• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 23.3.2008 18:25
  • Semifinále
  • stav série 1:2

Tomáš Micka se trefil i ve třetím utkání, Liberec však s přehledem snížil stav série

23. března 2008, 20:16

hokej.cz redakce

Slávisté se museli v první bitvě na severu Čech obejít bez kapitána Josefa Beránka, jenž byl nucen odstoupit v úvodu druhého zápasu v O2 Areně. Domácí dali od úvodního buly najevo svou touhu po snížení nepříznivého stavu série, ale jejich počáteční nápor otupilo brzké vyloučení Blatného, během něhož přesto Čermák prověřil gólmana Svobodu. Ten ostrou ránu ze střední vzdálenosti zkrotil.

Po sérii dalších vyloučení na obou stranách, kdy se mužstva konečně znovu zformovala v plném počtu, se v začínající osmé minutě ocitl v dobré pozici Šachl. Vypálil těsně vedle, puku se však znovu zmocnil, z úhlu vystřelil a Pabiška protlačil Svobodou vyražený puk za brankovou čáru. V 11. minutě měli Severočeši další velkou příležitost, když jeli dva na jednoho Jiruš se Šachlem, jenž však v zakončení Svobodu nepřekonal.

Poté hráli Bílí Tygři 45 vteřin přesilovku čtyři na tři. Po chvilce musel musel na trestnou lavici také Sup a dalších 47 vteřin měli domácí dokonce dvojnásobnou početní výhodu, v níž však zvýšit nedokázali. V 16. minutě pálil z dobré pozice Holub jen těsně vedle, na druhé straně ohrozil Pince při přesilovce Kadlec, ale protože si domácí brankář nadvakrát poradil, skončilo úvodní dějství 1:0 ve prospěch Liberce.

Festival přesilovek pokračoval i ve druhé dvacetiminutovce. Liberec hrál hned v jejím úvodu necelou půlminutku v pěti proti třem, ale Svoboda si s palbou od modré čáry poradil. Vzápětí poté, co se síly na ledě vyrovnaly, hráli v pěti proti třem 48 vteřin pro změnu hosté. Ale nejenže nevyrovnali, ale krátce po srovnání sil na ledě sami podruhé inkasovali, když Svoboda neviděl Žabkovo nahození od modré čáry.

Ve 34. minutě byl blízko zvýšení Plodek po vyražené Hunkesově ráně, ale zamířil vedle. Dvě minuty nato hrála 103 vteřin přesilovku čtyři na tři Slavia, ale stačilo jí jen 42 vteřin, neboť Kadlec ideálně našel před brankovištěm tečujícího Micku a ten snížil. Odpověď na sebe nedala dlouho čekat. Liberečtí sice nezužitkovali 43 vteřin přesilovky pět na tři, ale v pokračující klasické výhodě jednoho hráče v poli vystřelil Šachl a mimo Svobodův dosah tečoval puk aktivní Šachl.

Bílí Tygři mohli zasadit Pražanům rozhodující úder ve 43. minutě. Na osamoceného Svobodu se valila hned trojice domácích, Pabiška těsně před brankovištěm předložil puk Šachlovi, který však nezamířil přesně. O chvilku později se do obrovské šance dostal v oslabení Kašpařík, ale Svoboda udržel hosty ve hře. V 52. minutě mohl vykřesat šance slávistů Vondrka, bekhendovou teč však namířil nad horní tyčku. Vítězství Severočechů zpečetil krátce nato Zíb povedenou bombou od modré čáry při další dvojnásobné početní výhodě.

Hlasy trenérů po utkání:

Dušan Gregor (Bílí Tygři Liberec): "Porazili jsme kvalitního soupeře, úplně zaslouženě, a týmu za to děkuji. Zvedli jsme hlavu, udělali velmi důležitý krůček a soustředíme se na zítřejší zápas. Uděláme všechno pro to, abychom byli úspěšní."

Jiří Kalous (HC Slavia Praha): "Bylo to určitě emotivní utkání. Myslím, že tým domácích vyvolal před dnešním utkáním trošku hysterii ohledně toho, jak je posuzován hokej, což se určitě projevilo v dnešním vylučování. Za úvodní dvě třetiny jsme hráli dohromady třetinu v oslabení, což mělo velký vliv na vývoj celého zápasu. Jedním z klíčových momentů bylo vyloučení Jakuba Klepiše, který podle našeho názoru nic neudělal. Potom jsme šli do oslabení tři proti pěti, domácí se ujali dvoubrankového vedení a proti tak kvalitnímu soupeři jsme to již nebyli schopní zvrátit. V první třetině nás domácí jednoznačně přehráli, ve zbytku zápasu jsme již vyrovnali krok."

Výsledek třetí semifinále Česká pojišťovna play off O2 extraligy:

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC - HC SLAVIA PRAHA 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Pabiška (Šachl), 28. Žabka, 40. Šachl (Derner), 54. Zíb (Jiruš) - 36. Micka (Kadlec).
Rozhodčí: Hodek, Turčan - Bláha, Kostka.
Vyloučení: 13:15, navíc Žabka - Doležal oba 5 min. a do konce utkání, A. Svoboda 10 min.
Využití: 2:1.
Diváci: 7500 (vyprodáno).
Stav série: 1:2.
Sestavy:
Bílí Tygři Liberec:
Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Zíb, Derner, Holub - L. Čermák, Podkonický, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Blatný, Kašpařík, V. Nedorost - Bartovič, Pabiška, Šachl. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
HC Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, J. Novák, Žižka, Sloboda, Kolařík, Drtina - D. Hruška, Klepiš, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Borovanský, V. Růžička ml., Sup - Micka, Rataj, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Pondělí 24. března - 4. zápas:

17:25 Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha

Úterý 25. března - 3. zápas:

17:25 HC Energie Karlovy Vary - HC MOUTFIELD České Budějovice

Středa 26. března - 4. zápas:

17:25 HC Energie Karlovy Vary - HC MOUTFIELD České Budějovice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz