• Česká pojišťovna play off / O2 extraligy
  • 20.3.2010 18:10
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:2
4 : 5
konec po prodloužení 1:1, 2:2, 1:1 - 0:1

Pardubice zvítězily v Třinci v prodloužení a v sérii vedou 2:1

20. března 2010, 20:38

ČTK

Téměř vyprodaná Werk Aréna hostila čtvrtfinále play off po dvou letech a Oceláři v ní zahájili zápas mohutným náporem, který umocnila přesilovka z první minuty. Tři zajímavé šance ale zůstaly nevyužity a hosté se pomalu začali osmělovat. Několik závarů vyřešila třinecká defenziva nesmírnou obětavostí, střelu Jillsona zastavil brankář Hamerlík betonem, v početní výhodě promáchl u tyčky Kolář.

Podobně si na druhé straně počínal i Tomas a hosté z následného protiútoku udeřili: Pivko si se Sýkorou rychle vyměnili kotouč a pardubický kanonýr otevřel skóre. Ještě do přestávky Východočeši o vedení přišli. Nenápadná Kohnova střela od levého mantinelu i s přičiněním clonícího Bonka, který v první formaci Třince vystřídal Polanského, prošla brankáři Haškovi nad vyrážečkou.

Více než polovina druhé části se odehrála v režii Pardubic, kterým k tomu pomohly tři přesilové hry a rychlý gól Havíře. Hostujícího obránce třinecká defenziva nestačila při rychlém protiútoku mezi kruhy pokrýt a ten to potrestal střelou na vyrážečku.

Hosté mohli vzápětí zvýšit, ale prudkou přihrávku netrefil před brankou osamocený Rákos a Kočího pokus od modré skončil na tyči. Přesto se Východočeši dočkali, když v přesilové hře napřáhl od modré čáry Sýkora a puk zapadl přesně k pravé tyči. I dvoubrankové manko Oceláři umazali. V obou případech zapomněla obrana hostí před Haškem soupeřova útočníka a Peterek v oslabení i Bonk v přesilovce se nemýlili.

Závěrečná třetina začala stejně jako druhá. Pardubice z prvního útoku skórovaly, když po osmi sekundách Koukalovu přihrávku zpoza branky zužitkoval Kolář. Pardubice pak vsadily na bránění těsného výsledku, což se jim až do závěrečných minut dařilo. Do té doby Východočeši dokázali Oceláře neutralizovat, jediné nebezpečí jim připravil Seman, jehož střelu zlikvidoval reflexivním zásahem Hašek.

Z varování se Východočeši nepoučili, osamocený Peterek přesně nezakončil, Růžičkovu střelu při závěrečné power play ztlumil Hašek. Gólovou pojistku odmítl Pineault, který netrefil prázdnou branku, a to se Pardubicím vymstilo. V závěrečných sekundách poslal zápas do prodloužení Bonk, ke kterému se odrazila od zadního mantinelu nepřesná střela Baleje. Následné prodloužení ale trvalo jen dvě a půl minuty, než bleskový útok přesně zakončil Koukal.

Hlasy trenérů po utkání:

Břetislav Kopřiva (HC Oceláři Třinec): "Bylo to velmi důležité utkání a nás moc mrzí, že po tom průběhu, kdy jsme třikrát vyrovnali, nemám bod za výhru. Rozhodly individuální chyby hráčů, které pramenily z toho, že se kluci chtěli doma předvést a tlačit dopředu. V Pardubicích jsme hráli směrem dozadu pozorněji. Po vyrovnání na 3:3 to bylo o jednom gólu, my jsme pak se štěstím v závěru vyrovnali. V prodloužení nás znovu přečíslili, v tomhle jsou silní. Musím ale ocenit vůli hráčů a věřím, že se ještě do série vrátíme."

Václav Sýkora (HC Eaton Pardubice): "Bylo to nesmírně dramatické utkání, které nabídlo vše, co může zápas play off nabídnout. Bylo k vidění velké nasazení hráčů z obou stran, krásné akce, hodně gólů, dramatický vývoj skóre až do konce. Zejména nás mrzí ta druhá třetina, kdy jsme hodně šancí nevyužili. Pak jsme mohli rozhodnout i při power play, kdy jsme netrefili prázdnou branku a místo toho jsme inkasovali. Oceňuji vekou vůli a ukázku psychické odolnosti, že i v této situaci jsme zápas zlomili na svou stranu."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz