• Extraliga - Playoff
  • 18.3.2004 17:00
  • Semifinále
  • stav série 2:0
4 : 3
konec po prodloužení 2:1, 0:1, 1:1 - 1:0

Kanonýr Balaštík přiblížil hokejisty Zlína k finále extraligy

18. března 2004, 19:53

ČTK
Domácí zahájili mnohem aktivněji než v prvním měření sil, po Leškově přiklepnutí na Balaštíka se ale vyznamenal plzeňský gólman Málek, který zlikvidoval i dalekonosnou Zubíčkovu střelu. Západočeši znovu s Dobroněm a už také s obráncem Dobrovolným, jemuž vypršel dvouzápasový disciplinární trest, jako by se poučili, že otevřenou partii se Zlínem hrát nemohou. Zahustili střední pásmo a trpělivě vyčkávali na svoji šanci, která přišla nečekaně brzy. Matějovský našel na pravé straně volného obránce Nedomu a ten namířil přesně k tyči.

Plzeň tedy stejně jako v prvním utkání vedla, ale dlouho se neradovala: za minutu srovnal nekrytý Leška. Západočeši přitvrdili, s čímž se osobně seznámil zlínský střelec dvou branek v úvodním zápasu Barinka, za něhož na čas naskočil do hry Weissmann. Až Málkův faul, za který pykal na trestné lavici Kracík, pomohl domácím do vedení. V přesilovce se prosadil Balaštík a třetí gól mohl přidat Kapusta, avšak plzeňský brankářský fenomén se tentokrát vyznamenal.

Úvod druhé dvacetiminutovky patřil hostům. Špaňhel s Kracíkem obléhali domácí svatyni, ale uspěl až střelec Josef Straka, který zpoza branky nachytal dezorientovaného domácího gólmana Murína a vyrovnal. Západočechy tento fakt povzbudil, ucítili svoji šanci a zachytili se drápky. Málek je podržel při šanci Lešky, Vlacha a Veselého, na druhé straně však i Murín dokazoval svoje kvality: po Dobroňově akci dokonce v oslabení akrobaticky vleže zabránil cestě puku do branky.

Plzeňský důraz domácím nevoněl, Matějovský v přesilovce a po něm Michal Straka v dobrých střeleckých pozicích dokonce sahali po vedoucím gólu. Úporná bitva o každou píď ledu pokračovala i v závěrečném dějství. Leška s Kapustou ještě svoje šance promarnili, obránce Macholda odkulhal po nárazu do branky z ledu a až v další početní výhodě za šest plzeňských hráčů v poli strhl vedení na stranu domácích nejproduktivnější bek extraligy Martin Hamrlík.

Rozjásané tribuny už slavily druhé vítězství, když Vostřák objel branku a střelou švihem k bližší tyči potřetí prostřelil zlínského gólmana. Sudí Minář raději celou situaci zkonzultoval s videorozhodčím, aby následně branku uznal. Utkání tak dospělo do prodloužení, v němž nejprve promarnil svoji šanci Josef Straka a na druhé straně se blýskl Málek bravurním zákrokem při Okálově střele v přesilovce čtyři na tři.

Už se zdálo, že rozhodnout budou muset samostatné nájezdy, když Balaštík zachytil v útočné třetině puk, proháčkoval s ním až před Málka a střelou na vyrážečku rozluštil dramatickou zápletku.

Ohlasy trenérů po utkání:

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Vítězství je důležité a počítá se stejně jako včerejší vysoká výhra. Od stavu 2:2 nás ale Plzeň dostala pod tlak, hrála velice dobře a o našem úspěchu dnes možná rozhodl i kousek štěstí. Kluci sice dřeli, ale soupeř měl také několik šancí a mohlo to dopadnout i jinak."

Jiří Kučera (Plzeň): "V porovnání s prvním zápasem, v němž jsme nehráli tak dobře, si myslím, že dnes jsme nebyli horší. Přesto jsme prohráli, takový je hokej. Byl to tvrdý, ale férový zápas. Teď jsou před námi dvě utkání v Plzni, uvidíme."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz