• Česká pojišťovna play off
  • 17.4.2006 17:00
  • Finále
  • stav série 2:3

Slavia odvrátila první finálový mečbol Sparty

17. dubna 2006, 18:11

ČTK

Slavia se ve třetím domácím zápase série musela obejít bez zraněného útočníka Sobotky, zřejmě nejlepšího hráče týmu ve finále. I proto musel kouč Růžička opět pozměnit složení útoků a v elitní formaci se vedle Beránka a Tomici objevil Bednář. Tato změna však se Sobotkou nesouvisela, slávistický trenér totiž v posledních zápasech hledal nejvhodnějšího parťáka k této dvojici.

Do první šance se po třiceti vteřinách dostal Sivek, ale pak už měli více ze hry domácí. Sparťané se totiž soustředili na obranu a rychlé brejky a čekali, co jejich soupeř předvede. Trvalejší tlak si však Slavia vytvořila až při Stehlíkově vyloučení. Bříza sice dvě Beránkovy šance zlikvidoval, ale nakonec kapituloval. Od modré jej překonal Novák a hostujícímu matadorovi nebyly nic platné protesty, že ho jeden z hráčů domácích atakoval.

Spartě se však podařilo rychle vyrovnat a postarali se o to také hráči s čísly 17 a 18. Kratěna trefil tyč a Hlinka puk pohotově doklepl za Fraňkova záda. Po 33 vteřinách tak byl stav 1:1 a začínalo se znovu od nuly. Hlinka mohl dokonce v oslabení přidat druhý gól, slávistický brankář byl ale pozorný. Stejně jako Bříza na druhé straně.

Skóre se znovu změnilo až ve 24. minutě, když při hře čtyř proti čtyřem překonal jednačtyřicetiletého gólmana hostí opět Novák. Tentokrát střelou přesně do pravého horního rohu branky. Znovu mohla Sparta bleskově odpovědět, Kašpařík s Netíkem však svůj brejk nezakončili ideálně. Šance měla i Slavia, opět se jí ale nedařilo přidat další branku a odskočit soupeři. Nejblíže k tomu měl kapitán Beránek při Tabačkově vyloučení. Bříza však byl stejně jako v celém play off výborný.

A hosté nakonec nedůraz domácích potrestali. Duda dostal za konflikt s Hanzlíkem čtyřminutový trest - na rozdíl od soupeře, jehož rozhodčí vyloučil jen na dvě minuty - a Sparta této výhody využila. Již po patnácti vteřinách překonal Fraňka střelou k pravé tyči Hlinka. Díky druhému přesilovkovému gólu Sparty ve finále se Hlinka dostal do čela kanadského bodování play off a předstihl Vlasáka ze Slavie. Ten navíc z dnešního duelu předčasně odstoupil.

Sparta poprvé ve finále nemusela před začátkem třetí třetiny dotahovat náskok Slavie, manko ale přece jen nabrala. Divíšek totiž využil přesilovou hru dvě vteřiny před návratem vyloučeného Dragouna na led. A vyrovnat se hostům již nepovedlo. Navíc blíže k další brance měli spíš hráči Slavie; Bednář však v poslední minutě trefil tyč. Vlnu emocí v samém závěru vyvolal zákrok Břízy na Hrušku, po kterém gólman Sparty musel patnáct vteřin před koncem do kabin.

Ohlasy trenérů po utkání:

Jiří Kalous (Slavia Praha): "Musím smeknout před týmem. Měli jsme nůž na krku a celý tým utkání zvládl na výbornou. Řekli jsme si v kabině, že Spartě nedáme centimetr ledu zadarmo a hlavně jsme se soustředili na třetí třetinu. Zvládli jsme ji výborně, navíc Tomáš Divíšek protrhl smůlu. Jsme zpátky ve hře. Vlasákovi při jednom souboji před brankou přitáhli nohu a ruplo mu v tříslech, proto odstoupil. Doufáme, že bude v pátek v pořádku."

František Výborný (Sparta Praha): "Bylo to podobné utkání jako ta předchozí. Jen jsme se snažili držet se Slavií krok, co se skóre týče, a do třetí třetiny jsme šli za stavu 2:2, což jsme kvitovali. Bohužel jsme v přesilové hře dostali gól na 2:3 a už jsme to nedokázali zvrátit. Jinak hráči podali velmi dobrý výkon. Finále má vynikající úroveň a bude gradovat. V pátek se těšíme v Holešovicích."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz