• Česká pojišťovna play off
  • 16.3.2006 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 0:3
2 : 3
konec po s.n. 1:0, 0:1, 1:1 - 0:0 - 0:1

Slavia lépe zvládla nájezdy a získala třetí vítězství

16. března 2006, 19:32

ČTK

Třinec příliš netaktizoval, v ryku rozvášněné Werk Arény dostál slibům a do soupeře se pustil od prvních sekund. Čtyři formace Ocelářů létaly po celém hřiště jako vosy a agresivním napadáním Pražany obtěžovaly už hluboko v útočném pásmu. Slavia nepříjemný styl dlouho nevydržela. V 7. minutě Franěk neztlumil Kudrnovu střelu z otočky a odražený puk Peterek téměř z nulového úhlu zvednul do síťky. Potřetí v sérii vstřelili Třinečtí první gól.

Zotavený gólman Biegl zocelil defenzivu Juříkova výběru natolik, že Slavia si na začátku nepracovala vyloženou možnost. Ve střelecké aktivitě sice držela krok, ale mimořádně obtížný zákrok Biegl nemusel vytáhnout.

Kromě Peterkovy trefy zabouřily ochozy v první části nadšením ještě jednou. Distancovaného Frola připomenul Hašek, který v 17. minutě na vlastní modré čáře čistě skolil Dlouhého. Slavistický útočník se ztěžka sesbíral z ledu a na střídačku se dostal v doprovodu spoluhráčů.

Na vlně pozitivního vývoje se Oceláři nakonec nechali unést až příliš. Za školáckou chybu při střídání je v přesilovce vytrestal gólman Franěk, jenž pasem na útočnou modrou čáru vyslal do sóla Divíška s Hruškou, kteří Bieglovi v 26. minutě nedali šanci.

Sebevědomí Třince na několik chvil utrpělo. Domácím pomohly zpátky na nohy až přesilovky. V závěru druhé části znovu přitlačili, ale Franěk nepovolil. Vyhořel na něm Janků, zásahy večera však brankář Pražanů vytasil až při 99 sekund dlouhém oslabení tři na pět, v němž se zaskvěl proti ranám Peterka a především Polanského.

Kouč Růžička neponechal sestavu chvíli v klidu. Častými změnami zvedal ofenzivní sílu svého celku, ale pod souvislý tlak rivala nedostal. Slavia dnes byla ryze mužstvem brejků. Kdyby Tomica ve 39. minutě po jednom z nich neopřel svůj příklep do tyčky, mohl být Třinec v závěru druhé třetiny na kolenou.

Takto mu ve 43. minutě vrátil náskok Polanský, který po Peterkově vzoru zblízka umístil do branky vyraženou střelu. Jenže závěry jsou ve čtvrtfinále třineckým prokletím. I když závěr sehráli Třinečtí možná až příliš pasivně, štěstí jim dlouho drželo otevřenou náruč.

Slavia v posledních minutách domácí drtivě sevřela. Biegl si skoro nevydechl, ale spoustu práce mu snadnili spoluhráči, kteří vlastními těly schytali řadu nebezpečných střel.

Závěr byl Bieglovou show - betonem překazil bekhendový blafák Hrušky, v 58. minutě exceloval při dorážkách Tomicy a Supa. Přesto Juříkova družina neodolala. Power play hostů zužitkoval jen 21 sekund před koncem normální hrací doby Novák, který prostřelil vše před sebou.

Desetiminutové nastavení bylo nejopatrnější fází zápasu. Týmy nechtěly moc riskovat, proto o osudu musely rozhodnout nájezdy. Zlaté ruce opět prokázal útočník Tomáš Vlasák, který proměnil oba své pokusy. Polanský v šesté sérii při svém druhém souboji s Fraňkem naopak selhal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz