• 1. liga
  • 6.12.2009 17:00
  • 22. kolo

Mora na Mikuláše nadělila Chomutovu šestku

6. prosince 2009, 21:25

hokej.cz redakce

Zápas začal pro Olomouc výtečně, už ve 2.minutě fauloval v jasné šanci Malinský Kucharczyk a bylo nařízeno trestné střílení. Petr Polodna se exekuce ujal s bravurou a po naznačení rameny prostřelil Hanuljaka mezi betony 1:0. V 6.minutě si zahráli hosté přesilovku, po vyloučení Bartoně se ovšem dostali pouze k nahozením a střelám od beků, které Žigárdyho příliš neohrozily. V 10.minutě předvedl sekání také Venkrbec a chomutovský tlak znatelně sílil. To bylo v oslabení hodně cítit, Žigárdy měl plno práce s ranami Bombice a Malínského, exceloval pak reflexivním zákrokem proti Jírovi, který pálil bez přípravy z mezikruží. V 15.minutě si mohli hru ve více hráčích vyzkoušet i domácí, když Malínský přidržel v pásmu rtuťovitého Coufala. Jenže přesilovka se Moře příliš nevyvedla, s výjimkou poslední půlminutky a střely Bartoně se domácí nedostali do pásma. Minutu před konce se pomyslné váhy s počtem odehraných přesilovek nachýlily na stranu hostí, po faulu Korhoně se však Chomutov do první pauzy do pásma nedostal a nechal si tak polovinu své početní výhody na úvod třetiny druhé.

 

Jenže Chomutov hrál i tuto minutu podle své čitelné šablony a tak jediným střílejícím hráčem byl od modré Bombic, kterému navíc ještě selhala mířidla, Korhoň se tak mohl vrátit do hry. Neuplynuly ani tři minuty ze druhé části a do čtyř šel Chomutov. Faul Fialy mohli ztrestat Mikel i Mikšan, Hanuljak však hosty podržel.  To se mu povedlo i proti dalším dvěma šancí m Polodny. Přesilovka byla sice nevyužita, jenže ve 26.minutě při signalizované výhodě zatlačili domácí na hosty a před Hanuljakem vznikla nepřehledná skrumáž, z níž vyletěl kotouč na modrou, tam na něj čekal Alexandr Lhotský, který po mohutném nápřahu propálil úplně vše 2:0. Poté měli diváci v Olomouci o hokejový zážitek postaráno. KLHCH se hnal do útoku, Žigárdy musel vytahovat ze svého arzenálu ty nejlepší zákroky, na druhou stranu se ovšem útočilo také a to nijak sporadicky. I Hanuljak si nemohl stěžovat na nezaměstnanost.  Ve 33.minutě si Tomajko s Venkrbcem vynutili  obrovské zmatky v defenzívě Chomutova. Nakonec pálil od modré rozjetý Lhotský, Hanuljak jen vyrazil jeho ránu lapačkou, Tomajkova dorážka pak minula prázdnou chomutovskou klec. Následoval však faul Polodny a chomutovská početní výhoda. Tab po chvíli ještě znásobena odpískanou hrubostí Mikela. Bránící olomoucká trojice prožila velmi horké chvíle. Po střele Grofa dokonce zvonila za Žigárdym tyč. Jenže když už přišla chvíle, v níž se olomoucký gólman nemohl na svou brankovou konstrukci, nasadil do boje svůj veškerý gólmanský um. A hosté si mohli připadat velmi zoufale. Záíbvětr třetiny pak patřil jednoznačně Olomouci. Nejprve si Mora zahrála přesilovku při vyloučení Fialy a hráči předvedli neuvěřitelný billiárd. Kotouč šel na jeden dotek po holích čtyřech hráčů až k Lubomíru Korhoňovi, který ho doklepnul v pohodě do naprosto odkryté chomutovské klece 3:0. Minutu před druhou sirénou si vzal Lubomír Korhoň slovo podruhé. Udělal si dostatek prostoru k tomu, aby obkroužil beka, dostal se až před Hanuljaka, kterému provedl bekhendový blafák a kolem jeho betonu zavěsil 4:0.

 

Poslední dějství ve svém úvodu nabídlo přesilovku hostům. Ondrušek byl vyloučen poté, o se snažil před Žigárdym odhodit touš rukou. Jenže Chomutovu se vůbec nepodařilo usadit se v pásmu, olomoucká čtyřka si své území dokonale ohlídala. Hosté ale hýřili aktivitou a zákroky na kontě Žigárdyho přibývaly. Karta se obrátila ve 49.minutě, kdy hráli Olomoučtí přesilovku pět na tři. Proti třem Severočechům se Olomouc prosadila kombinací. Lhotský posunul do křídla na Černého, ten přesně načasoval a nasměroval pas na Richarda Brančíka, který číhal nepokrytý u pravé tyče a pohodlně zasunul 5:0. O dvě minuty později, při další olomoucké přesilovce navíc při signalizované výhodě přišla další tvrdá rána od modré, Hanuljak zareagoval velmi prapodivně, otáčel se za kotoučem na druhou stranu, než se odrazil a Jakub Čuřík mohl pálit do naprosto prázdné brány 6:0. Mora pomalu proměnila zápas v exhibici a Chomutov postupně rezignoval. Přesto se v 58.minutě Chomutovu naskytla možnost jít do přečíslení, které PETR DOMIN neřešil přihrávkou, ale lehkým bekhendem mezi betony olomouckého gólmana, kterého tímto připravil o shoot-out. V poslední minutě pak nekoncentrovaná olomoucká obrana nabídla hostům ještě jedno přečíslení, v němž Jíra nabídnul tutovku Jaroslavu Haškovi, který uzavřel kosmetickou úpravu skóre na stavu 6:2.

 

Ohlasy trenérů:

 

Vladimír Petrovka (KLH Chomutov): “Konečné skóre 6:2 je pro nás hodně kruté. Myslím, že v prvních dvou třetinách se hrálo vyrovnané utkání. Na rozdíl od domácích  jsme my nedokázali proměnit přesilové hry a možnosti, které jsme měli. To bylo rozhodující. Domácí hráli výborně přesilovky, čtyři branky z nich dokázali vstřelit. A pokud my neproměníme z našich přesilovek ani jedinou, tak zápas prostě nejde vyhrát.“

 

Petr Vlk (HC Olomouc): “Chomutov je velice silný soupeř a o to více jsme s výsledkem spokojeni. Včera v Hradci jsme si pochvalovali zlepšený herní projev i výkon a to se dnes potvrdilo na domácím stadionu. S výkonem určitě spokojenost a tým hrál jako tým. Ne jako jednotlivci, ale jako tým, kdy za sebe hráči padají do střel. Ve druhé třetině proběhl zlomový moment zápasu, soupeř měl přesilovku 5 na 3 a kdyby proměnili své šance po velmi dobře sehrané přesilovce, určitě by se zápas vyvíjel jinak. My jsme to i s trochou štěstí přestáli a pak jsme dokázali ještě odskočit. Soupeř se do hry musel nutit, nám se otevíral prostor. Důležité ale je, abych poděkoval hráčům za týmového ducha.“Arkovi, který upravil skóre utkání na konečných 6:2.

 

 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz