• Karjala Cup - 2005
  • 13.11.2005 14:00
  • 1. kolo
3 : 5
konec 1:0, 1:0, 1:0

Čeští hokejisté zaváhali v první části a už náskok Rusů nedotáhli

13. listopadu 2005, 17:40

ČTK

Českému týmu nevyšla úvodní třetina. Úvod zápasu byl z obou stran opatrný, a přestože v 7. minutě putoval na trestnou lavici Ptáček, měl první velkou možnost Hadamczikův výběr. V oslabení ujel Hořava, ale dorážel na něj bek Koroljov a nejlepší kanonýr švédské Elitserien zamířil vedle.

Rusové sice početní výhodu nevyužili, ale deset sekund po návratu karlovarského beka na led získali vedení. Morozovova střela se odrazila od zadního plexiskla před branku, kde se nejlépe zorientoval Jemelejev. Potom vypálil Kohn, ale Sokolov byl na místě a černá česká čtyřminutovka pokračovala. Michnov v 12. minutě vyjel zpoza branky a našel volného Taratuchina. Po dalším zaváhání české obrany skóroval opět pohodlně za 45 vteřin i Mozjakin.

Kouč Hadamczik reagoval oddechovým časem. Český tým pak měl dvakrát výhodu přesilové hry, a i když se mu v nich dlouho nedařilo brankáře Sokolova ohrozit, v 19. minutě snížil. Hořava přihrál na modrou čáru a Kántor poslal ranou z voleje puk do branky. Další početní výhodu na přelomu třetin už Češi nevyužili.

V první desetiminutovce druhé části byla aktivní především první česká formace a čtyřikrát nebezpečně střílel Tenkrát. V 29. minutě mohli zvýšit Rusové, ale po přečíslení se Pinc vyznamenal proti osamocenému Simakovovi a Gladskich poslal puk mimo. Český tým měl sice herně navrch, ale znovu inkasoval: v 38. minutě zamířil přesně z prostoru mezi kruhy Michnov. Naději do závěrečné části dala zemi úřadujících mistrů světa Tenkrátova rychlá odpověď.

Na začátku závěrečného dějství česká reprezentace přečkala oslabení, ale v 47. minutě opět inkasoval Pinc, když se od modré čáry trefil přesně k levé tyči obránce Žukov. Necelých deset minut před koncem se po Tenkrátově přihrávce zapsal poprvé v národním týmu mezi střelce Kohn. Po Hejdově brejku se Češi dožadovali odpískání faulu, ale finský sudí Rönn nevylučoval.

Na trestnou lavici šel naopak vzápětí Tenkrát. Oslabení Češi přestáli, dvakrát pak zahrozila opět první formace, ale gólu se nedočkal Hadamczikův tým ani v přesilovce. V závěru byl navíc ještě vyloučen Hubáček. I tak měl český tým šanci, ale Tenkrát v oslabení Sokolova nepřekonal.

Trenér Hadamczik litoval nepřesností ve hře české reprezentace

Trenéra Aloise Hadamczika mrzely individuální chyby, které zapříčinily v úvodní části tříbrankovou ztrátu. "V takovém zápase bychom neměli udělat takové individuální chyby. Stály nás tři inkasované góly," uvedl Hadamczik. Hned po třetí brance Rusů, která završila černou čtyřminutovku, si vybral český kouč oddechový čas. "Nenacházel jsem u hráčů zodpovědnost a respekt ve vlastním pásmu. Zdůraznil jsem jim, že takové chyby se nesmí opakovat," řekl.

Český tým se snažil s výsledkem něco udělat, pomohla mu i využitá přesilová hra na konci úvodní části. Ale vždy, když se Rusům přiblížilo, znovu inkasovalo. "Někteří naši hráči nemají takové zkušenosti. Soupeři je lepším bruslením dostávali pod tlak a z toho pramenily chyby," konstatoval Hadamczik.

Na zápase našel i přes prohru klady. "Rusové nás nepřehráli, na tři góly jsme jim nahráli sami. Pozitivem je vyrovnaná hra a dařila se nám i kombinace. Negativem byl malý tlak hráčů do branky a ty individuální chyby," zopakoval Hadamczik.

Výsledek posledního utkání české reprezentace na Karjala Cupu:

ČESKÁ REPUBLIKA - RUSKO 3:5 (1:3, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Kántor (Hořava), 39. Tenkrát (Kohn, Broš), 51. Kohn (Tenkrát) - 9. Jemelejev (Morozov), 12. Taratuchin (Michnov), 13. Mozjakin, 38. Michnov (Antipov), 47. Žukov (Semin, Jemelejev).
Rozhodčí: Rönn - Kekäläinen, Kautto (všichni Finsko).
Vyloučení: 6:4.
Využití: 1:0.
Diváci: 3000.
Sestavy:
Česká republika:
Pinc - J. Novák, Blaťák, Kántor, Hejda, Ševc, Čáslava, Ptáček - Tenkrát, Broš, Kohn - Hořava, Hlinka, V. Novák - Hubáček, Vlasák, Ton - Rolínek, Skuhravý, Kalla. Trenéři: Alois Hadamczik, Ondřej Weissmann a Mojmír Trličík.
Rusko: Sokolov - Žukov, Černov, Vyšedkevič, Chomickij, Mišarin, Koroljov, Vorobjov - Antipov, Taratuchin, Michnov - Morozov, Jemelejev, Semin - Krivokrasov, Nikulin, Mozjakin - Simakov, Gladskich, Čistov. Trenér: Vladimir Krikunov, Boris Michajlov a Vladimir Jurzinov.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz