• Extraliga - Playoff
  • 31.3.2003 17:00
  • Semifinále 10. kolo
  • stav série 2:4

Slavia vrátila Spartě loňské vyřazení a je ve finále

31. března 2003, 18:15

ČTK
Úvodní tlak přinesl sparťanům po zásluze ovoce. Po Ujčíkově střílené přihrávce stačilo Leškovi jen nastavit hokejku a domácí vedli. Místo toho, aby zaskočeného soupeře poslali k zemi dalšími góly, polevili v úsilí a Slavia toho dokázala stoprocentně využít. Krátce po vedoucí brance Sparty vyrovnal při hře čtyř proti čtyřem Fadrný sice s dopomocí brusle, ovšem ani videorozhodčí, s nímž sudí Homola celou situaci konzultoval, neodhalil úmysl slávistického střelce puk do branky kopnout.

Vyrovnání postavilo slávisty na nohy. Najednou jich bylo na ledě všude plno, celoplošné napadání umocnili agresivitou v soubojích a sparťanská obrana často nevěděla, kam dřív skočit. Nejprve mohl znovu skórovat Fadrný, po něm Tomica trefil horní tyčku, ale do vedení poslal hosty až nekompromisní střelou obránce Kolařík. Jen o 52 sekund později se červené světlo rozsvítilo za Břízovou brankou potřetí. To se bývalý holešovický útočník Sup trefil a sparťanskému gólmanovi propadl kotouč pod rukou k levé tyčce.

Domácí se probrali z letargie a už v závěru prvního dějství mohl snížit agilní Broš, jenž měl také v úvodu druhé části hry další dobrou střeleckou možnost. Do hry však dostal Spartu vlastním gólem Antoš. Při vhazování ve vlastním obranném pásmu pouhých 19 vteřin po přestávce máchl slávistický forvard hokejkou na bekhendovou stranu tak prudce, že puk skončil za zády zkamenělého Málka.

Diváci hnali obhájce prvenství do další ofenzivy, tlak Sparty však postrádal gólový efekt. Snaze o vyrovnání zasadil ránu vytáhlý bek Nedvěd, který neudržel nervy na uzdě a až příliš horlivě počastoval údery Fadrného za atak sparťanského brankáře. V přesilovce stačilo Krátoškovi jen lehce tečovat Hejdovu střelu a domácí měli znovu dvougólové manko.

V závěrečné dvacetiminutovce se sparťané marně snažili ztéci slávistickou branku, jen Broš měl na hokejce přinejmenším jeden gól. Nevyšla však ani zoufalá snaha o power play, k níž se domácí trenéři odhodlali více než čtyři minuty před vypršením normální hrací doby. Sailer dojel Kadlecovu střelu, přihrál Beránkovi a kapitán Slavie nemohl prázdnou branku minout.

Názory trenérů po utkání:

Alois Hadamczik (Sparta Praha): "Byl to znovu bojovný zápas, doufali jsme, že bychom to po sobotní výhře v Edenu mohli doma zvládnout. Pokud ale třikrát prohrajeme se Slavií doma, má soupeř nárok postoupit, a také se tak stalo. Začali jsme sice dobře, ale pak nás postihl nepochopitelný výpadek ve druhé polovině první třetiny a to rozhodlo o průběhu celého utkání. Slavia měla více zarputilejších hráčů, ani ne herně kvalitnějších, ale asi právě díky téhle zarputilosti postoupila."

Jiří Kalous (Slavia Praha): "Vnímáme nadšení a spokojenost z postupu, tým pochopil, že bez kolektivního pojetí nelze uspět. Chtěl bych proto mužstvo pochválit za předvedený výkon a bojovnost. Aktuálně prožíváme radost a euforii, ale už se díváme dál, před námi je finále. Je to historický úspěch Slavie a já věřím, že jsme letos ještě neřekli poslední slovo."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz