• Extraliga - Playoff
  • 5.4.2004 17:00
  • Finále
  • stav série 1:3

Veselý přiblížil zlínskému Hamé mistrovský titul

5. dubna 2004, 18:28

ČTK
Slavia nastoupila oproti nedělnímu utkání bez zraněného Martince a trenér Vladimír Růžička zamíchal složením všech čtyř útoků. Pražané se od úvodu snažili smazat soupeřův jednozápasový náskok a už ve čtvrté minutě z nenápadné střely zamířil Vondrka do pravé tyče Altrichterovy branky. Na druhé straně pálil po Leškových efektních obloučcích za brankou Hamrlík, ale se střelou od modré čáry neměl Franěk problém.

Při signalizovaném vyloučení pak vystřelil tvrdě, ale nepřesně Leška a při Krátoškově trestu slávistický gólman pokusy Blaťáka a znovu Lešky kryl. Pražané v početní převaze Altrichtera téměř neohrozili, ale v 14. minutě měl Zlín štěstí po další Vondrkově ráně do tyče. Potom zastavil Supův dravý průnik před branku faul Záhorovského, ale ani v další přesilovce si Slavia nepočínala dobře.

V úvodu druhé části domácí přežili oslabení a naopak s ostrou Klepišovou ránou měl plné ruce práce Altrichter. Zlínský gólman osvědčil postřeh i v 27. minutě, kdy reflexivně vyrazil přesnou Novákovu střelu od modré čáry. Slavia pak nevyužila další dvě přesilové hry a mezitím Franěk vleže zachránil svůj tým po Leškově akci. V oslabení zase ujel Hlinka, pálil však vysoko. A bezbrankové skóre se nezměnilo ani v početní výhodě Zlína či po střele Supa do konstrukce a Beránkově šanci.

Rozhodující moment nastal v 43. minutě, kdy Slavia chybovala po vhazování v útočném pásmu a dvojice Balaštík - Veselý z protiútoku zařídila jediný gól zápasu. Po Balaštíkově uvolnění nejdříve pálil Veselý mimo, ale odražený puk od mantinelu napodruhé uklidil do branky.

Slavia se snažila vyrovnat, ale zlínský gólman střely Beránka a Kolaříka chytil. Pojistit zlínskou výhru naopak mohli Okál a Barinka. Slavia si pak sice vytvořila tlak, ale osamocený Hruška prodloužení nevynutil. Neprůstřelný byl Altrichter také při Barinkově vyloučení i závěrečné power play. Při úniku naopak nepojistil skóre Okál, ale Zlín už výhru udržel.

Ohlasy trenérů po utkání:

Ondřej Weissmann (Slavia): "Byli jsme aktivnější, ale gól jsme nedali. Kluci hodně chtěli, ale nešlo to. Za předvedený výkon jsme je pochválili. Hraje se na čtyři vítězné zápasy a jedeme dál. Série se Znojmem a Spartou nám ubraly nějaké síly, ale věříme, že budou docházet i Zlínu."

Ernest Bokroš (Zlín): "Už dlouho jsem nezažil tak vyrovnanou sérii. Jsme rádi, že jsme v Sazka Areně dvakrát vyhráli. Tato utkání rozhoduje i troška štěstí. Je pro nás ale varování, že čím více se Slavia dostává pod tlak, tím hraje lépe. Není to jen fráze a udělat poslední krok za stavu 1:3 je opravdu nejtěžší. Nechceme ale udělat chybu jako Sparta."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz