• Baráž o extraligu
  • 17.3.2004 17:30
  • 1. kolo
  • stav série 0:1

Jihlavský vůdce Bakus rozhodl v prodloužení první barážovou bitvu

17. března 2004, 20:30

ČTK
Aktéry důležité bitvy přivítala bouřlivá atmosféra vyprodané Budvar Arény, v níž se domácí fanoušci dlouho mohli těšit z nadějného vývoje zápasu. První střelu na brankáře Suchana vyslal Kostourek, na druhé straně Mezina vyzkoušel Kaňkovský po křížné přihrávce Čachotského. Velkou šanci měl Štrba, ale přesný pas od Bělohlava nevyužil. Ve vlastním oslabení ujel znovu Štrba po levém křídle a Suchan měl při jeho akci plné ruce práce.

Hostům se těžko dýchalo při vyloučení Skleničky a brzo poté Kubeše, kdy speciální přesilovkové formace Jihočechů vítěze první ligy drtily, ale Suchanovo konto zůstávalo čisté. Neutrpělo ani v závěru dějství po Ondřejově ráně ze tří metrů.

Druhá třetina začala šokem pro Jihlavu. Štrba od levého mantinelu nahodil puk před branku, Suchan jej nezpracoval a Bělohlav zblízka doklepl do odkryté klece. Poté však domácí faulovali a museli se bránit tři proti pěti. Dvojici Kaňkovský - Hlouch stačilo k vyrovnání 27 sekund. Při vyloučení Punčocháře předvedl slalom Kristek, zakončil jej ale pouze střelou do tyčky. Až necelé tři minuty před druhou sirénou využil chybu jihlavských hráčů a po sólu vrátil domácím vedení.

Do třetího dějství vstoupila náporem Dukla a Bakus dokonce propasíroval kotouč za Mezinova záda. Klec však byla nadzvednuta a videorozhodčí gól nepotvrdil. Domácím se nepodařilo zvýšit vedení při dvojnásobné šanci Bartoše a ani poté, co Sailer obkroužil branky zezadu a pokusil se zasunout puk bekhendem.

Necelých šest minut před koncem třetí části si vzali hosté oddechový čas. Na jejich následný tlak reagoval Jindra vyhozením puku po mantinelu, kde ho zachytil Kolafa a Kaňkovský s Padělkem znovu zařídili vyrovnání. V infarktovém závěru hrála Dukla přesilovku, ale soupeř udržel nerozhodný stav. V prodloužení stačila Jihlavě necelá půlminuta a po akci Moravy s Padělkem rozhodl Bakus.

Hlasy trenérů po utkání:

Radek Ťoupal (České Budějovice): "Obávali jsme se jihlavských přesilovek, z nichž jsme také dostali dva góly. Hosté hráli velice dobře do těla, to na nás platilo. Rozhodujícím momentem bylo, že jsme za stavu 2:1 nedokázali odskočit dalším gólem. Vyrovnání přišlo po naší hrubé chybě, prodloužení bylo jen loterií, při níž se štěstí přiklonilo na stranu Jihlavy."

Petr Vlk (Jihlava): "Z naší strany byla hra ze začátku trochu zakřiknutá, čekali jsme, s čím na nás soupeř vyrukuje. Potom byl zápas vyrovnaný, na obou stranách byly šance urvat vítězství. Nám se to povedlo a jsme spokojeni. O neuznaném gólu na začátku třetí třetiny je těžké diskutovat, rozhodčí ho neuznali, takže nebyl."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz