• Česká pojišťovna play off / O2 extraligy
  • 27.3.2010 18:10
  • Čtvrtfinále
  • stav série 4:2

Slavia zlomila odpor Zlína, díky dvěma trefám Červenky slaví postup do semifinále

27. března 2010, 20:08

ČTK

Zápas začal vcelku kuriózně, neboť bylo odehráno pouhých 13 vteřin a domácí lídr Červenka putoval na čtyři minuty na trestnou lavici za faul vysokou holí. Berany však velká příležitost v samém úvodu zjevně natolik zaskočila, že se vůbec nedostali k většímu ohrožení brankáře Slipčenka.

Pražané poté v plném počtu zahrozili díky Kůrkovi, sami si vynutili početní převahu, ale prosadili se až po jejím skončení. Obránce Campbell ve snaze udržet puk v útočném pásmu nahodil z otočky před Sedláčkovu klec a na brankovišti úspěšně tečoval Jelínek. Ve 12. minutě mohli přidat druhý gól bekhendovými pokusy Vondrka nebo Žižka, ale Sedláček si poradil.

Na druhé straně Hamrlíkovo nahození tečoval Vlach jen těsně vedle tyče. V polovině 17. minuty objel Havel branku a snažil se kotouč zasunout do poloodkryté klece, ale její strážce se na poslední chvíli stihl přesunout a udržel puk těsně před brankovou čárou. Do první přestávky měl po pěkné kombinaci ještě velkou příležitost Kůrka, ale netrefil dobře puk.

Právě aktivní Kůrka otevřel svou šancí také druhou třetinu. Při přečíslení dvou na jednoho společně s Červenkou vzal zakončení na sebe, ale pálil do Sedláčka. V končící 23. minutě už bylo vyrovnáno. Za záda obránců Slavie se dostal Balaštík a zcela osamocený a neatakovaný si vychutnal Slipčenka precizním blafákem do forhendu. Odpovědět mohl vzápětí Holec, z dobré střelecké pozice však trefil jen připraveného Sedláčka.

Následovala oboustranně opatrná pasáž; s ubývajícím časem jako kdyby si obě mužstva uvědomovala velkou důležitost vedoucí branky. Ve 37. minutě srazil Kučný Kůrkovu ostrou přihrávku do brankoviště těsně vedle, ale o chvilku později už se při přesilovce prosadil dorážkou Červenka a Slavia znovu vedla. Okamžitě poté putoval na trestnou lavici Havel, Leška však ve slibné pozici neuspěl.

Ráz třetího dějství určil po 32 vteřinách druhý zásah Červenky, který využil až příliš lehkovážného přístupu hostů k bránění. Ve 47. minutě mohl Zlín zápas zdramatizovat. Měl více než minutu k dispozici přesilovku čtyři na tři, ostřeloval Slipčenka, ale bez úspěchu. V polovině třetí části mohl dovršit hattrick skvěle hrající Červenka, Sedláček byl ovšem proti. Místo toho se v 52. minutě podařilo snížit dorážejícímu Kubišovi.

Drama se ovšem nekonalo. Slávisté s posvěcením videorozhodčího zvýšili 68 sekund poté na 4:2 zásluhou Kadlece a načali fantastickou pasáž, do níž během 96 sekund vtěsnali tři přesné zásahy. Po Kadlecovi se trefili ještě Kůrka a s přispěním beka Linharta také Vondrka. Závěrečná přesilovka Zlína pět na tři a gól z hole Balaštíka již na postupu Slavie nic nezměnil.

Hlasy trenérů po utkání:

Vladimír Růžička (Slavia): "Měli jsme vynikající první třetinu, která skončila 1:0. Zlín se pak dostal do hry, kdy jsme udělali velkou hrubku a nechali jsme za sebou hráče, který ujel. Myslím, že rozhodlo, když se nám podařilo dát gól na 2:1. Ve třetí třetině to bylo kdo s koho, my jsme dali další góly a začalo to tam padat. V celé sérii pro nás bylo strašně důležité to, že jsme vyhráli to druhé utkání ve Zlíně a tím se odrazili. Musím poděkovat hráčům, protože jsme prakticky hráli play off už od olympiády. Mohli jsme jít také do play out, ale od té doby máme za sebou 13 zápasů a před hráči musím za jejich bruslení a aktivní hru smeknout."

Zdeněk Venera (Zlín): "Samozřejmě jsme pomýšleli na semifinále a chtěli jsme jít dál, to je jasné, takže nás mrzí, že to tak nedopadlo. V dnešním utkání rozhodl druhý, možná i ten třetí gól (Slavie). Byla to fáze, kdy se nám po té první třetině, kdy byla Slavia aktivnější, podařilo vyrovnat na 1:1. Byla to fáze, kdy jsme měli převahu a docela se nám herně dařilo. Bohužel, druhý gól byl zlomový a pak už bylo jasné, že v té třetí třetině bude Slavia dobře bránit a bude si to hlídat. Pokud bych měl hodnotit celou sérii, tak klíčový byl asi ten zápas tady, kdy jsme prohráli na nájezdy, i když se nám na ně celou sezonu dařilo a získali díky nim hodně bodů navíc. Tady jsme nedali ze čtyř ani jeden. Dnes by to bylo 3:3, rozhodující utkání bychom hráli doma, ale to je všechno pryč."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz