• Česká pojišťovna play off / O2 extraligy
  • 6.4.2010 17:40
  • Semifinále
  • stav série 1:3

Vítkovice otočily zápas na Slavii a jsou jedinou výhru od finále

6. dubna 2010, 18:30

ČTK

Slavia měla stejně povedený nástup do utkání jako v pondělí, neboť šla opět do vedení již ve třetí minutě. Postaral se o to dokonce stejný střelec, jímž byl útočník Červenka. Hostujícímu Strapáčovi sebral puk Kůrka, naservíroval ho do jízdy Červenkovi a ten pálil přesně do levého horního růžku Štěpánkovy branky.

Rozdíl oproti pondělku byl v tom, že Slavia si své vedení užila déle než 23 vteřin. Ostravané se však za svou aktivitu vyrovnání dočkali. Na konci sedmé minuty sice ještě nedokázal Kvapilovu výtečnou přihrávku zužitkovat u pravé tyčky zapomenutý Burger, neboť Furch se proti jeho zakončení stihl přesunout, ale Barinkovo nahození ve 12. minutě prošlo skrze clonící hráče do sítě.

Slavia byla blízko opětovnému vedení o chvíli později. Kůrkovu dobrou ránu však vyrazil pohotově betonem Štěpánek a vítkovický gólman byl hrdinou okamžiku i o pár vteřin později, kdy už se chystal bekhendem uklidit puk do sítě Vondrka. Štěpánek ho o gólovou radost připravil na led položenou holí. První třetina tak skončila smírně 1:1.

V úvodu druhé části musel na trestnou lavici Krenželok, hosté sice celé oslabení přečkali bez úhony, ale tři vteřiny po skončení trestu inkasovali z hokejky Svobody, jehož našel zpoza branky Vondrka. Ve 28. minutě mohl zvýšit po povedené individuální akci Sklenář, Štěpánka v koncovce ale nepřelstil. Následně se proti pravidlům provinil Roth a Ostravané už po osmi sekundách srovnali zásluhou Szturce krok.

I Pražané ale udeřili v přesilovce. Ve 32. minutě při trestu Barinky, který se svému potrestání hodně divil, nahodil puk od modré čáry Roth a Havel ho z bezprostřední blízkosti tečoval mimo Štěpánkův dosah. Chvilku nato pálil při hře čtyř proti čtyřem chytře přes obránce Kvapil, Furch si však s jeho pokusem poradil a stejně dobře si vedl i pár vteřin před druhou přestávkou při Szturcově dorážce.

Zkraje třetího dějství měl vyloženou šanci Vondrka, Štěpánek se však stihl přesunout a jeho ránu s velkým štěstím vytěsnil. Velmi slibně vypadaly pro domácí i následné dva pokusy Červenky v krátkém sledu, chyběla jim však větší přesnost. V 50. minutě tak přišlo trochu nečekané vyrovnání: Selingrův pokus vyrazil Furch pouze před sebe a důraz Štefanky, který na druhý pokus dostal puk do branky, slavil úspěch.

Slavia poté ještě přidala a byla v těchto fázích výrazně lepším týmem. Své šance však nedokázala proměnit. Litovat mohl především Kůrka v 56. minutě, jenž nepřekonal Štěpánka tváří v tvář z bezprostřední blízkosti. A o to víc mohla litovat celá Slavia, když 68 vteřin před koncem základní hrací doby vypadl Furchovi puk po Ujčíkově nahození, Svačina ho zpoza branky rychle předložil Hruškovi a ten rozjásal ostravské fanoušky. Hra Slavie bez brankáře v poslední minutě již změnu skóre nepřinesla.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): "Byl to krásný zápas; plný nasazení, soubojů a myslím si, že divákům se musel líbit. Bohužel, se špatným koncem pro nás. Ten zápas jsme měli pod kontrolou, ale bohužel jsme ho ztratili v závěru takovými drobnostmi. V tom je ten sport krásný, ale také krutý. Jsou tam maličkosti, které v play off rozhodují. Stejně tak jako brankář v závěru neměl štěstí, tak když si to pustíte zpátky, tak jsou tam souboje, které naši hráči neuhráli. Kdybychom ten moment opakovali stokrát, tak třeba i v 99 případech nepadne gól. Vůbec bychom však o té poslední minutě nemuseli mluvit, protože tam předtím bylo minimálně pět vyložených šancí, ale nedali jsme je. Pak i takový gól rozhodne zápas."

Kamil Konečný (HC Vítkovice Steel): "Z naší strany to je vydřené vítězství, navíc s poměrně slušnou dávkou štěstíčka v závěru, to je pravda. Klobouk dolů před výkonem obou družstev, protože si myslím, že to nasazení i herní stránka obou mančaftů byly na vysoké úrovni. Slavia měla optickou převahu a i těch střeleckých příležitostí si vypracovala víc, ale obě mužstva hrála dobře a byl to velice kvalitní hokej."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz