• Česká pojišťovna play off
  • 23.3.2006 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 4:2

Znojmo třemi góly v poslední třetině rozhodlo o postupu

23. března 2006, 19:37

ČTK

Navzdory chmurným prognózám nastoupili Orli v kompletním složení i s obránci Bičánkem, Nikolovem a Mojžíšem, jejichž zranění z předchozího utkání nebyla příliš vážná. Znojmo, hrající pouze se třemi pětkami, působilo o poznání aktivněji a dostávalo se snadněji do protiútoků.

Už v páté minutě měl první vážnější možnost po Ondřejově uvolnění Plášek, jenž si ale neporadil s brankářem Pincem. O dvě minuty později se už Znojmo poprvé radovalo, když se po akci Dopity s Čakajíkem dostal před brankou k dorážce Ludvík, jenž protlačil kotouč přes brankáře Pince do sítě. Vítkovice hrály dlouho zakřiknutě, nedařilo se jim vypracovat slibnější střeleckou příležitost v přesilovkách, až příliš velký respekt měli ostravští útočníci před brankářem Trvajem.

Také ve druhé třetině udávalo rytmus Znojmo, i když ani Orlům se v početní převaze nevedlo a často se nedostali ani na více než pět sekund do útočného pásma. Hosté s přehledem bránili i ve čtyřech střední pásmo a díky tvrdosti v osobních soubojích často získávali kotouč.

Znojmo ale také trestuhodně propáslo ve druhé třetině dvě vyložené gólové šance. Ve 26. minutě se po Dopitově uvolnění dostal po návratu z trestné lavice do samostatného nájezdu obránce Jareš, který se ale nabídky ke skórování lekl a šanci utopil ve dvou zbytečných kličkách.

O čtyři minuty později znovu Dopita naservíroval kotouč Eratovi, jenž ve velké rychlosti netrefil opuštěný kout branky Vítkovic a navíc se u mantinelu srazil s rozhodčím Minářem a oba museli být ošetřováni. Ostravský brankář Pinc se blýskl ve 35. minutě, kdy chytil do lapačky Ondřejovu tvrdou střelu švihem.

Vítkovické čekání na chybu soupeře pak vyšlo třicet sekund před koncem druhého dějství, kdy obránce Jurečka po přejetí půlící čáry zoufale napálil kotouč, který proklouzl na okamžik nepozornému Trvajovi do sítě.

Nešťastná branka do šatny ale Znojmo nezlomila, tým naopak přišel po přestávce zdravě nabuzen na úspěch. Chytrý stratég Dopita ve 46. minutě zatáhl kotouč po pravé straně a z jeho zpětné přihrávky Ludvík dělovkou vrátil domácím vedení. Vítkovice ještě nestačily těžké sousto strávit, když za pouhých 99 sekund inkasovaly třetí branku. Po akci Štefanky a Puchera přidal gól Mikulík a natěšené znojemské hlediště slavilo mexickými vlnami postup.

Vítkovice sice nerezignovaly, podruhé už ale brankáře Trvaje nepřekvapily. Dvě minuty před koncem se ještě hosté pokusili o power play, v útočné třetině ale ztratili kotouč a po přihrávce Nikolova pečetil Ondřej střelou do opuštěné branky znojemský úspěch.

Ohlasy trenérů po utkání:

Miloslav Hořava (Znojma): "Naši hráči byli správně nabuzeni, dali do zápasu všechno až na hranici fanatismu a v průběhu utkání byli doslova v transu. Měli jsme hodně štěstí, které Vítkovice neměly. Proto jsme postoupili. Branka v závěru druhé třetiny nás nezlomila, ale naopak nabudila do dalšího tlaku. V únavě se rodí i chyby, ovšem v poslední třetině se nám podařilo náš dobrý výkon podložit i výbornou koncovkou."

Miloš Holaň (Vítkovice): "V úvodu zápasu nás hodně přibrzdila rychle inkasovaná branka. Nedokázali jsme se dnes prosadit s výjimkou šťastné vyrovnávací branky. Po vyrovnání se nám ale nepodařilo otočit výsledek. Znojmo nás v poslední třetině přehrálo touhou po vítězství. V závěru už jsme neměli při power play co ztratit, po chybě jsme ale nabídli soupeři potvrzení vítězství."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz