• O2 extraliga
  • 3.3.2010 18:10
  • 51. kolo

Sparta porazila Budějovice, ale šanci na první čtyřku ztratila

3. března 2010, 20:21

ČTK

Sparta se po olympijské pauze nepředvedla proti Českým Budějovicím špatně, ale doplácela od začátku na mizernou koncovku. Už po dvou minutách to naznačil Ručinský, který se z levé strany protáhl před Turka, stáhl si do bekhendu, ale netrefil. Pražanům navíc pomáhaly četné přesilovky; jen za první třetinu měli tři, ovšem i při nich se předháněli leda v zahazování šancí, tak jako Výborný, který v 9. minutě před prázdnou brankou prováhal parádní pas od Langhammera.

Co nevycházelo domácím, předvedli Budějovičtí těsně před pauzou. Micka vlétl do pásma, spíš jen nahodil na Přikryla, jenže to Červenému k přesné dorážce bohatě stačilo. Zatímco Přikryl měl po první části všehovšudy šest zákroků, Turek na druhé straně o deset víc.

A dlouho to nechtěla změnit ani druhá třetina, v níž se navíc hra postupně vyrovnala. Prvním zlomovým momentem byla hra čtyř proti čtyřem, na níž došlo ve 33. minutě. Budějovický Pletka si sice vytáhl Přikryla, obkroužil prázdnou branku, ale puk už do ní směstnat nedokázal. A za 80 sekund uhodilo na druhé straně. Spíš zkusmou střelu v od levého mantinelu Turek vyrazil jen před sebe, přímo na hokejku najíždějícího Tona, který už puk došťouchnul do sítě.

Byla to ale jen první položka na scénáři sparťanského obratu. Ta druhá přišla krátce po začátku třetí třetiny a Turek se po ní mohl zase jen marně drbat pod helmou. Čtvrtý sparťanský útok udržel puk za brankou, Hromas ho v pádu přiklepl na brankovou čáru Látalovi, a ten z ostrého úhlu procpal puk do sítě. A když za další dvě minuty uspěl po sólu od vlastní branky i Netík, zápas se definitivně zlomil.

Tak, jako Turkovi první dvě třetiny vycházely parádně, v té poslední už své spoluhráče rozhodně nedržel. Výsledek totiž zpečetila jeho minela v 49. minutě - za brankou se při rozehrávce nechal obrat od Ručinského a pro Kratěnu už nebyl problém zavěsit. Budějovičtí sice v závěru ještě dřeli, ale příliš šancí už si nevypracovali a nakonec nechali domácí vychutnat poslední rozlučku s fanoušky před koncem základní části.

Hlasy trenérů po utkání:

Miloš Holaň (Sparta): "Úvod zápasu byl takový zvláštní. Měli jsme spoustu šanci, gól visel ve vzduchu, ale zakončení jsme neřešili ideálně. Až od druhé třetiny jsme začali hrát podle svého a nakonec výsledek otočili. Zápas Vítkovic jsme nijak extra nesledovali a hráči teprve ne, až po zápase jsme se na to podívali. Ale nemá cenu to nějak řešit, prostě to tak dopadlo, budeme pátí. Svůj názor na to, jak je to umístění výhodné, sice mám, ale nemá cenu ho řešit. Na olympiádě taky papírové předpoklady vůbec nevycházely."

Milan Kupka (České Budějovice): "Na začátku zápasu jsme hráli podle svých představ, pak jsme ale udělali zbytečné chyby a Sparta nás za ně potrestala. Ale je to škoda."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz