• Baráž o extraligu
  • 13.4.2008 17:30
  • O udržení
  • stav série 1:1

Ústečtí Lvi na kolenou a bez vstřeleného gólu! Mladá Boleslav vyrovnala stav baráže

13. dubna 2008, 18:02

hokej.cz redakce

Ještě než se oba týmy stačily na ledě pořádně rozkoukat, otevřeli hosté skóre a dočkali se první gólové radosti v baráži, když se již po 71 vteřinách hry přesně trefil Sýkora. Středočeši tak dali jasně najevo, jak moc chtějí odčinit prohru z pátečního úvodního duelu série. Na začátku čtvrté minuty musel na trestnou lavici na 2+2+10 minut hrdina pátečního klání Krajči za pokus o bodnutí špičkou hole, což byla voda na hostující mlýn.

Při přesilovce měl obrovskou šanci Nouza, když se zjevil v ideální pozici zcela sám před Přikrylem, ten ho však dokázal vychytat. Na druhé straně zahrozil Vágner, ale poslední slovo měli v úvodním dějství znovu hosté, když si po překvapivě neodpískaném zakázaném uvolnění dokázal najít cestu před domácí svatyni Šebesta, situaci však zachránil opět Přikryl.

Hosté i ve druhé dvacetiminutovce velmi pozorně bránili svůj těsný náskok, na dostřel sice ve 28. minutě pustili Janků, ale jeho bekhendová dorážka mířila mimo. Krátce po polovině zápasu ujel Handlovský, vypálil na Přikrylovu lapačku, ale puk se po zákroku domácí opory odkutálel těsně vedle jeho levé tyčky.

Ve 34. minutě odstartoval velmi zajímavou pasáž Špirko, když našel před brankou volného Nováka, ten však proti Růžičkovi neuspěl a stejně dopadl i chvilku na to Klobouček po stejné akci z druhé strany a výborné přihrávce Hovorky. Na druhé straně se zničehonic ocitl tváří v tvář Přikrylovi zadák Schnabel, pokusil se o blafák, ale jeho úmysl Přikryl výborně přečetl. S nadějnou ránou poté neuspěl ještě Kolafa.

Třetí třetina byla ze strany domácích již více křečí než trvalým tlakem. Lvi byli navíc nadále velmi nedisciplinovaní a museli dokonce na 73 vteřin do tří, čehož již po 11 vteřinách využil přesně mířenou ranou od modré čáry Lukáč. V závěru ještě při další přesilovce završil výhru Středočechů pěknou individuální akcí Gajovský.

Hlasy trenérů po utkání:

Vladimír Evan (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Do utkání jsme pod dojmem pátečního vítězství vstoupili strašně vlažně a Boleslav dneska vyhrála naprosto zaslouženě. My jsme hned při druhém střídání dostali gól, což nás zmrazilo natolik, že jsme nebyli vůbec schopní udělat nějakou kloudnou akci. Vždycky tvrdím, že soupeř hraje jen to, co mu dovolíte, a nám dnes Boleslav nedovolila nic a my jsme jí dovolili strašně moc. Musím soupeři k výkonu pogratulovat, nemá cenu nic víc rozebírat."

Leo Gudas (BK Mladá Boleslav): "Myslím, že zápas probíhal v naší režii. Hráli jsme velice zodpovědně a bylo to vidět v tom, že jsme Ústí do ničeho velkého nepustili a sami pak potrestali chyby, který nám nabídli. Kluci zahráli krásný hokej, který jsme hráli po celou sezonu a bylo to vidět i na výsledku. Brankáře jsme střídali tak jako v každém kole play off. Kdo bude chytat příště, musíme ještě uvážit."

Výsledek druhého barážového utkání o udržení v O2 extralize:

HC SLOVAN ÚSTEČTÍ LVI - BK MLADÁ BOLESLAV 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. T. Sýkora (Lukáč), 46. Lukáč (Drábek), 58. Gajovský.
Rozhodčí: Minář, Kubeš - Guth, Rittich.
Vyloučení: 11:8, navíc Krajči (Ústí nad Labem) 10 min.
Využití: 0:2.
Diváci: 6500 (vyprodáno).
Stav série: 1:1.
Sestavy:
HC Slovan Ústečtí Lvi:
Přikryl - A. Novotný, Zápotočný, Zeman, Hořava, Němeček, J. Evan, Pojkar, Vágner - Janků, Pazourek, Káňa - Čaloun, A. Nedorost, Krajči - V. Novák, Špirko, Hašek - Hovorka, Šagát, Klobouček. Trenéři: Votruba a V. Evan.
BK Mladá Boleslav: M. Růžička - Bauer, Schnábel, Drábek, Lukáč, Mocek, Jindra, Kolafa, Mazanec - Nouza, Král, Gombár - Boháč, T. Sýkora, Šebesta - Fiedler, Mikulík, Eiselt - Gajovský, Rod, Handlovský. Trenéři: Kaňkovský a Gudas.

Nejbližší program baráže o O2 extraligu:

Úterý 15. dubna - 3. zápas:

17:30 BK Mladá Boleslav - HC Slovan Ústečtí Lvi

Čtvrtek 17. dubna - 4. zápas:

17:30 BK Mladá Boleslav - HC Slovan Ústečtí Lvi

Sobota 19. dubna - 5. zápas:

17:30 HC Slovan Ústečtí Lvi - BK Mladá Boleslav

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz