• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 4.4.2009 17:00
  • Finále
  • stav série 1:1

Slavia dobyla karlovarskou tvrz, stav finálové série je vyrovnaný

4. dubna 2009, 17:55

ČTK

Domácí se museli obejít bez zraněného Zuckera, Pražané naproti tomu postrádali distancovaného Vašíčka, jehož v obraně nahradil Špelda. Do branky se místo Furcha postavil Neruda a ve složení útočných formací nenechali hostující trenéři prakticky kámen na kameni.

Po úvodních zahřívacích minutách přišla na řadu ve vrcholovém hokeji málo vídaná situace. Špelda upadl u hrazení a na gólmana Nerudu najížděli zcela osamocení Kumstát se Skuhravým. Ve chvíli, kdy se zdálo, že vedení domácích nemůže nic překazit a Skuhravý předkládal puk Kumstátovi, který by střílel do prázdné branky, Neruda přihrávku překazil svou holí. Ta mu však také ihned vypadla a sudí neměli jinou možnost, než nařídit trestné střílení. K němu se rozjel Řezníček, ale jeho střelu Neruda kryl.

Ve 12. minutě při hře čtyři na čtyři pálil nebezpečně Červenka, ale Mensator byl připraven. Jen co domácí Prošek, jemuž končil trest o něco dříve, naskočil na led, byl ve velké šanci Skuhravý, ani on ale neuspěl. Trest přišel vzápětí. Kadlec našel výtečnou přihrávkou Endála, jenž se tlačil do zakončení, ale bekhendový blafák mu překazil svým háčkem Čutta a trestné střílení měli k dispozici i Pražané. Zodpovědnost vzal na sebe Bednář a s velkým přehledem prostřelil Mensatora. V závěru mohl vyrovnat Skuhravý po chytré střele přes obránce, Neruda však vytěsnil puk ramenem.

Druhá třetina začala přesilovkou domácích, jež vyrovnání nepřinesla, přestože Košťál se v jejím závěru dostal do dobré příležitosti, v pádu však minul branku. Ve 25. minutě bylo se Západočechy ještě hůře. Sami tomu ale hodně napomohli. Prošek chyboval ve vlastním obranném pásmu v rozehrávce, puku se zmocnil Beránek, před Mensatorem ho posunul na Doležala, který nemohl zaváhat. Za 43 vteřin už však měli hosté znovu pouze gól k dobru. Po individuální akci neudržel Neruda zakončení Procházky a Skladaný snadno snížil.

Západočeši ale znovu chybovali v rozehrávce a za další dvě minuty to bylo znovu o dva góly. Na 1:3 upravil s přehledem Bednář, jehož do samostatného úniku vyslal Červenka. Chvilku na to měla Energie k dispozici více než minutu a půl trvající přesilovku čtyři na tři, nic z ní však nevytěžila. V polovině základní hrací doby nejprve sestřelil Skladaný vedle branky stojícího sudího Jeřábka, který však po krátkém ošetření pokračoval ve vedení zápasu.

Následovala velká šance Kristka, již zpacifikoval Neruda, Karlovarští na chvilku přimáčkli Slavii před její branku, ale bez gólového efektu. Na druhé straně dotírali na Mensatorovu klec nebezpečně Endál, Hruška a Růžička, další branku však přinesla až chyba reprezentačního gólmana, který kousek od modré čáry rozehrál puk na hůl forčekujícího Červenky, ten se rozhlédl, předložil puk Vondrkovi, který nezaváhal. Ve 38. minutě mohl ještě zvýšit Doležal, když po jeho střele z úhlu vypadl Mensatorovi puk, ale vykutálel se mimo brankářovu levou tyč.

V závěrečné dvacetiminutovce se hrálo dlouho bez větších šancí. Slavia si byla dobře vědoma svého slibného náskoku a pečlivě ho také bránila, zatímco Karlovarští marně hledali cestu na zteč. Ve 46. minutě zahrozil naopak Tomica, pátý gól však nepřidal. Poté se tlačil do zakončení Skladaný, leč marně. Chvilku nato hráli domácí 61 vteřin ve čtyřech proti třem, kromě nepřesného zakončení Kumstáta však Nerudu neohrozili. Definitivu dal hostům v 52. minutě při přesilovce Sloboda, když zacílil přesně od modré čáry.

Hlasy trenérů po utkání:

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Neměli jsme dneska takový pohyb a nebyli jsme tak živí jako v pátek. S tím souviselo, že se spousta kotoučů odrážela ke Slavii a myslím si, že soupeř hrál velice důrazně a agresivně. Počítali jsme s tím, že se nás bude snažit od začátku dostat pod tlak. Váhali jsme trošku v rozehrávce, ztráceli spoustu puků ve středním pásmu i kolem modré čáry a udělali několik hrubých chyb v rozehrávce. A Slavia nás potrestala a zaslouženě vyhrála. Musíme se z chyb poučit a v dalších zápasech se jich vyvarovat."

Jiří Kalous (Slavia): "Vynikající výkon podal náš brankář Neruda, zlepšili jsme produktivitu a velmi dobře jsme odehráli oslabení. To nás dovedlo k vítězství. U brankáře jsme se rozhodovali spíše pocitově, protože Dominik Furch odchytal v pátek také slušný zápas, ale chtělo to určitý impulz. Myslím si, že ten tah vyšel. Tři zápasy za sebou doma by mohly být výhodou, ale neznamená to nic. Spíš půjde o to, jak se povede výkon, ale bude to velice těžké."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz