• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 29.3.2008 17:25
  • Semifinále
  • stav série 3:3

Liberec doma proti Slavii nezaváhal, série se vrací do Prahy k sedmému rozhodujícímu duelu

29. března 2008, 19:28

hokej.cz redakce

Domácí s vědomím hrozby možného konce sezony začali duel aktivněji, takže více práce měl od úvodního buly brankář Slavie Svoboda. V 5. minutě jej v dobré pozici nepřekonal Pletka a neprosadili se ani další liberečtí střelci v první přesilové hře zápasu.
    
Ofenzivní snažení se však Tygrům nakonec vyplatilo. Kašpařík našel v 11. minutě od zadního mantinelu mezi kruhy osamoceného Víška, který se trefil přesně nad Svobodovu lapačku.
    
Inkasovaný gól však nabudil i hosty, kteří vzápětí mohli vyrovnat. Hrdina předchozího duelu Bednář však neprotlačil puk za Pincova záda ani z opakovaných pokusů. Neúspěšně dopadl další pokus slávistického střelce i o minutu později. 
    
Úvod druhé třetiny poznamenal výpadek proudu v Tipsport Areně, kvůli kterému se začalo hrát o deset minut později. Hráči pak stihli odehrát jen 80 vteřin, ve kterých měl velkou šanci Červenka, a následně se hala opět ponořila do tmy. Tentokrát již všichni aktéři odešli do kabin a patnáctiminutovou pauzu strávili tam.

I po návratu na led byli hosté blízko k vyrovnání, Supovi však po přečíslení dva na jednoho puk v rozhodující fázi sjel z hokejky a Pinc jeho střelu zlikvidoval. Až po polovině normální hrací doby se Slavia dočkala první přesilové hry, ani ta ale k vyrovnávací brance nepomohla.
    
Svěřence kouče Růžičky, který stejně jako v předchozím utkání nasazoval do hry jen tři formace a doplňoval je další dvojicí útočníků, to následně mrzelo o to více, že domácí kapitán Čermák zakončil rychlý protiútok přesnou střelou do levého růžku Svobodovy branky. Tedy do stejného místa jako Víšek.
    
Pojišťovací třetí gól, který by Tygry výrazně přiblížil sedmému duelu, mohl dát v přesilové hře Bartovič. Svoboda však jeho pokus vyrazil. Ve 43. minutě už ale slávistický gólman tolik štěstí neměl. Zíb využil jeho zakrytý výhled a překonal jej od modré čáry. Hosté však nerezignovali a podařilo se jim náskok Liberce snížit. Pince připravil o čisté konto po Bednářově přihrávce přesně mířící Doležal.
    
Žádné další drama se ale nekonalo. Slavii ke vstřelení kontaktního gólu nepomohla ani 33 vteřin dlouhá přesilová hra pět na tři. Liberec si výhru pohlídal a potvrdil, že v letošním semifinále zatím vyhrávají jen domácí celky. Rozhodující sedmý zápas se hraje v pondělí v Praze od 20:15.

Hlasy trenérů po utkání:
    
Vladimír Čermák (Liberec):
"Pro nás to bylo velmi důležité utkání, protože jsme museli vyhrát. Musím kluky pochválit, protože odvedli opravdu kvalitní výkon a vyjádřili to i brankovým poměrem. Pro diváky to byl od obou mužstev krásný hokej."
    
Jiří Kalous (Slavia): "Maximální nasazení obou týmů opět přineslo velmi dobrý hokej pro diváky. I když jsme odehráli asi nejlepší utkání z těch tří na ledě Liberce, bohužel jsme prohráli. Udělali jsme zásadní chyby v předbrankovém prostoru a bohužel to soupeř potrestal. Chceme tým pochválit za to, že nesložil zbraně a bojoval až do konce. Bohužel už jsme to nezvrátili, takže se ještě uvidíme v Praze."

Výsledek šestého utkání semifinále Česká pojišťovna play off O2 extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
    
Branky a nahrávky: 11. Víšek (Kašpařík), 37. L. Čermák (Podkonický), 43. Zíb (Žabka) - 48. Doležal (Bednář).
Rozhodčí: Husička, Jeřábek - Bádal, Pouzar.
Vyloučení: 7:9.
Bez využití.
Diváci:
7500 (vyprodáno).
Stav série: 3:3.
    
Sestavy:
    
Bílí Tygři Liberec:
Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Zíb, Derner, Holub - L. Čermák, Podkonický, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Blatný, Kašpařík, Pabiška - Bartovič, Šachl, V. Nedorost. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
    
HC Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Drtina, Sloboda, Žižka, Vašíček - D. Hruška, Klepiš, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Rataj, Sup - V. Růžička ml., Doležal, od 41. navíc M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Nejbližší program Česká pojiťovna play off O2 extraligy - semifinále: 
    
Neděle 30. března - 6. zápas:

17:25 Energie Karlovy Vary - HC MOUNTFIELD České Budějovice (ČT 2)

Pondělí 31. března - 7. zápas:

20:15 HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec (ČT 4 SPORT)

Úterý 1. dubna - případný 7. zápas:

17:25 HC MOUNTFIELD České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary (ČT 2)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz