• Extraliga - Playoff
  • 14.3.2004 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 3:4
2 : 3
konec po s.n. 2:1, 0:1, 0:0 - 0:0 - 0:1

Samostatné nájezdy v rozhodujícím čtvrtfinále poslaly dál Slavii

14. března 2004, 20:01

ČTK
Znojemští trenéři Skrbek s Kastnerem roztrhli první slovenskou útočnou řadu a k Pucherovi s Uramem zařadili Baruse. Tento tah vyšel dokonale, neboť už v sedmé minutě Barus vstřelil vedoucí branku, na níž měl ale svůj podíl i brankář Franěk. Příliš brzy si klekl a střelu do horního růžku lapačkou nezasáhl. Přitom Slavia začala bojovněji, měla iniciativu, ale ke střelbě se příliš často nedostávala.

Po Tomanově vyloučení ale Slavia využila přesilovku, kotouč za záda znojemského brankáře protlačil Vondrka. Vzápětí však po zbytečném faulu Vondrka sám zasedl na trestnou lavici a při početní výhodě Pucher přidal druhou branku, na níž také nebyl Franěk bez viny, neboť špatně vyrazil kotouč přímo před soupeřova útočníka. Z tohoto šoku se Slavia až do závěru první třetiny už neprobrala.

Teprve v druhé třetině přidala Slavia na obrátkách, častěji se dostávala před soupeřovu branku a výsledkem tlaku bylo vyrovnání. Aktivní Vondrka poslal kotouč ze strany do znojemského brankoviště, Sup se orientoval lépe než Duba a srovnal skóre. Hlavní sudí Bolina si ale před uznáním gólu ještě nechal po protestech domácích hokejistů potvrdit od videorozhodčího, že Sup se dostal do brankoviště až po kotouči. Výkon Slavie v závěru druhé třetiny značně oslabil desetiminutový osobní trest kapitána týmu Beránka.

Bez něj se také dostala Slavia v úvodu závěrečné třetiny pod znojemský tlak, který však přečkala bez úhony. Orli pokračovali v náporu, zastavil je však faul na obránce Slavie Houdka a čtyřminutový trest pro domácího útočníka Berouna. Jenže toho po necelé minutě následoval na trestnou lavici zadák Pražanů Kadlec a tím padla naděje hostů na případné rozhodnutí zápasu.

V prodloužení Slavia ožila, získala územní převahu a největší šanci na rozhodnutí měl po Uramově chybě ve středním pásmu Kadlec, který ale sólový útok neproměnil. Na druhé straně mohl skórovat Plášek, jenž zakončil sólo nepřesným blafákem.

Při samostatných nájezdech vstřelil jediný gól Orlů Pucher, naopak za Slavii se trefil nejprve Hruška a rozhodující branku dal devatenáctiletý Klepiš. Obhájci prvenství narazí v semifinále na městské rivaly ze Sparty.

Hlasy trenérů po utkání:

Pavel Pazourek (Znojmo): "O vítězství Slavie rozhodlo větší štěstí při samostatných nájezdech. Chtěl bych ocenit výkon našich hráčů a jejich příkladnou bojovnost. Je škoda, že se nám v době naší herní převahy nepodařilo vstřelit branku. Hráče na samostatné nájezdy jsme určili společně s trenéry Kastnerem a Skrbkem už dopředu."

Jiří Kalous (Slavia Praha): "Jsme velmi rádi, že se nám podařilo zvítězit. Musím ocenit ale vynikající výkon Znojma, které bylo po celou sérii vyrovnaným soupeřem. Přálo nám více štěstí. Mnohdy bylo Znojmo i hokejovější, ale štěstí se obrátilo k nám. Myslím si, že naše druhá branka byla regulérní."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz