• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 2.3.2009 18:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:0

Sparta díky gólům v přesilovkách porazila na úvod play off Zlín

2. března 2009, 20:12

ČTK

Zlínští hokejisté odhodláni ukončit nezdary na ledě Sparty v play off, kde v předešlých pěti sériích ani jednou nevyhráli, začali aktivně. Více práce než Sedláček tak měl v úvodu Přikryl, který dostal na pozici jedničky Sparty přednost před Pöpperlem. V první větší příležitosti se ocitl Látal, junior v brance hostů byl ale pozorný.

Do vedení se nakonec dostali hosté. Záhorovský přihrál Kollárovi, na kterého obrana Sparty zapomněla, a Zlín vedl. Domácí dostala do hry série přesilových her. Úvodní dvě ještě nevyužili, ale třetí již ano. Sedláčka překonal střelou "z první" Ton. Nedisciplinovanost soupeře pomohla Spartě i do vedení. Na trestné lavici seděl Rachůnek, Vykoukalovu střelu tečoval Broš a bylo to 2:1.

Ideální šanci na vyrovnání měli Zlínští při čtyřminutovém vyloučení Koreise, bránící čtveřice domácích ale ve spolupráci s Přikrylem vše vyřešila k radosti domácích fanoušků. Náladu více než osmi tisíců diváků v Tesla areně ještě zlepšil Výborný, který ve 25. minutě překvapil Sedláčka střelou z úhlu a zajistil Spartě dvoubrankové vedení.

Na ledě se následně přiostřilo a hra byla plná důrazných střetů a následných vyloučení. Hra v nerovnoměrném počtu hráčů na ledě více svědčila Pražanům. Čtvrtý gól přidali v přesilové hře pět na tři, kterou jim nabídl nesmyslným atakem na Přikryla Balaštík. O gól se po spolupráci s Tonem a Brošem postaral opět kapitán Výborný. V pokračující klasické výhodě mohl o výhře domácích definitivně rozhodnout Gulaši, v dobré pozici ale přestřelil.

Šanci alespoň trochu zdramatizovat duel měl ve 44. minutě Ondráček v početní výhodě, Přikryl však hokejkou dokázal zabránit prakticky jistému gólu. Zlínští vědomi si toho, že v sezoně Spartu třikrát porazili, se snažili ještě se zápasem něco udělat. Domácí dlouho odolávali, ale v 55. minutě se podařilo Noskovi snížit a Zlín ucítil šanci. Tři minuty před koncem se kouč Venera rozhodl odvolat brankáře, snížit ale hosté už nedokázali.

Hlasy trenérů po utkání:

František Výborný (Sparta): "Chtěli jsme být aktivní od začátku, Zlín ale po naší chybě dal gól a vedl 1:0. Nám se ale poté podařilo skórovat v přesilových hrách, což bylo důležité. Za stavu 4:1 jsme utkání chtěli zbytečně pouze dohrát a naše aktivita nebyla taková. Po individuální chybě jsme dostali gól na 4:2 a utkání se zdramatizovalo. Důležité ale je, že jsme vyhráli."

Rostislav Vlach (Zlín): "Zápas byl ze začátku vyrovnaný, ale pak si myslím, že jsme bohužel kvůli vyloučením dostali góly, což dnes rozhodlo. Série ale teprve začíná a my se z toho poučíme. Zítra se budeme chtít představit v daleko lepším světle."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz