• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 8.4.2009 17:00
  • Finále
  • stav série 1:3

Karlovy Vary podruhé uspěly v Praze a jsou jednu výhru od titulu

8. dubna 2009, 18:02

ČTK

Jestliže v třetím utkání se čekalo na úvodní branku až do 38. minuty, dnes se diváci v hledišti ještě ani nestihli usadit na svých místech a po 27 vteřinách otevřel skóre hostující kapitán Skuhravý. Nejprve trefil bekhendem z mezikruží levou Nerudovu tyč, puk však zůstal ležet v brankovišti a Skuhravý ho za bohorovného přihlížení domácích zadáků dorazil do sítě. Na konci čtvrté minuty mohl vyrovnat Hruška, jenž usměrnil Sklenářovu přihrávku, gólman Mensator však prokázal skvělý reflex.

Slávisté se však přesto brzy dočkali. Růžička vyhrál buly pro Kolaříka, ten nahodil kotouč na branku a sám Růžička ho sklepl za Mensatorova záda. Vzápětí jeli dva na jednoho Skuhravý s Kumstátem, Skuhravý však pálil nad. Chvilku poté jel aktivní Skuhravý sám na Nerudu, ale zastavil ho háček Červenky, který mohl být jedině rád, že sudí nenařídil trestné střílení. Celé dvě minuty přesilovky drželi hokejisté Energie domácí v kleštích, hra nebyla přerušena a před Nerudou bylo horko, přesto Pražané odolali.

Červenka poté mohl svůj trest odčinit, roztáhl si blafákem Mensatora, ale zakončil mimo. Na konci 11. minuty tak svůj tým poslal do vedení opět Skuhravý, když bekhendem usměrnil parádní Kumstátovu přihrávku. Tři minuty poté pálil znovu Skuhravý, Neruda sice stihl puk vyrazit, ale pouze k Němcovi, který přidal třetí gól Karlových Varů.

Už za 40 vteřin však snížil Vondrka, když dokončil akci Slobody, který vylákal Mensatora z branky, ale při zakončení do prázdné branky mu kotouč sklouzl. V 17. minutě přišla přesilovka Slavie a k jejímu využití stačilo obhájci trofeje 34 sekund. Micka si z rohu vybruslil do střelecké pozice a přesnou ranou k tyči vyrovnal.

Divokou první třetinu pro sebe nakonec mohli získat přece jen Západočeši, když měli k dispozici 93 vteřin přesilovky pět na tři, přesně po minutě ji však zkrátil prohřeškem proti pravidlům Řezníček.

Ve 24. minutě musel Růžička na trestnou lavici hned na čtyři minuty za faul vysokou holí, a přestože domácí dlouho vcelku bez problémů odolávali, celé oslabení neubránili. Jen 29 vteřin před koncem trestu napřáhl na kruhu pro vhazování Skuhravý a dovršil hattrick. Když se těsně před polovinou základní hrací doby trefil z podobného místa i Sailer, se Slavií to vypadalo znovu zle. Místo Nerudy zamířil do branky Furch.

Ani při opětovném dvoubrankovém náskoku hostí ovšem slávisté nerezignovali. Na začátku 35. minuty vypálil tvrdě Červenka, jeho ránu sice Mensator vyrazil, ale pouze před clonícího Bednáře, který pohotově zametl puk do odkryté branky a snížil na 4:5. V závěru druhého dějství musel na trestnou lavici Vašíček, ale největší hrozbou byla střela jeho spoluhráče Vondrky, kterou Mensator s námahou zneškodnil.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky byla Slavia aktivnější, přes pozorně pracující obranu Karlových Varů se jí však nedařilo prosadit se do šancí. V 46. minutě vypálil nebezpečně na útočném výletě zadák Drtina, zamířil však těsně vedle. Stejně dopadl krátce nato z hranice brankoviště také Hruška.

Těžko uvěřitelný moment pak nabídla 48. minuta. Kadlec naznačil střelu, místo ní však objel chumel hráčů před sebou včetně Mensatora a zívala na něho zcela prázdná branka. Domácímu bekovi to však bylo málo a trefil jen tyč. Konstrukce branky vzápětí zvonila i na druhé straně, když horní tyčku napálil Kristek, odražený puk však sám ihned dojel a poslal ho za Furchova záda.

Na druhé straně se vyznamenal Mensator při několika šancích Slavie. Do přečíslení tři na jednoho však posléze vyrazili hosté, Skladaného pokus ale kryl Furch a Melenovský před prázdnou brankou minul následnou přihrávku Procházky. Závěrečná snaha Slavie o zvrat byla spíše křečí, naopak hosté mohli přidat další branky, ale skóre 4:6 se již nezměnilo.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Kalous (HC Slavia Praha): "Byl to obrovský boj s obrovským nasazením, ale bohužel pro nás marný. Vyhrál šťastnější tým. Je pravda, že jsme inkasovali více gólů, ten první brzy. Dostali jsme se nazpět do hry, srovnali na 3:3, ale z protiútoků jsme opět inkasovali. Standa (Neruda) odjel z branky sám, asi uznal, že nemá svůj den, nebo se necítil a nevydržel do konce. Souhlasím s tím, že tyčka Petra Kadlece mohla být zlomovým momentem zápasu, protože hned další akce soupeře skončila brankou. Pak jsme se tlačili dopředu, ale bohužel nám nebylo přáno."

Mikuláš Antonik (HC Enegie Karlovy Vary): "Pro nás bylo dnes hodně důležité, že jsme stále byli ve vedení a Slavia musela dotahovat. V obraně to nebylo takové jako v minulém zápase, ale přesto jsme rádi, že se nám vždy podařilo odskočit a nakonec dvoubrankový náskok udržet až do konce. Sice vedeme v sérii 3:1, ale nad tím nesmíme přemýšlet. Musíme jít do dalšího zápasu střídání od střídání, třetinu od třetiny a samozřejmě snažit se bojovat dále."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz