• Extraliga - Playoff
  • 26.3.2003 17:00
  • Semifinále 8. kolo
  • stav série 1:2
2 : 3
konec po s.n. 0:1, 1:0, 1:1 - 0:0 - 0:1

V samostatných nájezdech nasměroval Beránek blíže k finále Slavii

26. března 2003, 20:46

ČTK
Povinný úvodní tlak Sparty se rozbíjel o pozornou defenzívu hostí, jen Ujčík se dokázal natlačit až před brankáře Málka, ale na slávistického gólmana nevyzrál. Rozhodčí Homola se Šindlerem dali hned od začátku najevo, že nebudou mít pochopení pro přehnanou agresivitu, především co se týká nájezdů do brankářů. Trestná lavice se tak stále plnila hříšníky a jen v úvodní dvacetiminutovce rozdali sudí 14 dvouminutových trestů.

Většinou se vylučovalo společně na obou stranách. Slávisté měli v první třetině jen jednu početní výhodu a hned ji využili. Obránce Kadlec si počkal, až Hejda zacloní výhled brankáři Břízovi, a poté napálil puk skrz skrumáž hráčů do sítě.

O své vedení však hosté přišli pouhých 24 sekund po zahájení prostřední části hry. Obrovitý sparťanský bek Nedvěd přerušil ve středním pásmu slávistickou rozehrávku, Broš nasměroval kotouč před Málkovu branku a tam se objevil v pravý čas jeho spolubojovník Kratěna.

Spartu vyrovnání povzbudilo, především jeho autor hýřil aktivitou, ale slávistická defenzíva v čele s Málkem pracovala spolehlivě. Trenér Hadamczik poslal na levé křídlo první formace zkušeného Bělohlava, Tomajko se posunul do druhé řady a krátce po uplynutí poloviny utkání se do zápasu zapojil i Zelenka. Nahradil Havelku, smolaře čtvrtfinálového klání s Českými Budějovicemi, jehož tentokrát trefil nešťastně do hlavy pukem spoluhráč Jiruš. Zarputilý forvard musel být s krvavým zraněním a s podezřením na další otřes mozku znovu převezen do nemocnice.

Hosté z Edenu se nadýchli v závěru druhé třetiny k náporu, jenomže Spartu v tu chvíli výrazně podržel Bříza. Skvěle se přesunul k tyčce po Tomicově střele a následně ukryl v lapačce puk po Beránkově pokusu z bezprostřední blízkosti. O větší touze slávistů o vstřelení branky svědčilo 13 Břízových zákroků proti devíti Málkovým v průběhu druhé dvacetiminutovky

Gólů se však rekordní divácká kulisa v letošním ročníku, kterou posílili i čeští fotbalisté, regenerující před kvalifikací v Nizozemsku, dočkala až v závěrečném dějství. Spartu dostal do vedení Tomajko, jehož střelu mířící nad branku si Málek srazil lapačkou obloukem za svoje záda. Tomajko dal svůj první gól v letošním play off, jenomže radost domácím dlouho nevydržela.

Vydařenou spolupráci s Novákem zakončil střelou k pravé tyčce Břízovy branky Duda, jeden z trojice bývalých sparťanů v dresu soupeře. V řádné hrací době byli hosté blíže k rozhodnutí, avšak Antošův bekhend sparťanský gólman zneškodnil. V prodloužení se neujal ani Šimíčkův pokus, a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy.

Slavia začínala první a svoje pokusy proměnili Duda, Sailer a Beránek, za Spartu přerušili dva roky trvající Málkovu nadvládu v nájezdech Kratěna s Brošem. Nedali slávisté Fadrný a Sup, na domácí straně neuspěli Ujčík se Šimíčkem. Na Beránkovu trefu ještě mohl odpovědět Leška, ale slávistický gólman byl úspěšnější.

Ohlasy trenérů po utkání:

Alois Hadamczik (Sparta Praha): "Bylo to bojovné utkání s maximálním nasazením z obou stran. Na nás ležela tíha zodpovědnosti vyhrát doma, měli jsme trochu horší pohyb než slávisté, a to asi rozhodlo. V opačném případě bychom to asi zvládli v normální hrací době. Za stavu 2:1 jsme měli zápas dotáhnout, ale udělali jsme několik chyb, což se nám vymstilo."

Ondřej Weissmann (Slavia Praha): "Zápas byl znovu vyrovnaný, stejně jako obě předešlá utkání. Obě mužstva znovu spoléhala na obranu, my jsme byli šťastnější, že se nám podařilo dát gól v jediné přesilovce, kterou jsme měli. Pak jsme však byli trochu pasivnější a Sparta vyrovnala. Nájezdy prováděli kvalitní hráči, kteří to umějí. Možná proto v nich padlo pět branek."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz