (HC VAGNERPLAST Kladno): "Začátek zápasu nám hodně utekl, ale nesmírnou bojovností se nám podařilo stav ještě do první přestávky srovnat. Klíčovým momentem vidím také ubránění dlouhé dvojnásobné přesilovky Havířova. Od druhé třetiny jsme už měli převahu a zaslouženě vyhráli "

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz