• O2 extraliga
  • 24.10.2006 17:00
  • 18. kolo

Vítkovice porazily Třinec až po nájezdech, Daneček poprvé prohrál

24. října 2006, 18:43

hokej.cz redakce

Domácí do utkání vtrhli energicky; Daneček byl už po devatenácti sekundách vystaven ostré zkoušce, ale Gulašiho dělovku vykopl betonem. Čistého konta si však třinecký mladík moc dlouho neužil. Ruku k dílu pak přiložil vítkovický obránce Hudec, který si rozpomenul na své lepší časy a v klasické přesilovce prostřelil shluk hráčů před brankou.

Úvodní desetiminutovou sekvenci domácí díky lepšímu bruslení strávili převážně v útočném pásmu. Köhler ještě zavlnil vnější síťkou, ale potom tlak Ostravanů ochabl. Na nohy však Vítkovičtí soupeře postavili sami. Mizerně v 17. minutě naložili s dvojnásobnou přesilovkou, a když se první vyloučený Tomas vrátil do hry, ujel po pravém křídle a v oslabení vyrovnal.

Hra v pěti proti třem, to je pro Holaňův celek v současnosti spíše utrpení. Na přelomu úvodních třetin měli nejvýraznější početní výhodu sice jen dvacet sekund, přesto opět bez efektu. Hokej šel kvalitou oboustranně dolů. Boj o body se přesunul do středního pásma, odkud gólmanům žádné velké nebezpečí nehrozilo. Soupeři si vyměnili po jedné slibné příležitosti: Köhler na domácí straně zblízka minul a Kudrnovi, který se parádně prokličkoval přes Kuboše, zase překazil radost Pinc.

Scénář, ze kterého vzešel jediný zásah Ocelářů, domácí málem opsali i v začátku třetí části. Jejich patnáctisekundová přesilovka pět na tři vyšla vniveč. Pavelkovi chyběla větší rychlost, aby únik ze středního pásma zakončil přesněji. Pak už to vypadalo, že Vítkovicím i Třinci stačí po základní hrací době remíza. Poklidnou atmosféru sice v poslední minutě rozčeřil nápor první vítkovické formace, ale o vítězi už nerozhodlo ani prodloužení. V něm se druhé brance asi nejvíce přiblížil Tomas, leč před Pincem nepochodil. Penaltovou loterii rozhodl Procházka, Kroupovi v posledním nájezdu sjel puk a akci ani nedokončil.

Hlasy trenérů po utkání:

Miloš Holaň (Vítkovice): "Klukům patří obrovský dík. Za čtyři dny jsme sehráli třetí zápas, bylo to vysilující, ale hráči se rvali až do konce, kdy ještě měli i šanci rozhodnout. I dva body jsou pro nás strašně důležité."

Jan Daneček (Třinec): "Chtěli jsme minimálně bod a to se nám podařilo. Čekali jsme, že ve sledu utkání, které jdou rychle za sebou, to nebude líbivý hokej a to se potvrdilo. Byl to úporný boj a dělba bodů po šedesáti minutách byla spravedlivá. V nájezdech rozhodly větší zkušenosti Pince, který dva nájezdy ustál. Náš gólman ještě není tak zkušený, i když během utkání jsme s ním mohli být spokojeni."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz