• Extraliga - Playoff
  • 9.3.2004 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 3:2

Zlínský HC Hamé deklasoval Třinec a do semifinále má blíž

9. března 2004, 19:50

ČTK
 Hosté se ve Zlíně představili již bez zraněného útočníka Kucharczyka, který si v předešlém duelu poranil rameno a dnes ráno absolvoval operaci. Jeho místo v první třinecké formaci zaujal junior Zbořil. Zlín si hned v úvodu vytvořil tlak a výsledkem bylo i vedení. Vojtka překonal jako první Leška, ke kterému se od Jančaříkových bruslí odrazila Hamrlíkova střela. Vzápětí šel na trestnou lavici Žabka a domácí prokázali, že hra v početní výhodě je jejich silnou zbraní. A znovu u toho byl Leška, jenž opět tečoval Hamrlíkovu střelu.

Až poté se ke slovu dostali Třinečtí, konkrétně Zbořil, který poprvé vážněji vyzkoušel Murína. Předznamenal tak nápor, který přišel v úvodu druhé třetiny. Zlín totiž dvoubrankové vedení ukolébal, což se mu nevyplatilo. Melenovského ještě vychytal Murín, ale proti Polanskému, který vybruslil neatakován z rohu, již slovenský brankář nestihl přesně zasáhnout. A za 76 vteřin bylo vyrovnáno, když Pavelek přesně našel Melenovského, a ten tentokrát nezaváhal.

Nedisciplinovanost a vyloučení však byly pro Třinec, který již v první třetině přišel i o zraněného Pletku, osudné. Když na lavici hanby seděl střelec prvního gólu hostí, trefil se přesně Zubíček a poslal opět do vedení svůj tým. Když poté v úvodu třetí dvacetiminutovky dokončil Leška svůj hattrick, zdálo se, že Zlín snadno dovede zápas k úspěšnému konci. Jenže Štefankova střela o 54 vteřin později trefila přesně pravý horní růžek domácí branky.

Zlínští však další drama nepřipustili a v nervózním závěru, který provázela řada faulů, třemi brankami dovedli utkání jistě k vítězství. Třinečtí Vítek s Polanským a zlínský Weissmann závěr sledovali již v civilu, protože všichni byli vyloučeni do konce utkání.

Hlasy trenérů po utkání:

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Pro nás bylo důležité, že se nám podařilo vstřelit první gól. Dobře rozehranou partii jsme si ale zkomplikovali a dovolili soupeři vrátit se do zápasu. První desetiminutovka ve druhé třetině byla z naší strany hodně špatná. Ztratili jsme pohyb a nabídli soupeři vyrovnání. Pak se utkání rozbilo potyčkami. Výsledek je závěrem zkreslený a neodpovídá průběhu. Naše poslední branky padly v závěrečných přesilovkách."

Pavel Marek (Třinec): "Rychle jsme inkasovali dvě branky. Jsem ale rád, že jsme se poměrně rychle z toho vzpamatovali, za stavu 2:2 měli řadu šancí a je škoda, že jsme alespoň jednu neproměnili. Kdybychom výsledek otočili, mohlo se utkání ubírat jiným směrem. Samozřejmě, že výsledek vypadá hrozivě, ale série pokračuje dál a my na to musíme zapomenout a zvednout se. Pletka nedohrál, protože má problémy s ramenem, ale věřím, že stejně jako Hašek, jenž má pochroumaný kotník, v dalším utkání nastoupí."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz