• Česká pojišťovna play off
  • 13.3.2005 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 3:2

Kladno otočilo zápas v Pardubicích a prodloužilo čtvrtfinále

13. března 2005, 18:56

ČTK

Pardubicím se stejně jako v předchozím domácím zápase vydařil vstup do utkání. Ve druhém utkání série se trefil v první minutě Petr Sýkora, tentokrát se prosadil jen o minutu později Hejduk. Nejlepší střelec Pardubic, který potrestal Gardoňův faul, se tak dočkal první branky v play off.

Hejdukův úspěch ještě více nabudil Východočechy, kteří se tlačili do útoku a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Pozorný Orct si ale poradil s pokusy Koukala, Mikesky i Bulise. Hokejkou poté zastavil i brejk osamoceného Průchy. Pardubičtí hráči v té chvíli mohli jen kroutit hlavami nad skvělými zákroky kladenského gólmana, ten totiž zlikvidoval i velkou šanci Bulise při přesilové hře pěti proti třem a vyznamenal si i při ráně Blažka. S nepořízenou odjel vzápětí ze souboje proti Orctovi i Hemský.

Pouze svému gólmanovi mohlo Kladno děkovat, že zůstalo po první třetině ve hře o prodloužení série. V úvodu druhého dějství se sice ještě do šancí dostali Hejduk a Petr Sýkora, ale poté již hosté vyrovnali hru. Začali i útočit a zkoušeli pozornost Lašáka, který si v první dvacetiminutovce připsal pouze čtyři zákroky.

Zvýšená ofenzivní aktivita se jim také vyplatila. Před polovinou zápasu si při hře ve čtyřech najel před branku obránce Ševc a vyrovnal. Koukal poté vrátil vedení zpět na pardubickou stranu, ale jen na chvilku. O 61 vteřin později se totiž od modré odhodlal k útočnému výpadu Tomáš Kaberle a svým prvním gólem v play off opět vyrovnal. Branku nejproduktivnějšího zadáka základní části musel potvrdit až videorozhodčí.

Oba celky se i nadále snažily hrát aktivně. Do vedení se ale dostali domácí, kteří zásluhou Hejduka využili již za 14 vteřin početní výhodu. V nerovnoměrném poměru hráčů na ledě odpověděli i hosté. Při hře pěti proti třem se trefil Martin Procházka. Stejnou výhodu, dokonce dvouminutovou, ale nabídli vzápětí nepřesní sudí i Východočechům.

Ti ji ale promarnili a byli za to potrestáni. Na lavici hanby putoval Hemský a Bílek poslal hosty poprvé v zápase do vedení. Pardubice začaly riskovat a nevyplatilo se jim to. Z rychlého brejku se trefil Hrdina a dokonalé k.o. zasadil domácím Hořava, jenž potrestal jejich odvahu hrát v početní výhodě bez brankáře. Kladno si tak i bez potrestaného Patery vynutilo prodloužení série.

Ohlasy trenérů po utkání:

Jiří Šejba (Pardubice): "Utkání jsme si prohráli sami v první třetině, kdy mohl být stav 3:0. Šance jsme ale neproměnili. Dále to nemá cenu komentovat, protože pak jsme se báli o výsledek a nehráli to, co jsme měli. V první třetině se k nám Kladno dostalo do třetiny dvakrát nebo třikrát a hráli jsme, jak jsme plánovali. Pak jsme to ale opustili."

Petr Tatíček (Kladno): "Začali jsme velmi ustrašeně a bez pohybu. Nebýt brankáře Orcta, tak Pardubice získaly rozhodující náskok. Bohu dík jsme první třetinu přežili, poté hru pomalu vyrovnali a tentokrát jsme dali i góly a přiklonilo se k nám štěstí. Takové ale je play off."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz