• Tipsport extraliga
  • 2.11.2010 17:30
  • 18. kolo

Plzeň vyhrála díky dvěma gólům Sýkory v Litvínově 3:0

2. listopadu 2010, 20:02

ČTK

Litvínov nastoupil s útočníkem Petrem Kankem, který Benzině vypomohl na střídavý start z prvoligového Ústí nad Labem. Zařadil se do čtvrtého útoku, který měl ve třetí minutě málem první šanci. Probíjel se Gerhát, ale jeho střelu zblokoval obránce Jeřábek. Na druhé straně vzápětí udeřila Plzeň. Po buly vystřelil Kovář a za Fraňka dorazil puk Sýkora. Odpovědět mohl po střele Černého osamocený Trávníček, ale z dorážky Mazance nepřekonal.

Na druhé straně vyslal do brejku Modrý střelce Sýkoru, jemuž ale bekhendová klička nevyšla a skončil s kotoučem v rohu kluziště. Domácí v pak hráli dvě přesilovky, ale Plzeňští je dobrou obrannou hrou do šancí nepouštěli.

Ve druhém dějství promarnili domácí šance na vyrovnání. Ve 26. minutě si Jánský vybruslil z rohu kluziště až před Mazance, ale nedokázal kotouč zvednout nad ležícího plzeňského brankáře. Poté domácí měli třikrát v rychlém sledu možnost hrát v početní převaze, dokonce 14 sekund i v pěti proti třem, ale znovu se jim nedařilo.

Následovaly tři početní výhody za sebou pro Plzeň, která také nejdříve při trestech Trávníčka a Kousalíka neuspěla, ale Skuhrovcovo vyhození puku do hlediště se už Litvínovu vymstilo. Straka našel Sýkoru a 40 sekund před druhou pauzou měli Západočeši už dvoubrankový náskok.

Hned na začátku závěrečného dějství mohl dovršit Sýkora hattrick, ale nezamířil přesně. Vzápětí se ale už hosté radovali ze třetí branky, když Lammers vypálil z mezikruží přesně nad Fraňkovu vyrážečku. Ve 44. minutě měla Plzeň další možnost, když v přečíslení dvou na jednoho s Petruškou nepřekonal Fraňka Stránský.

Pak hráli Plzeňští 94 sekund přesilovou hru pěti proti třem, ale čtvrtý gól i přes obrovský závar nepřidali. V 50. minutě chyboval Mazanec v rozehrávce, puk se dostal ke Kubinčákovi, ten ale místo střely do poloprázdné branky hledal ještě volného Jenáčka, který ale přihrávku nečekal. Litvínovu se nepodařilo ani v dalších přesilovkách zkorigovat výsledek, naopak mohli být rádi, že v 51. minutě trefil v oslabení Vostřák jen tyč. Po pěti domácích výhrách za sebou tak museli litvínovští fanoušci strávit hořkost porážky.

Hlasy trenérů po utkání:

Robert Reichel (Litvínov): "Nedali jsme gól, tak nemůžeme vyhrát. Byli jsme v křeči, asi na nás dolehl duel v Pardubicích, který jsme měli vyhrát. Dnes jsme to nebyli my."

Marian Jelínek (Plzeň): "Chtěl bych mužstvu poděkovat za velice bojovný a kompaktní výkon. Jeli jsme sem s velkými obavami. Věděli jsme, že Litvínov je doma nejlepší v lize, takže jsme chtěli dobře bránit a pokusit se o brejky."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz