• 1. liga
  • 6.2.2010 17:30
  • 46. kolo

KLH Chomutov podlehl po boji ústeckým Lvům 3:4 po nájezdech

6. února 2010, 22:24

eSports.cz eSports.cz

Úvod utkání hned poznamenala brzká přesilová hra, když již v druhé minutě hry putoval za katr domácí obránce Brňák. Bílomodří si však v oslabení počínali velmi dobře a až na střelu Novotného nemusel Chábera zasahovat. Hosty dostala početní výhoda do tempa a svou aktivitu se snažili přetavit ve vedoucí branku. Byli to však domácí, kteří po výpadu Domina byli blízko vedoucí branky. Salfický však s notnou dávkou štěstí udržel kotouč před brankovou čárou. V čase 8:10 byl však ústecký brankář již krátký na povedou akci druhé chomutovské formace. Jaroslav Hašek stříleným pasem našel najetého Stanislava Mikšovic, který pohotovou tečí poslal domácí do vedení - 1:0. O minutu později seděl u trestoměřičů hostující Gureň, největší příležitost si však vypracovali hráči Slovanu, když sám mezi kruhy zůstal Sklenička, ale na Cháberu si nepřišel. Následující dvě přesilové hry hostí změnu skóre nepřinesly, a tak vedli domácí po první dvacetiminutovce 1:0.

Vstup do druhého dějství vyšel Lvům výborně a nebýt Pazourkovi přeci jen trochu nepřesné střely mohlo být srovnáno. Hostující útočník totiž po přihrávce Janků překonal Cháberu, avšak trefil pouze břevno domácí branky. Slovan i nadále hýřil aktivitou a chytrý pokus Michala Pšurného zpoza branky se motal chvíli Cháberovi mezi betony, vše však pro domácí dobře dopadlo. S postupem času se hra vyrovnávala a na vyloženou šanci jak z jedné, tak z druhé strany jsme si museli počkat až do poloviny utkání. Při hře 4 na 4 hned po buly zamířil k Salfickému Jakub Bauer, kterého hosté atakovali nedovoleně a hlavní sudí nařídil trestné střílení. K jeho provedení se postavil kapitán Zdeněk Skořepa a blafákem do bekhendu zvýšil domácí náskok - 2:0. V 37. minutě se dočkali první branky v utkání také hosté. Pokus Kříže od modré pohotově dorážel nad Cháberovo rameno Martin Šagát - 2:1.

I do třetí třetiny vstoupili aktivněji hosté a již po minutě hry bylo srovnáno. Martin Heinisch našel zpoza branky osamoceného Jana Kloze a ten střelou po ledě k levé tyči nezaváhal - 2:2. Šanci otočit vývoj utkání dostali Lvi hned o pár minut později, když si zahráli jednu z dalších početních výhod po faulu Polanského. Skóre se však neměnilo. To však neplatilo deset minut před koncem utkání. Libor Hlubuček s kotoučem na hokejce drze vybruslil před Salfického, kde se kousku gumy zmocnil Stanislav Mikšovic a dorážkou vrátil bílomodrým vedení - 3:2. O dvacet vteřin později fauloval hostující Holomek a domácí měli výhodu minutové početní převahy čtyř proti třem, jelikož předchozí momenty hry se odehrávaly ve čtyřech na obou stranách. Salfický si však s dvěma pokusy Posmyka od modré poradil a stav se neměnil. Tři minuty před koncem základní hrací doby měl rozhodující branku na hokejce Jaroslav Hašek, sám před Salfickým však trestuhodně přestřelil. V čase 58:55 zahráli domácí zakázané uvolnění a nemohli dle pravidla platícího od začátku letošní sezony vystřídat. Hosté si vyžádali time-out a odvolali Salfického, což se v konečném součtu vyplatilo. Vyrovnávací branku vstřelil Jan Alinč a následné protesty domácích ohledně regulérnosti branky byly marné.

Utkání dospělo do prodloužení, ve kterém diváci v ochozech ČEZ stadionu vážnější příležitost ani na jedné straně neviděli. Rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy. Jako první zahajovali domácí a Boušek nedal, stejně jako ústecký Šagát. V druhé sérii si brankáři smlsli na obou střelcích opět. Neuspěl jak Bauer, tak Michal Pšurný. Třetí série přinesla i branky. Podruhé v zápase byl v této disciplíně úspěšný Zdeněk Skořepa a poslal domácí do vedení. Za hosty však uspěl střelou mezi betony Roman Němeček a hrálo se dál. Hostující bek překonal v následující sérii Cháberu i podruhé a když potom neuspěl domácí Mikšovic, radovali se hráči Slovanu z bonusového bodu.

Ohlasy trenérů:

Radim Rulík (Chomutov) – „Diváci dnes viděli vyrovnané utkání a myslím si, že remíza je spravedlivá a v nájezdech byl šťastnější soupeř. Škoda, že jsme neměli více štěstí v závěrečné powerplay, kdy tam byl atak na našeho gólmana a soupeř šťastně ze vzduchu sklepl kotouč do branky. Hráči si potom stěžovali na gól vysokou holí, ale koukl jsem se na video a vysoká to nebyla. Spíš si gólman stěžoval na atak útočníka, který mu vyrazil hokejku z ruky. O šetření několika hráčů jsme se rozhodli včera, jelikož někteří hráči, kteří dnes hráli s námi od pondělí trénují a nebrali jsme je sem jen proto, aby trénovali. Chtěli jsme, aby hráli a jsme rádi, že se mohli ukázat v tahle těžkém utkání. S výkonem hráčů jak bojovali a jak k tomu přistoupili jsem spokojený. Určitě mě někdo zaujal, ale kdo, to si nechám pro sebe.“

Petr Rosol (Ústí nad Labem) – „V zápase prakticky již o nic nešlo a já jsem rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Samozřejmě nás těší, že jsme vyhráli, ale důležité je, že se utkání dohrálo v klidu bez jakýkoliv potyček a zranění. Nebylo jednoduché hráče namotivovat na toto utkání, zvláště poté, co jsme viděli jakou Chomutov postavil sestavu, ale ani my jsme nenastoupili kompletní. V posledních zápasech nám trochu zvlhnul střelný prach, takže asi budeme muset říci generálnímu manažerovi, aby nám sehnal nějakou sušičku, abychom se dali během těch 14 dní dohromady.“

Autor: Pavel Kadeřábek

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz