• 2. liga - V
  • 28.10.2003 18:00
  • 13. kolo
2 : 2
konec 0:1, 0:1, 2:0

HC Spartak Velká Bíteš

Devět sekund od prohry s outsiderem

28. října 2003, 20:58

Ivo Dostál

Bíteš již při nástupu na led opravdu vytáhla eso, avízované v představovačce soupeře. V jejím dresu nastoupil brankář Marek Novotný, který trénoval v Třebíči, ale Horácká Slavia jej neangažovala.

Prvním, kdo přijal výzvu jej pokořit byl hned po 16 sekundách boje Josef Duchoslav. Zblízka neuspěl. Ve 4. minutě odjel z ledu s krvavým šrámem hostující Zapletal, který utrpěl zranění ve tváři po zásahu pukem vyhozeným z obranného pásma. Hvězda byla prvních 5 minut lepším týmem, ale další úsek hry patřil hostům díky vyloučení Reiffa at Šebora. Bíteš se několikrát prodrala před branku, dokonce si její hráči dovedli vytvořit i závar před brankou, otevřít skóre se jim ale nepovedlo. Ve 13. minutě Kočí fauloval loktem Duchoslava a ten mu faul oplácel, takže na trestné se objevili oba dva hráči. Zanedlouho šel dělat společnost Duchoslavovi Loužek za krosček. Bíteš hrála již třetí přesilovou hru - jenomže ta trvala všehovšudy 5 sekund. Snad aby Kočímu nebylo líto, že sedí na trestné lavici sám, když jeho kolega tam má kamaráda, fauloval útočník Konečný a led se pořádně vyprázdnil. Hrálo se totiž jen se třemi hráči na každé straně. Volné hřiště nahrávalo techničtějšímu domácímu celku a tak mohl Novotný opět vyniknout při samostatném nájezdu Hladkého. V 16. minutě se už pomalu otvírala dvířka střídačky, aby Loužek naskočil zpět do hry, když bítešský obránce Němec nahodil od modré puk směrem k brance a ten skončil - za zády překvapeného Recha v brance - 0:1. Rozhodčí Volf byl nejspíš nedávno na semináři o posuzování přesnosti dodržování pravidel při střídání a tak hned několikrát vylučoval za 6 hráčů na ledě. Domácí toto poprvé potkalo jen 8 sekund poté, co je svou nenadálou trefou rozhodil Němec. Hosté ale z přesilovky nedokázali zvýšit náskok, trefili jen vnější konstrukci branky.

Trvala neuvěřitelně dlouho, rozhodčí Volf vylučoval celkem 10 hráčů ! Nejprve na straně hostí, poté co Kohout podrazil Cecha. V přesilovce dokonce dokázal Weber překonat Novotného, ale pro vysokou hůl nebyla branka uznána. Po chybě obrany mohl druhou branku Bíteše z nájezdu vstřelit Sklenář, ale Loužek mu hezky vypíchnul kotouč obětavým zákrokem. Hvězda hrála v početní převaze nakonec skoro 6 minut, neboť těsně před návratem Kohouta putoval za katr Vladík a za další dvě minuty ho v pobytu u trestoměřičů vystřídal Sklenář. Ani takto dlouhá přesilovka však nestačila domácím na překonání překvapivě pečlivé obrany ve žlutých dresech. Ve 31. minutě se opět zapotil Novotný - nejprve musel krýt Houdkovu dělovku od modré a hned poté čelit kombinaci Dibelky s Hladkým. Pak se opět otevřela dvířka trestné lavice na straně domácích, opět za 6 hráčů na ledě. Obrana v červených dresech si asi nebezpečí moc neuvědomovala - hráči jako zmražení jen ořihlíželi Konečnému, jak našel obránce Prknu, který si sjel mezi kruhy od modré a s přehledem zavěsil Rechovi pod víko druhou branku - 0:2. Trestné lavici nebylo dáno vychladnouti - Weber si šel sednout za hákování. V přesilovce ujel obráncům Bíteše Hladký a v samostaném nájezdu mu přímo pod nohy skočil Burian, což ocenil rozhodčí Volf dvěma minutami, ale mohlo klidně být i trestné střílení. Ještě při hře 4 na 4 přišlo další vylučování domácí Cech dvě minuty az hákování a Kohout, hráč, kterého měl brněnský útočník faulovat dostal menší trest za filmování ... byl to tedy faul nebo nebyl ? Buriaův trest končil když se před Novotným strhla menší rvačka a hlavní aktéři, Němec s Hozou si zase šli odpočinout na trestnou lavici. A ještě do konce třetiny si zkusili přesilovku i domácí, jenomže hosté s přehledem zvládali vyhazovat puky daleko od své branky.

Třetí třetina se proměnila v boj o střední pásmo - hostům naprosto vyhovovalo vedeníé o dvě branky a neměli moc zájmu vyvíjet nějakou aktivitu směrem k plynulosti hry. jejich hlavní zbraní byla pevná obrana a zakázané uvolnění. První opravdu vážný zákrok musel Rech předvést až po 7 minutách. Domácí útok se stále snažil prodrat až k Novotnému, ale vystupoval dost bezzubě. V 49. minutě se znovu hřiště vyprázdnilo, nejprve si šel sednout za hosty Němec, kterého zanedlouho potom následoval z domácí strany Loužek. Uvolněné místo na ledě prospívalo domácím měli daleko více možností nerušeného pohybu. Hvězda přeskupila sestavu a hrála na pouhé dvě pětky (útoky ve složení Duchoslav, Weber, Hoza a Hladký, Dibelka, Jurík). Vytouženou první branku zaznamenal Jurík po dorážce Reiffovy rány od modré, díky kterou Novotný vyrážel notný kus od své svatyně a již se nestihl vrátil, aby gólu zabránil - 1:2. V 53. minutě bítešský útočník atakoval Recha, který již měl puk pod kontrolou a tak se Loužek rozhodl udělat pořádek, pro což neměl soudce pochopení a tento večer již potřetí jej poslal si odpočinout na dvě minuty. Bíteš se v přesilovce dopředu nehnala, domácí tak jen museli polevit ve své útočné aktivitě, což je stálo drahocenný čas, který potřebovali k vyrovnání. Posledních 5 minut byl Novotný v ohni střel ze všech možných i nemožných pozic, přesto udržel vedení pro hosty až do poslední minuty. Hvězda odvolala 45 sekund před koncem brankáře, ale šest statečných nemělo zpočátku štěstí. Po prohraném buly trvalo skoto půl minuty než se opět usadili před Novotným. Nakonec to ale přišlo - Houdek nadvakrát naládoval, Novotný jeho ránu jen vyrazil a následovala opět dorážka, kterou Hladký vyrovnal - 2:2. Na světelné tabuli v té chvíli zbývalo do konce zápasu pouhých 9 sekund.

O druhý bod se hrálo v prodloužení se čtveřicí na každé straně. To zase vyhovovalo domácím. Ještě z prodloužení neuplynula ani minuta, když Zapletal zezadu sekáním zastavil samostatný nájezd rychlíka Hladkého. Opět se klidně mohlo provádět trestné střílení - mezi Hladkým a brankou totiž zbýval pouze Novotný. V přesilovce 4 na 3 dominovali domácí, na střelce číhala hned nělokikrát odkrytá branka, ale nikdo nedokázal získat druhý bod pro tým. Útočné zaujetí se ale málem domácím vymstilo; Sklenářův nájezd zastavil až Rechův beton. Hra se stále odbíjela okolo Novotného až do konce. Bítešský brankář ale vydržel až do konce.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz