• Tipsport extraliga
  • 28.2.2006 17:30
  • 49. kolo

Pardubice zůstaly ve hře, vydřely těsnou výhru v Plzni

28. února 2006, 20:32

ČTK

Pardubice sice měly po úvodní části dvoubrankový náskok, ve druhé třetině ale vedení ztratily a vítězství jim zajistil teprve necelých sedm minut před koncem druhou trefou v utkání Jan Čaloun.

Začátek zápasu přitom naznačoval jednoznačný průběh. Koukal ve čtvrté minutě přihrál od pravého mantinelu Čalounovi, který se bez přípravy trefil přesně k pravé tyči branky domácích. Poté se hra vyrovnala, hosté začali z přemíry snahy kupit chyby v rozehrávce a domácí mohli vyrovnat. Nedomovu střelu do poloodkryté branky ale zázračně zneškodnil gólman hostů Lašák.

Domácí poté svou nedisciplinovaností nabídli hostům dvojnásobnou přesilovku. Tou Východočeši nepohrdli. Na konci povedené kombinace stál Rolínek, který překonal bezmocného strážce domácí svatyně Ježe.

V úvodní minutě druhé části se na Ježe řítil hostující Hlinka, svůj blafák však zakončil střelou těsně vedle pravé tyče. Za chvíli přihrál domácí Kracík Padělkovi, ten se z jasné pozice nemýlil a svým jedenadvacátým gólem v sezoně snížil na rozdíl jediné branky.

Domácí se po vstřelené brance osmělili směrem dopředu a hra se vyrovnala. Navíc agilně hrající Čaloun v polovině utkání ztroskotal osamocen před brankou na Ježovi a poté přišel trest při dvojnásobné početní výhodě domácích. Jindřich vypálil tvrdě od modré čáry, Lašák kotouč pouze vyrazil, nejlépe se na brankovišti zorientoval Vítek a vyrovnal.

S hosty mohlo být v pokračující přesilovce ještě hůř, od pohromy je po Padělkově střele zachránila levá Lašákova tyč. V závěru druhé třetiny ještě hostující gólman zlikvidoval Vítkovu střelu po přečíslení domácích dva na jednoho.

Na začátku třetí třetiny chyboval při rozehrávce Jež, Lubina ale nedokázal zasunout kotouč do opuštěné branky a následnou Koukalovu dorážku mířící do sítě zastavil Nedoma. Domácí mohl dostat do vedení Tvrdoň, nepřehodil ale ležícího Lašáka. Nervům pardubických hráčů ulevil až v 54. minutě kanonár Čaloun, jenž zužitkoval ideální přihrávku od Lubiny.

Hlasy trenérů po utkání:

Marek Sýkora (Plzeň): "Naposledy jsme vyhráli 13. ledna, hráčům jsme to před utkáním připomněli a říkali jsme jim, že bychom rádi ještě do konce sezony zvítězili. Dlouho to dnes vypadalo na bod, ale zbytečná chyba Důrase ve vlastní třetině nás srazila. Jsme teď ve špatné situaci, musíme se pokusit tu neúspěšnou sérii zlomit. Chceme ještě divákům ukázat lepší tvář a s tím jdeme do dalších utkání."

Petr Hemský (Pardubice): "Pro nás to bylo velmi důležité utkání. Vstoupili jsme do něj dobře, dokonce jsme vedli o dva góly. Bohužel díky katastrofální druhé třetině jsme se museli bát o výsledek. Třetí šťastná trefa Čalouna, který hrál dnes mimořádně, nás vrátila do utkání a už jsme ho dokázali dovést do vítězného konce."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz