• 1. liga - play off
  • 14.3.2008 18:00
  • Semifinále
  • stav série 1:2

Kometa nedala Boleslavi šanci a poprvé v semifinále zvítězila

14. března 2008, 20:58

Martin Lísal

iž od úvodu utkání bylo jasné, který tým potřebuje zvítězit. Kometa na soupeře vlétla a neustále se snažila o aktivní hru. Hosté se do kombinací dostávali spíše sporadicky a pasivita se jim nakonec vymstila. Oba týmy si v úvodu vyzkoušely přesilovou hru. vyloučeni byli postupně domácí Mikel a hostující Sýkora. Početní výhody však soupeři nesehráli nejlépe. Boleslav se prezentovala jen slabou střelou Gombára, Kometa pak akcí Vondráčka. První vážnou příležitost měl na svědomí domácí KLimt, který zakončil rychlý brejk příhrou na Zelenku. Kotouč si pak málem do vlastní branky srazil Výborný. Když pak hosté nevyužili další přesilovku po faulu Staňka, přišel trest. Po návratu hříšníka na led vybojoval kotouč v rohu Morava, poslal jej Padělkovi a ten vzápětí bleskově nabil Zelenkovi. Pro extraligou protřelého borce pak nebylo problémem otevřít skóre utkání - 1:0!

První branka Kometu hodně nabudila, ani hosté ale nesložili zbraně a diváci sledovali nadprůměrný zápas. O protiakci se snažil Handlovský, jeho pokus ale skončil v ochranné síti. Když se pak neprosadil ani Mikšan po akci Sedláka, šlo se do kabin za stavu 1:0 pro domácí tým.

Úvod do prostřední třetiny vyšel jednoznačně domácímu týmu. Po dvou minutách hry posunul Lhotský kotouč Zelenkovi a domácí kanonýr se nemýlil ani podruhé - 2:0. Hosty branka hodně zaskočila, padlý prapor boleslavských zvedla až nejnovější posila - Jakub Šindel. Ten se proháčkoval až před Jarinu, bekhendem ale jeho beton nepřehodil. Dorazit mohla Kometa soupeře v přesilovce, faul Výborného ale potrestán brankou nebyl. Nejblíže úspěchu byl Zubíček, ten ale pálil těsně vedle. V době, kdy se zápas lámal do druhé poloviny, pak vytasil fantastický zákrok Šindelář. Lapačkou švihl přími proti střele Mikšana a udržel tak akcie hostí nad vodou.

Sérii rychlých akcí pak přerušil nepříjemný moment, kdy bek David Mocek v rychlosti hlavou narazil do břevna branky domácího týmu. Naštěstí byl ale v pořádku. Tento nehokejový moment pak přebil několika výtečnými zákroky Šindelář, který vychytal postupně všechny členy druhé formace Brna. Na straně druhé netrefil Mikulík před Jarinou skákavý kotouč, do kabin se tak šlo za stavu 2:0.

Do poslední třetiny vlétli opět aktivněji domácí. Hosté se místo pokusu o zvrat spíše jen bránili a vyhazovali kotouče. Naopak Kometa držela svůj náskok a aktivní hrou zabraňovala soupeři v akcích. Moskal zadovkou našel volného Padělka, ten v jasné pozici přestřelil. Chuť si domácí spravili o chvilkuz později, kdy využili přesilovku po faulu Gombára. Zubíček vypálil od modré, jeho střelu jemně tečoval Dlouhý a bylo to 3:0. Od té doby už bylo na ledě jen jedno mužstvo. vedení Komety zvýšil v oslabení Vondráček. Objel branku, položil gólmana a nabil do jasné pozice Lipinovi. Ten sice trefil jen zvedajícího se Šindeláře, ale odražený kotouč napálil pdo břevno strůjce celé akce Vondráček - 4:0. Další řada šancí zůstala nevyužita a skóre se již neměnilo. Nejblíže k brance mělo duo Dlouhý - Barus, Šindelář ale přes čtyři obdržené branky chytal výtečně a další změnu skóre nepřipustil.

Ani přes řadu přesilovek tak již Kometa další branku nepřidala, to však rozhodně domácím radost nezkazilo. V zápase od začátku diktovali tempo hry a až na výjimky tahal soupeř za kratší konec. Série se tak zdramatizovala, Kometa snížila na 1:2 a zítra má možnost dorovnat sérii. Hosté mají rozhodně hodně důvodů k přemýšlení, mají co zlepšovat. Čtvrtá bitva této bezesporu kvalitní série startuje již zítra od 17 hodin!

Ohlasy trenérůViktor Lukeš (HC Kometa Brno): Konečně jsme soupeři nedali náskok. Od první třetiny bylo na hráčích vidět, že chtějí. Zaplaťpanbůh, že Kamilovi (Jarinovi) pomohli kluci a on vychytal nulu. Jednoduchý zápas to ovšem nebyl. Hráli jsme zodpovědně dozadu a z našich šancí jsme dali góly. To rozhodlo.
Leo Gudas (BK Mladá Boleslav): My jsme nedali gól. Když jsme dostali první a druhý gól, tak jsme trochu otevřeli hru, ale nedostávali jsme se tolik do šancí a naopak Brno z toho, co mělo, tak šance proměnilo.
RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz