• Česká pojišťovna play off
  • 6.3.2005 18:30
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:0

Pardubice si vystřílely výhru v přesilovkách

6. března 2005, 20:41

ČTK

Rabat mohl zvýšit svůj náskok v přesilových hrách. Nejdříve pardubického brankáře málem překvapila Paterova střela od modré čáry při Hemského trestu, vzápětí se Lašák vyznamenal proti osamocenému Procházkovi. V následné přesilovce v pěti proti třem uvolnil Patera Hrdinu, jenž však trefil Lašáka do helmy.

Za Pardubice předvedl první nebezpečnou akci v 11. minutě Hemský, jehož dravý průnik zastavil až Orct, a kladenský gólman se štěstím vyrazil i Divíškovu dorážku. Další šance měli po Koukalově ideální přihrávce Průcha a Blažek. Vyrovnání se dočkala zaplněná Duhová aréna ve 14. minutě, kdy domácí využili přesilovku. Blažkovu střelu nešťastně tečoval do vlastní sítě zkušený obránce Kasík.

I začátek druhé třetiny patřil Kladnu, které však tentokrát své šance nevyužilo. V 23. minutě měl domácí gólman Lašák obrovské štěstí: nejdříve mu prošel puk mezi nohama po střele Kaberleho a odrazil se od levé tyče, následná dorážka mladíka Hluchého před prázdnou brankou skončila pro změnu na pravé tyči. Za dvě minuty při úniku tří na jednoho přihrál Patera Kaberlemu, který zblízka mířil jen do Lašáka.

Pardubice zahrozily v 27. minutě, kdy se do šance dostal Tvrdík, Ševc ho po odpískání atakoval a vysloužil si za to trest. V přesilové hře pak Petr Sýkora propasíroval puk pod Orctem do branky a dostal Moeller do vedení. Další možnosti domácích zabránil obětavě Špelda a potom promarnil dvě šance na vyrovnání Procházka.

Při dalším Ševcově pobytu na trestné lavici vybruslil zpoza branky Mikeska a střelou mezi Ortovy betony přidal třetí gól Pardubic. Domácí tak využili i svou třetí početní převahu v utkání a měli stoprocentní úspěšnost.

Východočeši pojistili vítězství hned v nástupu do závěrečné třetiny, kdy Hemský našel na levém křídle Pišteka a ten ránou z kruhů nezaváhal. Zvýšit mohl Průcha, který se po chybě hostů dostal do sóla, ale puk se od horní tyče odrazil před brankovou čáru.

Kladno se snažilo stav zkorigovat, ale neprosadilo se v početní výhodě a další šance Hluchého a Gardoně Lašák kryl. Puk za svá záda už nepustil ani Orct. Pardubice tak pokus o rehabilitaci za loňské překvapivé čtvrtfinálové vyřazení od Plzně začaly úspěšně.

Ohlasy trenérů po utkání:

Jiří Šejba (Pardubice): "Začátek byl z naší strany rozpačitý pod tíhou nervozity z prvního utkání. Hra nám moc nešla. Naštěstí jsme dali góly v přesilovkách, některé byly i náhodné, ale počítají se. Zápas nám ukázal, na čem musíme ještě pracovat, protože Kladno je velice nepříjemný soupeř a šancí ke skórování mělo dost."

Zdeněk Müller (Kladno): "Podali jsme dobrý výkon, ale zklamali v koncovce. Vypracovali jsme si dostatek šancí, ale neproměnili je. Vedle toho ještě rozhodly přesilovky, z nichž domácí dali první tři branky. Byly to dost laciné góly. V pondělí budeme znovu bojovat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz