• Česká pojišťovna play off
  • 8.3.2005 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:2

Zlín vyhrál v Litvínově 2:1 a stejně vede i v sérii

8. března 2005, 20:02

ČTK

Hosté se dostali do vedení se štěstím ve čtvrtém minutě. Při úniku dvou na jednoho se po Barinkově přihrávce dostal Erat za branku, ale jeho nahození si otáčející se gólman Jarina srazil do sítě. Pak se litvínovský brankář vyznamenal proti osamocenému Bonkovi, při zlínské přesilovce zlikvidoval i Barinkovu šanci.

Do první litvínovské šance se po levé straně protáhl Prorok, ale z úhlu Murína nepřekvapil. Jeho protějšek Jarina vzápětí odjel kvůli potížím s výstrojí z branky a na čtyři minuty ho nahradil Fiala. Litvínov měl možnost vyrovnat při Leškově vyloučení, ale Kotrla zblízka Murína nepřekonal.

Zvýšit náskok mohl Leškův útok v přesilové hře. Centr formace, která v prvních dvou zápasech vstřelila pět ze šesti branek Zlína, vystřelil, ale Balaštíkovi se dorážka nepodařila. Při Blaťákově vyloučení zamířil jen těsně vedle Murínovy pravé tyče bek Poživil.

Litvínov zvyšoval své úsilí o vyrovnání. Po Škoulově střele při hře čtyř proti čtyřem tečoval před Murínem Kotrla a puk prošel kolem levé tyče za branku. Vosátko dotírajícího útočníka srazil zezadu a po trestu na dvě plus deset minut hráli domácí ve čtyřem proti třem.

Obrovský tlak však gólem neskončil. Branda zblízka mířil vedle, Čalounův tečovaný pokus skončil na spojnici a Murín pochytal i další šance. V 39. minutě málem udeřil opět zlínský Erat. Litvínovu v posledních vteřinách druhé části chybělo k vyrovnání více štěstí, protože volný Škoula po blafáku zamířil do horní tyče.

Severočeši se v úvodu závěrečné části ubránili v oslabení, ale jejich následná snaha končila na propracované defenzívě Zlína. Když už se v 48. minutě dostal Prorok ke střele z levé strany, Murín se stihl včas přesunout.

Vzápětí naopak domácí ztratili ve středním pásmu puk při rozehrávce, Čajánek vyslal vpřed Balaštíka a nejlepší extraligový střelec se z levé strany nemýlil. Po sólu přes celé hřiště sice 92 vteřin před koncem Branda snížil, ale na vyrovnání neměli domácí dost času. Měli sice ještě v závěru krátkou přesilovku, ale ke kloudné střele se nedostali.

Ohlasy trenérů po utkání:

Petr Rosol (Litvínov): "Zápas byl naprosto vyrovnaný. Zlín má výbornou obranu, a když jsme se přes ní dostali, tak tam byl ještě výborný gólman Murín. Přesto jsme mohli ve druhé třetině skórovat, z přesilovky čtyři na tři nám to tam nespadlo, trefili jsme jen tyčku. Gól na 1:2 přišel příliš pozdě. Ve Zlíně jsem po druhém utkání říkal, že vyhrál šťastnější tým. Dnes byl šťastnější Zlín."

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Diváci viděli výborné utkání play off s napětím až do konce. V první třetině jsme si vytvořili dobré příležitosti, dvakrát jsme byli sami před brankářem, ale neproměnili jsme je. Spadl nám tam až šťastný gól zpoza branky. Kvůli hloupým faulům jsme se v druhé třetině dostali na deset minut do oslabení. Litvínov převzal iniciativu a měl obrovské šance. Mrzí mě, že jsme si za stavu 2:0 hloupě zkomplikovali situaci před koncem. Měli jsme zápas dohrát v klidu."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz