• Extraliga - Playoff
  • 8.3.2004 19:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 2:2

Vítkovice i podruhé zničily Spartu

8. března 2004, 21:12

ČTK
Z hluboké deprese, v níž dohrála třetí zápas, Spartu nevytrhla ani noc a promluva trenérů. Bez zraněného Kratěny se znovu ocitla v moci Vítkovic, které soupeře hlavně od druhé části opět lisovaly vynikajícím pohybem a důrazem v osobních soubojích. Pražané drželi krok jen v první části. Nezachytili však nástup, takže už od čtvrté minuty doháněli ztrátu - Jurečkovu střelu Bříza vyrazil před sebe, odkud puk umístil do sítě pohotový Krayzel.

To Pražany vyprovokovalo k větší odvaze v ofenzivě. Krayzelův zásah mohl vymazat zejména Ton, ale Pinc si s jeho výpadem poradil. Nevyzráli na něj ani Broš se Šimíčkem a v úvodu druhého dějství stihla Pražany gólová kalamita.

Při dvojnásobné přesilovce na led nastoupila popravčí četa v modro-bílých dresech a početní převahu využil za 29 sekund Krayzel, který stejně jako v první části dorazil do branky Jurečkův projektil. Přesilovka domácích však pokračovala a další smrtící kombinaci zvláštního komanda přetavil nekompromisní dělovkou nekrytý Míka v třetí zásah.

Vyrovnaná bitva se měnila v exhibici Vítkovic, k níž přispívaly chyby protivníka. Jednu z nich ztrestali nájezdem v přečíslení Olesz s Hubáčkem a jednoznačný průběh přinutil tribuny k potupnému skandování "deset, deset". Tak jasný však závěr utkání zdaleka nebyl.

Prokletí ostravského ledu ukončil po 101 minutách v přesilovce Šrek a stejný muž našel deset minut mezeru mezi Pincovými betony podruhé. A z exhibice bylo na chvilku drama. Sparta vycítila šanci, jenže v nadějích žila jen čtyři minuty, do dalšího oslabení.

Definitivní hřeb do rakve hostů zarazil nekompromisním golfovým úderem pod horní tyčku Tomášek a předčasně ukončil třetí přesilovku Vítkovic v utkání. Pak už triumfu Ostravanů nebylo pochyb, domácí výhru ještě navýšil svým druhým zásahem v duelu Míka.

Ohlasy trenérů po utkání:

Aleš Tomášek (Vítkovice): "Z domácích zápasů jsme po porážkách v Praze měli obavy, ale dopadlo to výborně a jsme za to rádi. Překvapilo mě, s jakým odhodláním a úsilím hráči do obou zápasů vstoupili, a věřím, že zvednutá psychika po dvou výhrách se projeví i ve středečním utkání v Praze."

Kamil Konečný (Sparta): "Hráli jsme stejně špatně jako včera a velký vliv na výsledek mělo naše časté vylučování. Oba výsledky odpovídají odhodlání, nasazení a bojovnosti, všechno stálo na straně Vítkovic. My jsme byli odhodlaní zvítězit jen v šatně, ještě při cestě na led to ale z hráčů vyprchalo. Není rozhodující, kolik jsme prohráli. Počítají se jen vítězství, ale domácím to psychicky určitě pomůže. Musíme hrát daleko více zodpovědněji."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz